Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tiense groep Yearn'd op Amerikaanse cd

Tieyearndover22 YEARN’d, de Tiense rockgroep die al acht jaar de Belgische podia onveilig maakt, heeft een contract getekend bij het Amerikaanse platenlabel ‘272 RECORDS’. De groep brengt eind november het nummer ‘Nightlife’ uit op de compilatieCD ‘The Power Pop Overthrow vol. 3’.

De groep YEARN’d stond afgelopen zomer nog met een zeer gesmaakt optreden op het Tiense stadsfestival Suikerrock. Het optreden werd integraal opgenomen en de liveversie van het nummer ‘Nightlife’ verschijnt eind november in Amerika. Het label ‘272 RECORDS’ ontdekte de groep via hun MySpacepagina en bood de groep aan om een nummer uit te brengen op hun label. De cd wordt in de VS verdeeld en zal verkrijgbaar zijn via Amazon. Verder wordt de CD gepromoot bij diverse Amerikaanse universiteitsradiostations.

Het straffe aan dit verhaal is dat het label in 2007 ook al een nummer van ‘The river curls around the town’ uitbracht. The river curls around the town is het project van YEARN’dgroepsleden Bart en Jan en werd eveneens via hun MySpacepagina ontdekt door het Amerikaanse label. Zonder enige verwijzing of tussenkomst van de groepsleden kwam hetzelfde label nu ook op de MySpacepagina van YEARN’d terecht.

YEARN’d is: Bart Bekker (gitaar), Kris Decatte (zang), Theo Flebus (drums), Koen Guilmet (bas) en Jan Vanwinckel (gitaar). De groep speelt eigen catchy nummers. Sommigen noemen het powerrock, anderen Britrock, nog anderen vinden het dan weer eighties klinken… De muzikale invloed van andere groepen is in ieder geval duidelijk te horen maar toch slaagt de groep er in om een eigen sound te creëren.

De voorbije jaren werden er meer dan 60 optredens afgewerkt in Vlaanderen (en Wallonië) waaronder Suikerrock (2x), Melkrock, ’t Kuipke (Gent), VK*-Vaartkapoen (Brussel), VUB Kultuurkaffee (Etterbeek), gevangenis van Antwerpen (3x), Café Den Allee (Leuven),… De groep verzorgde onder meer het voorprogramma van A Brand, Camden, De Mens, Janez Detd, The Incredible Time Machine, Mud Flow,… LIVE Je kan YEARN’d binnenkort nog eens live aan het werk zien.

De groep speelt op 8 november op BUNKPOP in jeugdhuis De Bunker in Glabbeek. Diezelfde avond kan je ook een optreden van Maggies Farm en het reünieconcert van NIX (met YEARN’d bassist Koen) meepikken.

Repetitielokalen  in het jeugdcentrum, Donystraat 10 – Tienen.

Roel Van Espen terug van Braziliaanse tour
Tieroel_van_espen De excentrieke electrorockband Vive la Fête is zopas terug van een intensieve tour door Brazilië. Ook Tienenaar Roel Van Espen, sinds een paar jaar vast groepslid, was er bij. 'Met onze laatste cd 'Jour de Chance' hebben we twee jaar de wereld rondgetourd,' zegt hij. 'We doorkruisten zowat heel Europa, maar ook Canada en Scandinavië hebben we meermaals aangedaan. Vaak erg grote festivals, de buitenlandse 'Rock Werchters', zeg maar.'
'Vive la Fête is al langer erg populair in Brazilië,' zegt Roel. 'Maar voor mij was het de eerste keer. We speelden er telkens in uitverkochte zalen met duizenden mensen. Wel vreemd, als kleine Tienenaar de andere kant van de wereld 'veroveren'. De pers en de fans zijn er waanzinnig enthousiast. Check maar eens de honderden filmpjes op YouTube.'
Dit jaar speelt Vive la Fête nog een aantal shows in onder meer Spanje en Beiroet. Er komt ook een 'Best of'-cd uit, en intussen wordt er druk aan een nieuw album gewerkt. Daarnaast wil Roel in 2009 ook een nieuwe cd van zijn soloproject Zuppastar uitbrengen. 'Het wordt een vette mix van rock, punk en electro,' waarschuwt hij.
Meer dan 1.500 studenten aan academie

Het zijn drukke dagen voor de Academie Regio Tienen. De inschrijvingen voor het schooljaar 2008-2009 zijn net afgesloten en het wordt een druk werkjaar met 1.520 ingeschreven leerlingen. Ook de bouw van een nieuwe gedeelte achter de academie komt op kruissnelheid. De voorbereidende grondwerken zijn uitgevoerd, zodat de effectieve bouw van start kan gaan.

