Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Beker van stad Tienen op veld VV Houtem

Vvhoutem_2 09beloftenploeg_2 VV Houtem (foto 1) speelt de finale in de Voetbalbeker van Tienen tegen KVK Tienen2 (de beloftenploeg op foto 2)
Deze finale zal gespeeld worden op het terrein van VV Houtem op zondag 4 januari 2009 om 14u30. Organisator is de Stedelijke Sportraad onder leiding van voorzitter Freddy Nolmans en de Sectie Sport voorgezeten door François Froment.

Start to Swim reikt diploma's uit

De stedelijke Sportdienst schaart zich sinds eind september achter de actie ‘Start to Swim’ van het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid. De campagne biedt de recreatieve zwemmer een nieuwe sportieve uitdaging, namelijk het behalen van een bepaalde zwemafstand zonder pauze. Een 15-tal deelnemers werd aan een strak trainingsschema onderworpen en kwam twee keer per week zwemmen onder begeleiding. Zij krijgen een zwemdiploma van 250 of 1.000 meter overhandigd in de Reizigersstraat 81 in Tienen op donderdag 18 december 08 om 21.00 uur in de cafetaria van zwembad De Blyckaert.

Sportievelingen kunnen naar Bielsko Biala

Burgemeester Logist kreeg bij zijn jongste bezoek aan de Poolse zusterstad Bielsko-Biala een uitnodiging voor een internationale atletiekwestrijd in het stadion van Bielsko-Biala. Tien atleten uit Tienen zullen mogen deelnemen aan deze meeting voor kadetten en junioren.

De stad doet een oproep aan alle belangstellenden om nog andere uitwisselingsprojecten mee vorm te geven. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Karel Bloos, tel 016-80.57.85 of mailto:karel.bloos@tienen.be

Tienenaars zwemmen records

Tieswimmingteam Dimitri Lamaire wint brons op de 200M vlinderslag. Raf Vandevelde zwemt Belgisch jeugdrecord op de 200M schoolslag. Swimming Team Tienen (STT) brengt 5 zwemmers in de finales. Toon Herremans en Raf Vandevelde verbeteren elk 2 provinciale records. Dat zijn de koppen op het verslag van Kristof Geeraerts na de jongste Belgische kampioenschappen zwemmen in klein bad.

Sydney Appelboom zette mooi in de verf dat er voor STT twee zwemmers aantraden voor de finale 200M vlinderslag: Toon had zich geplaatst met 2.07'73" (verbetering eigen provinciaal record bij de 17 & 18-jarigen) en Dimitri met 2.10'14". In de finales zwommen Toon en Dimitri een nek aan nek race. Dimitri was in de finales het snelst. Hij behaalde de bronzen medaille met een tijd van 2.08'40", op de voet gevolgd door Toon met een tijd van 2.08'52".

Raf kon zich in de reeksen 200M SS plaatsen voor de finale met een tijd van 2.24'66" . Deze tijd was al beter dan zijn persoonlijke besttijd (en trouwens ook al het provinciale record bij de 15 tot 18-jarigen). Raf Vandevelde kwam nog een paar honderdste seconden tekort om het Belgisch jeugdrecord bij de 15-jarigen te evenaren.

Toon Herremans kon zondag nog de finale zwemmen op de 100 meter vlinderslag. Hij tikte aan in 57’66” , goed voor een 7de plaats en een verbetering van het provinciale record. Raf eindigde op de 50M SS op de 25ste plaats, op de 100M SS stelde hij zijn besttijd en het provinciale record scherper tot 1.08’35”, goed voor een 16de plaats.

Tienenaars drijven boven in zwemkampioenschap

Tiezwembk151108_podiumdimi Swimming Team Tienen deed het goed op het jongtste Belgisch Kampioenschap. STT vaardigde 6 zwemmers af naar het BK Short Course waar in OPEN klassement gezwommen wordt: Jessie Deserf, Cedric Gysemberg, Toon Herremans, Birger Huysmans, Dimitri Lamaire (foto)en Raf Vandevelde. Zowel bij de dames als bij de heren stelde STT een aflossingsploeg op. Bij de dames gaven Kaat Herremans, Jessie, Nele Huybreghs en Julie Léonard het beste van zichzelf. Voor de aflossingsploeg bij de heren deden Toon, Birger, Dimitri en Raf hun duit in het zakje.

· Sydney Appelboom zette mooi in de verf dat er voor STT twee zwemmers aantraden voor de finale 200m vlinderslag: Toon had zich geplaatst met 2.07'73" (verbetering eigen provinciaal record bij de 17 & 18-jarigen) en Dimitri met 2.10'14". In de finales zwommen Toon en Dimitri een nek aan nek race. Dimitri was in de finales het snelst. Hij behaalde de bronzen medaille met een tijd van 2.08'40", op de voet gevolgd door Toon met een tijd van 2.08'52".

