Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wie helpt kring aan info over onze trams?

Tietrampostkaart René Hallet reageert op het filmpje (Youtube) over de suikerbietenrtram op de blog van 21 augustus jl. (zi aldaar/ de foto hierbij is een te koop geboden prentkaart van Tienen op eBay).

 'Ik ben Tienenaar maar woon sinds 1971 in de streek van Huldenberg (druivenstreek). Als bestuurslid van de plaatselijke Heemkundige Kring ben ik bezig aan een reeks artikelen ivm de buurttram (NMVB) die tot 1957 door Loonbeek en Neerijse spoorde. Dit was een deel van de lijn Tervuren-Tienen (lijn 80).'

'In 2010 denken we rond dit thema ook een tentoonstelling te organiseren, zo'n film ivm de suikertram zou hierbij een prachtig document zijn. Wie kan ons een kopie bezorgen of kan ons verwijzen naar een adres om dit historisch waardevol filmpje aan te schaffen. Heeft de "Tiense Suikerraffinaderij" een archief met misschien gegevens rond de vroegere buurtram bestaan?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168550454970c Listed below are links to weblogs that reference Wie helpt kring aan info over onze trams?:

Reacties

check deze links, misschien vindt u hier wat u zoekt ?

http://www.nvbswinkel.com/product.php?productid=4510312

of hier :

http://www.amazon.co.uk/Travels-Tram-Through-Belgium-Part/dp/B001IU02IG

of ook hier :

https://www.transportdiversions.com/publicationshow.asp?pubid=4004

de volledige set :

http://www.nvbswinkel.com/search.php?mode=search&page=1

met vriendelijke groet,

Patrick Dirickx

 Patrick Dirickx op 9 februari 2009 om 10:02

Ik heb een gedownloade versie van de bietentram maar geen e-mailadres om het naartoe te zenden

 leopold op 12 februari 2009 om 14:48De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!