Deze maand blikt de academie nog even terug op het vorige schooljaar. Ruim 240 leerlingen behaalden in juni een attest in de lagere graad of een getuigschrift in de middelbare en hogere graad. Zij krijgen hun diploma overhandigd. Deze uitreiking gaat telkens gepaard met een concertoptreden van de eindlaureaten. <\p>

De concerten starten telkens om 20uur en vinden plaats op woensdag 15 oktober in CC De Kruisboog in Tienen en op woensdag 22 oktober in de Vivaldizaal van GC De Maere in Tielt-Winge. De toegang is gratis. Na afloop bieden de beide gemeentebesturen een receptie aan.

Volle bak muziek op dinsdag: voor en tegen

Phil_hunter_2008 Gemeenteraadslid Marc Honorez (Open VLD)- maakte opmerkingen over de wekelijkse (luide) muziek op een terras van de Grote Markt tijdens de dinsdagmarkt. De ambiance kan u als marktbezoeker niet zijn ontgaan. Daarvoor stond de volumeknop voldoende luid. In die omstandigheid, kon commentaar niet uitblijven. Dat heeft niets te maken met smaak, ook niet met sympathie voor de Vlaamse zanger in doorsnee.

Maar een van de artiesten Phil Hunter reageert echter met verontwaardiging want iedereen bleef telkens onder toegestane geluidsnorm. Hunter preciseert dat de politie dat drie keer kwam vaststellen. Marktgangers kwamen niet klagen, wel de naburige cafés. Hunter meldt dat de optredens voortaan binnen doorgaan. Het wordt ook winter...

Bezoekt u de markt en kan een portie Vlaamse showbizz daar best bovenop? Was de luide muziek hinderlijk? Hoe moet dat verder? Bekijk ook onze poll op de vorige pagina.

Mozart keert terug naar Tienen

Citrique Belge en de Tiense Suikerraffinadertij organiseren op donderdag 18 september om 20u in de Sint-Germanuskerk een benefietconcert ten voordele van het Jeugd Rode Kruis. Dat organiseert cursussen waardoor jongeren levens leren redden. Kaarten kosten 18 euro (10 euro onder de 18 jaar, gratis voor leden Jeugd en Muziek). Het Orkest der Lage Landen en de soliste Svenja Van Driessche, een 15-jarige violiste uit Boortmeerbeek, spelen onder leiding van Walter Proost.

Het wordt een Mozart-avond met het vioolconcerto nr.3 en de symfonieën nrs. 1 en 40. Mozart kende Tienen maar Tienen herkende Mozart niet. Het was een maandagavond, 3 oktober van het jaar 1763, toen het gezin Mozart met paard en koets de stad Tienen onopgemerkt binnenreed op zoek naar een plek om te overnachten aan de Grote Markt. Al even onopgemerkt verlieten ze de volgende morgen de stad richting Leuven. Geen Tienenaar die besefte welk een genie de Tiense grond betreden had

Bestellen: 016-780.735 (fax 016-824.173).

REeTROck in Hakendover nu zaterdag

VZW WGF is een feit en nodigt uit op Reetrock aan de Keienpoelstraat in Hakendover nu zaterdag.

Ze meldt: 'De poppunk formatie ALL I KNOW zal een tripje van Kortrijk naar Hakendover wel zien zitten om hun nieuwe plaat komen voor te stellen zeker? Over tripjes gesproken, de strakke grungerockband MAYFIELD komt zelf vanuit Australië richting REeTROck en ik kan u garanderen, Mayfield rockt! Onze voorlaatste band is tevens de skapunkstandaard van ons Belgenlandje, MADSKAT. En wie dacht dat hiermee de kous af was, heeft ONGELIJK...
Want, we hadden beloofd dat we dit jaar alle registers zouden opentrekken... Bij deze zullen THE HOTKNIVES speciaal overkomen vanuit de UK voor een exlusieve show op REeTROck! Deze legendarische skaband zal het dak van de OC Hakendover in geen mum van tijd eraf spelen! Het is misschien aan te raden om een paar goede "skank shoes" aan te schaffen! Maar liefst zeven groepen zullen dit jaar het REeTROck-podium komen bevuillen en REeTROck zou REeTROck niet zijn moest men de lokale bands een duwtje in de rug geven. Zo zal het jonge geweld van OVERCROOK op zaterdag 13 september voor geopend verklaren, hopelijk met een even hyperactieve set als op de REeTROckRALLY. Nazien zal LICHT MENTAAL wat "Mega Windy's" de lucht in laten met hun erg gesmaakte mix tussen ska en punk. AMOEBE, winnaar van onze juryprijs, zal sterk uitpakken geflankeerd met hun nieuwe CD.'

Pintjes tegen 1 euro. Kaarten in VVK slechts 4 euro en aan de kassa 5 euro.

