Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tevredenheid om nachtbus naar Tienen

Boutersemse gemeenteraadslid Yassine Semlali (SP.A) en Joris Vanlessen, voorzitter van Jong VLD District Tienen zijn opgetogen dat De Lijn nachtbussen zal inzetten op lijn 380 (Leuven – Boutersem – Tienen). Wat begon als een oproep om de “geen dienst”-bussen toch in te zetten op die lijn, eindigt in mei 2009 als volwaardige nachtlijn. Afgelopen donderdag kondigde de Vlaamse overheid aan dat ze geld vrijmaakt om in mei te beginnen met een nachtdienst op deze lijn. “Wij zijn verheugd dat De Lijn voluit gaat voor een uitgebreid nachtvervoer van en naar Leuven. Zo kan zelfs de jeugd zonder rijbewijs ook veilig genieten van vervoer zonder mama en papa te storen. Het heeft dus enkel voordelen!”, aldus Yassine Semlali.

Tijdens Marktrock in Leuven protesteerden de twee jongeren nog eens over het gebrek aan nachtbussen, ondanks hun zeer succesvolle petitie en veelbelovende enquête-resultaten bij De Lijn zelf. Die petitie had maar gauw 800 handtekeningen gehaald. Vervolgens erkende de vervoersmaatschappij in juni de sterke vraag naar nachtvervoer in die streek. Nochtans reden er geen nachtbussen naar Boutersem en Tienen tijdens dat zomers festival. “Daarnaast willen we de buschauffeurs bedanken die de jongeren veilig naar huis brengen. Zij dragen hiermee ook een maatschappelijke rol die vandaag niet te missen is.” aldus Joris Vanlessen.

Programmabrochure CC Kruisboog klaar

Elk jaar stelt CC De Kruisboog in juni haar programmatie voor het volgende culturele seizoen voor. Dit jaar werd het aanbod fors uitgebreid van 29 naar 49 voorstellingen.

Het comedy-aanbod omvat een waaier van bekende namen zoals Nigel Williams, Wouter Deprez, An Nelissen, Alex Agnew, Bert Kruismans, Gili en Gino Sancti. Daarnaast is er plaats voor opkomend talent zoals Elastic, Uwamungu, Han solo, Intgeniep, Roy Aernouts en Henk Rijckaert.

Bij het theateraanbod is het nu al uitkijken naar o.a. Tiemariloufoto_index Marilou Mermans, de Fluistercompagnie, ’t Arsenaal, Marleen Merckx, Karl Vannieuwerkerke, Kurt Defrancq, Bob de Moor en Ad Visser.

De kinderen en hun (groot)ouders worden volgend seizoen zeven keer verwend met familievoorstellingen van of met Andrea Croonenberghs, Marc de Bel, Figurentheater De Maan, Poppentheater Propop, De Droommolen, Het Rat en een heus popconcert van de Do-Re-Mi Band.

Het volledige overzicht vindt men op www.tienen.be of in de programmabrochure die vanaf maandag 9 juni ’08 in Tienen en omliggende gemeentes in de bus zal vallen.

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!