Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Suikerbieten met de tram naar de fabriek

Op youtube verschenen deze historische beelden.

De suikerbieten werden met de tram naar de suikerraffinaderij gereden in de jaren '50. Peter Matthews pictures-ONLINE VIDEO maakt dereprotage 'Travels By Tram Through Belgium' part2:'Vicinal Around Brussels'. De beelden zijn niet zuiver Tiens en de diverse ritten zijn gemengd.

Wie herkent locaties in de film?

Gezocht (10): artiesten voor vrij podium

Ben jij jonger dan 18? Kan jij heel goed de ukelele bespelen? Ben je een kei in Ierse dans?

Is ballet dansen voor een groot publiek jouw grote droom?

Of ben je gewoonweg goed in alles?

Laat het dan weten aan BOK (Bunsbeekse Ontspanningskring) voor 17 maart want op 29 maart, dat is het weekend middenin de paasvakantie, vind er in het PC’ke van Bunsbeek een ‘Free podium’ plaats. 

Daarin kan en mag je alles doen waar je al altijd van hebt gedroomd. 

Dansen, zingen, voordragen, vertellen, acteren, noem maar op.  Alles mag!

Er kunnen maar veertien groepen aantreden dus beslis snel. 

Inschrijven : via mail info@bok.be of Koen Stroobants 0499/424335

Zo zijn er ook: "I love Tienen"

Verbazing op het internet. Bij een filmpje op Youtube verschijnt het commentaar 'I love Tienen'. En dat terwijl onze stadsgenoten, terecht of niet, als kankeraars geboekt staan. Zo niet deze jonge skaters die (citaat) vier maanden in Tienen verbleven, onvergelijke tijd, geniale mensen, goede ervaring.

Zo zijn er ook.

Vraagteken?

Ik weet niet waar dit filmpje is gemaakt, misschien wel aan de grensovergang met onze zusterstad Valkenswaard. Het zegt iets over de vragen die men zich stelt, van buitenaf. Hoe lijkt een Nederlander bijvoorbeeld aan tegen het actuele België? Maar ook hoe kijkt een Leuvenaar, Lilmburgers... aan tegenover kleine nabuursteden? Waarom lanceerde iemand het begrip "marginale driehoek" met betrekking tot Tienen-Aarschot-Tienen? Vooroordelen? Gewoon vraagtekens?

Hakendover: kapel uit film is er nog

Img_0375 In de film (zie hieronder) over Louis Mestdagh komt een beeld voor uit Hakendover anno 1954. Vanop de hoek Meierstraat/Dertienmaalweg zie je een klein boomkappeletje. Die kapel staat er nu nog (foto rb). Er is een boom en een bank bijgeplaatst. Het vrije zicht op de Salvatorkerk is bewaard gebleven. Het is duidelijk dat er nog steeds mensen voor het onderhoud instaan.

IGO, het intergemeentelijk opbouwwerk, inventariseert in een aantal gemeenten deze kapellen, en ook de grotere veld- en dorpskapellen. In Hoegaarden is dat reeds gebeurd. Het project loopt tegelijk in Nederlands Limburg. Na afloop worden conclusies getrokken met betrekking tot het onderhoud (en soms noodingrepen) voor het behoud.

Of en wanneer Tienen aan de beurt komt hangt af van de lokale interesse. Kent u kleine kapellen die het bewaren waard zijn? Meld het dan aub.

Film: over het oude Hakendover
Jumpen@Hakendover
Gezocht (1): koorzangers (mannen!)

Bart Ipers slaagde er in korte tijd in om een volledig nieuw zangkoor samen te stellen. Hij deed een oproep, onder meer in Passe Partout. De eerste keer daagde vier man op, dan zes, acht, tien en nu twintig. Iedereen is welkom “als je je maar jong voelt”. Meestal zijn het jonge mensen, tot en en met een veertiger en een vijfiger. Maar er blijft één groot probleem: mannen zingen niet. Ze zijn maar met drie in de groep en dat moet veranderen.

Info bij Bart Ipers: 019-51.55.45.

Of op de repetitie op donderdagen (o.a. 6 dec, en verder om de twee weken,) in de kapel van het klooster van het H.-Hartziekenhuis (de ingang aan de Gilainstraat). Of  reageer hieronder.

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!