Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

25 november: pleisters tegen huiselijk geweld

Img_0383

Op dinsdag 25 november zullen de stadswachten pleisterdoosjes uitdelen tijdens de dinsdagmarkt. Deze actie ondersteunt de provinciale campagne ‘Stop partnergeweld. Als liefde pijn doet …’ die de problematiek van huiselijk geweld onder de aandacht wilt brengen.

De dienst Preventie neemt voor de vierde keer op rij deel aan het initiatief (foto van vorig jaar). Geschat wordt dat 1 op 5 vrouwen te maken heeft met partnergeweld. Partnergeweld werd in België bij wet van 24 november 1997 als misdrijf erkend. Verontrust door een dramatische toename van het geweld tegen vrouwen in de hele wereld, hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen als de VN Dag 'Uitbanning geweld tegen vrouwen'.

In 2005 is de provincie Vlaams-Brabant gestart met de publiekscampagne ‘Als liefde pijn doet ... ‘. Op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant werden op 25 november pleisterdoosjes met een boodschap rond partnergeweld uitgedeeld.

Mensen die willen praten over hun probleem kunnen terecht bij Teleonthaal op het nummer 106 of bij het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk op het nummer 03-366.15.40 (tijdens de kantooruren). Meer informatie vind je ook op www.vlaamsbrabant.be of www.vlaamsbrabant.be

Vraag op www.kumtich.be: 'Is het niet te veel?'

Tiekumtichpanorama De website voor Kumtich zet de ontwikkeling in de dorpskom ter discussie. Citaat: "De jongste tijd ondergaat ons dorpscentrum een ingrijpende verandering. Op de hoek van de Kouterstraat en het St.-Gillisplein worden appartementsblokken gebouwd en op de hoek van de Spoorwegstraat en de Maalderijweg idem. Is dit nog een dorp of is Kumtich zijn landelijk karakter aan het verliezen door de investeerzucht van bouwpromotoren? Wie zal het zeggen want het kan goed zijn dat er binnen tien jaar geen enkel origineel huis op het dorpsplein overeind zal staan. Is deze verandering voor Kumtich niet te veel?"

Wat denkt u ervan?

Onze foto dateert uit 1913.

Slechts 25 woningen zonder collectieve waterzuivering

Tiekleinschalige_waterzuivering De Milieuadviesraad besprak het zogenaamde zoneringsplan. Dat regelt de waterzuivering over het hele grondgebied van de stad. Tienen staat er behoorlijk goed voor, dankzij inspanningen uit het verleden. Vrijwel alle woningen zijn via de riolen aansluitbaar op een waterzuiveringsstation. Om regenwater en afvalwater te scheiden zijn wel aparte riolen nodig. De aanleg daarvan is her en der aan de gang.

Uiteindelijk blijken in heel Tienen maar 25 huizen, door hun ligging, niet aansluitbaar op de colletieve waterzuivering. Op die plaatsen wordt een individuele waterbehandeling voorgeschreven. De Milieuadviesraad rekent erop dat sommige huizen toch nog in groep aansluitbaar zijn op een kleine installatie. Elders wil de raad dat Riobra, de beheerder van de riolen, de individuele waterzuivering zelf zou aanleggen en onderhouden. Dat is een waarborg voor kwaliteit. De raad ging daarvoor te rade in Bierbeek waar de gemeente al langer werkt met kleine installaties huis per huis.

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!