Roel Van Espen bij cd Vive la Fête

Tieroelvanespen Tienenaar Roel Van Espen laat van zich horen. Wie tegenwoordig de meest recente cd van Vive la Fête 'Jour de Chance' in de winkel koopt, krijgt daar een bonus-cd bij. Daarop zijn een aantal remixen van bestaande nummers terug te vinden, waaronder de 'Zuppastar Remix' van de song 'Il Pleut'. Die is afkomstig van Tienenaar Roel Van Espen, die al een tweetal jaar vast groepslid is van Vive la Fête. Deze groep rond het excentrieke rock&roll-koppel Els Pynoo en Danny Mommens tourt voortdurend de wereld rond met haar aanstekelijke electrosound. Niet enkel in heel Europa, maar ook in Scandinavië, Canada en Brazilië is het glamoureuze Vive la Fête een graaggeziene gast.

Tussen het intensieve touren door maakt Roel Van Espen tijd voor eigen producties en remixen. Naast keyboardspeler bij Vive la Fête is hij ook de bezieler van electrorockband Raul d'Jam (vorig bericht) en bassist bij het Landense Elysian.

Data: 25/10/08 Greenspace Festival – Valencia [ES] - Vive la Fête
24/10/08 Razzmatazz – Barcelona [ES] - Vive la Fête
18/10/08 Centro Cultural Ação Cidadania - Rio de Janeiro [BR] - Vive la Fête
17/10/08 Espaço Brasil Telecom - Brasilia [BR] - Vive la Fête
15/10/08 Private Show - Belo Horizonte [BR] - Vive la Fête
10/10/08 The Week - Sao Paulo [BR] - Vive la Fête
26/09/08 Rock TW - Kruibeke [BE] - Vive la Fête
25/09/08 Studay 2008 - Antwerp [BE] - Vive la Fête
13/09/08 Hopduvel - Asse [BE] - Vive la Fête
13/09/08 Gent Rockt - Mariakerke [BE] - Vive la Fête
12/09/08 Bucolique Festival - Ferrières [BE] - Vive la Fête

Tiense tandem op Genk on Stage

Tierauldjam1 Tierauldjam2 Dit weekend vindt Genk On Stage editie 2006 plaats. Dit festival verwelkomt opnieuw duizenden muziekliefhebbers voor topacts als Fun Lovin Criminals, Gorki, Shameboy, Leki, Camden, Roland en Krezip. En wie op zaterdag 24 juni afzakt naar Genk, kan er zelfs twee Tiense bands aan het werk zien. Op de Headliners Stage - dat is het hoofdpodium op de Fruitmarkt - tref je om 20u Raul d'Jam aan. Later die avond is het de beurt aan Praga Khan. Beide groepen hebben Tiense roots. Ter info: Genk On Stage is een volledig gratis festival.

Raul d'Jam brengt vette elektrorock. Vorig jaar nog sloten ze op zaterdag de JIM Talent Stage van Suikerrock af, en intussen werkte de groep aan nummers voor een tweede cd. Enkele van die nieuwe nummers zullen op Genk on Stage te horen zijn. De dag voordien, op vrijdag 23 juni, zal Raul d'Jam ze overigens uittesten in het vernieuwe decor van muziekcafé 't Wiel op de Veemarkt in Tienen. Ook in augustus en september kan je de band nog meermaals aan het werk zien.

Luc Van Acker met Rovic 'In between worlds'

Tierovic Rovic stelt op zaterdag 24 mei zijn nieuwe album voor in De Klinker in Aarschot. Ze hebben gezorgd voor een spetterende lichtshow, super geluid en een zaal met een capaciteit van een 300 man.

Na in 2006 succesvol op het Jim Talent stage op Suikerrock in Tienen gespeeld te hebben heeft Rovic niet stilgestaan. Het tweede album 'In between worlds' met Tienenaar Luc Van Acker (Ministry, Revolting Cocks, Arbeid Adelt) achter de knoppen als producer is een feit.

De mastering door Alan Douches van West Westside Music (US) geeft de commerciële rocknummers net dat extra randje.

Voorproefje hiervan is te vinden op:
www.myspace.com/rovicrocks

CD-voorstelling: The river curls around the town

Tiecdrivercruls_c3a Op vrijdag 30 mei speelt de band zijn eerste full liveshow om de verschijning te vieren van het album. Afspraak in de voormalige bioskoop Rio, naast het Patria-café aan de Broekstraat. Dat vormt eenh unieke locatie voor een unieke kennismaking want voor overige shows is het wachten tot het najaar. Deuren om 20 uur en om 20 u30 speelt 'The Nursery Rhyme - solo' een support-act. Reserveren kan via theriver@skynet.be. Met reservatie betaal je 4 euro, zonder 5 euro.

Leden van deze Tiense band: Bart Bekker (vocals, guitar, keyboards, samples, rythmprogramming), Jan Vanwinckel (vocals, guitar, keyboards, bass, samples, rythmprogramming & mixing), Mick Shorter (guest vocals) en Koen Guilmet (live bass)

Hier te beluisteren.

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!