Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vissenakenstraat voltooid in april

Bij gunstige weersomstandigheden zullen de onderhoudswerken in de Vissenakenstraat in april voltooid zijn. Dat meldt het stadsbestuur. Tot half maart is de aannemer aan de slag in het gedeelte tussen de Vogelzangstraat en de Deelberg. Nadien wordt het onderste gedeelte van de straat aangepakt.

Eind vorig jaar werden er werken aan leidingen aangevat in het gedeelte tussen de Deelberg en de Kabbeekvest. Nadien ging de firma Peri-Bouw, in opdracht van de stad Tienen, van start met herstellingswerken aan de rijweg en aan de fiets- en voetpaden. Rond half maart zullen de werken in het gedeelte tussen de Deelberg en de Vogelzangstraat voltooid zijn. Vervolgens begint men in het onderste gedeelte van de Vissenakenstraat met de asfaltering van de rijweg. Deze werken zullen, bij gunstige weersomstandigheden, rond half april afgerond worden.

De Vogelzangstraat blijft afgesloten ter hoogte van de Vissenakenstraat om de veiligheid op de werf te waarborgen. Van zodra de werken in het onderste gedeelte van de Vissenakenstraat voltooid zijn, wordt de Vogelzangstraat terug volledig opengesteld voor het verkeer.

Via-school combineert wereldmuziekldag en gezonde voeding

De Eerste Graad van het Via Sint-Jozefsinstituut (Waaiberg 5) nodigt uit.

Op woensdag 11 maart 2009, tussen 8.25 u. en 11 u. is er  Wereldmuziekdag: alle lleerlingen van de Eerste Graad maken muziek, dansen, … en worden ondergedompeld in en maken kennis met andere culturen.

Op donderdag 12 maart 2009 volgt de afsluiting van het project ‘Gezonde Voeding’ met tussen 12 u. en 12.25 u. het eten van een gezonde maaltijd, klaargemaakt door de leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar (kantoor en verkoop; verzorging-voeding) onder leiding van hun leerkrachten.

Pim Smit in etalage nieuwste kledingzaak

Tiepimsmit Kledingzaak Roosen zet in zijn nieuwe vestiging aan de Nieuwstraat de Tiense kunstenaar  Pim Smit in de vitrine. Het is een opvallende geste die de winkel stijl geeft. De keuze van de kleurrijke werken van Smit versterkt de aantrekkingskracht.

Over Pim lees je op zijn site: 'Kunst is zijn leven, zijn leven is kunst. Schilderkunst, muziek, poëzie, tekeningen… Pim is een dompteur die vele kunsten temt en naar zijn hand zet. Een investering in zijn kunst is een investering in genot en rendement.' (foto en video op www.pimsmit.com/content/view/82/48/lang,/

Maak kennis met Oorbeeknaar in cartoons

Tiecartoonroosen28 Jurgen Roosen stelt zich voor op netlog: 'Ik ben Jurgen, woon al mijn hele leven in de bossen rond Tienen (Oorbeek), ik maak sinds zeer kort cartoons, die ik hier voor het eerst ga voorstellen.'

Hij is opvoeder/begeleider in de Stichting Delacroix. Hij toont een aangtal tekeningen en video's onder de naam Insane Cartoons.

Tienen verwelkomt nieuwe handelszaken

'De leegstaande handelspanden in de Tiense binnenstad raken stilaan opgevuld.' Dat meldt Handelsstimulans Tienen.

Thumb_dsc_1043_copy_1 In de Leuvensestraat zijn er momenteel nog zes panden die te huur of te koop staan en nog geen nieuwe bestemming kregen. Ook in de Gilainstraat zijn er slechts zes leegstaande winkels. De Nieuwstraat en de Hennemarkt kennen sinds de heraanleg een heropleving. Hier is momenteel slechts één pand te huur. Zopas opende een modieuze kledingzaak voor dames en heren hier nog de deuren in twee aparte panden. De exploitant (Roosen/foto) heeft ook de intentie om het atelier van Sint-Truiden naar Tienen te verhuizen.

Op de Grote Markt werden recentelijk vijf panden opgekocht om er appartementen op te trekken met al dan niet op de gelijkvloers verdieping ruimte voor handelsactiviteiten. En ook op de Veemarkt werd de uitbater van een groot modehuis bereid gevonden zijn plannen om naar de rand van de stad te verhuizen, op te bergen en te investeren in de verbouwing van de zaak. Kortom, de leegstaande winkelpanden in Tienen krijgen een nieuwe invulling.

Fietsen staan droog aan zwembad
Om de bezoekers van zwembad De Blyckaert aan de Reizigersstraat beter te onthalen, heeft de Sportdienst zijn bestaande fietsenstalling overdekt gemaakt. In die stalling is er plaats voor 26 fietsen en 24 city- of mountainbikes met bredere banden. Verder zijn er ook een aantal plaatsen voorzien voor bromfietsen.
Kumtich naar de gevangenis

Parmentier Landelijke Gilde heeft in Kumtich professor Stephan Parmentier (KU Leuven)  te gast op maandag 9 maart om 14 uur.

Hij heeft het over de overbevolking in de gevangenissen.

Plaats: Centrum Keibergstraat 54 in Kumtich.

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!