Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Steun voor handelskernen

De provincie Vlaams-Brabant maakt werk van lokale economie. Deze speelt immers een belangrijke economische rol en draagt bij tot het leefbaar houden van steden en gemeenten. Op donderdag 19 februari organiseert de provincie Vlaams-Brabant, samen UNizo een studiedag hierover.

De provincie ondersteunt de versterking van de handelskernen. De trend van de verschraling, de leegloop van de handelskernen is al een tijdje ingezet. Meer en meer steden en gemeenten roepen dit een halt toe roepen en willen deze evolutie omkeren. De provincie wil de gemeenten en steden hierin ondersteunen. Ze geeft subsidies aan projecten die handelskernen versterken en helpt mee bij het opstellen van een detailhandelsplan. De gemeenten Aarschot, Asse, Grimbergen, Halle, Hoeilaart, Liedekerke, Merchtem, Overijse, Tervuren, Tienen, Vilvoorde en Zemst kregen hiervoor reeds financiële steun.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011278f8be6028a4 Listed below are links to weblogs that reference Steun voor handelskernen:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!