· Raf kon zich in de reeksen 200m SS plaatsen voor de finale met een tijd van 2.24'66" . Deze tijd was al beter dan zijn persoonlijke besttijd (en trouwens ook al het provinciale record bij de 15 tot 18-jarigen). Raf kwam daarmee nog een paar honderdste seconden tekort om het Belgisch jeugdrecord bij de 15-jarigen te evenaren: tijd van Jago Swiers 2.24'37" gezwommen op 10-08-1999. In de finales bewees hij dat hij nog meer in zijn mars had. Hij eindigde daar op de 5de plaats met een schitterende tijd van 2.23'89".

· Jessie tikte op de 50m SS aan met 34’39”, hiermee behaalde ze een 5de plaats in de reeksen en verzekerde ze zich zo van een plaats in de finale, helaas kon ze daar haar tijd niet meer verbeteren. · Toon kon zondag nog de finale zwemmen op de 100m vlinderslag. Hij tikte aan in 57’66” , goed voor een 7de plaats en een verbetering van het provinciale record.

Olympiawielerschool zoekt oude foto's

Wielerschool "Lotto-Olympia-Tienen" zal in 2010 vijftig jaar bestaan. Dat zal niet zomaar voorbijgaan. René Vanderwaeren, stichter en bezieler van de wielerschool, wil rond deze speciale gebeurtenis "iets" organiseren...wat, wanneer, hoe.... daar is men nog niet helemaal uit. Joëlle Stouthuysen is echter al begonnen met het verzamelen van materiaal zoals foto's, kranteknipsels, brochures, namen van oudleden, enz.... Wie kan haar helpen aan archief-beelden van de wielerschool?

Reacties bij Organisatie Lotto-Olympia-Tienen

Stroompanne: zaak voor de groene tafel

Dit krijgt een staartje. Met 3-0 winst voor KVK werd de voetbalwedstrijd tegen OHL afgefloten wegens een stroompanne. Radio Touring voorspelt dat dit een staartje krijgt.

Citaat: '82ste minuut: Algemene electriciteitspanne in het Bergéstadion. De wedstrijd wordt tijdelijk stilgelegd. Nieuws volgt... '

'Electriciteitspanne niet door KVK veroorzaakt. Fout ligt bij de maatschappij. Verder nog even afwachten...'

'Ondertussen zijn er 20 minuten voorbij, de spelers van KVK warmen zich op, op het terrein. Verschillende supporters zijn reeds huiswaarts getrokken maar ondertussen nog geen officiële beslissing door de scheidsrechter genomen.'

'Geen officiële mededeling maar iedereen heeft het stadion verlaten. Dit wordt dus een zaak voor de voetbalbond.'

KVK meldt: 'Al snel werd het duidelijk dat het probleem zich niet binnen het stadion situeerde, maar in de Tiense binnenstad. Een ontploffing in een elektriciteitskabine zorgde ervoor dat het Bergéstadion en de aanpalende straten in de duisternis baadden. De elektriciteitsmaatschappij snelde ter plaatse, maar kreeg het de panne niet binnen het half uur opgelost, waardoor scheidsrechter Delacour de wedstrijd affloot.'

Start to Swim en Aquajump in Zwemweek

Tiezwembadstadfoto Jong en oud kan van zaterdag 15 tot en met zondag 23 november waterpret beleven in het stedelijk zwembad De Blyckaert. In het kader van de ‘Vlaamse zwemweek’ staan er een heleboel activiteiten op het programma.

De hele week: Krab & win: elke betalende bezoeker ontvangt een tombolavignet. Prijzenpakket: zwembeurten, handdoeken, cd’s ... Kleurwedstrijd: alle kleuters ontvangen aan de kassa een tekening om te kleuren. Talrijke leuke prijzen te winnen!

Zaterdag 15 november 14 tot 17 uur: plonsbad met allerlei spelmateriaal (kinderen en volwassenen € 1).

Zondag 16 november 14 tot 16 uur: plonsbad met allerlei spelmateriaal (kinderen en volwassenen € 1). 16 tot 16.45 uur: Aquajump* (inschrijven is vereist en kan via tel 016 80 48 80 of aan de kassa in zwembad De Blyckaert. Er worden maximum 20 deelnemers aanvaard.).

Dinsdag 18 november 20 tot 21.30 uur: Start to Swim.** Woensdag 19 november 14 tot 16 uur: 10.000 mijlen onder zee (bezoek onze duikput) (kinderen en volwassenen € 1). 14 tot 16 uur: spelnamiddag met junglesprong.

Donderdag 20 november 20 tot 21.30 uur: Start to Swim. 250 of 1.000 meter zwemmen zonder stoppen. Gratis trainingsschema's en begeleiding voor alle deelnemers.

Vrijdag 21 november 19.30 tot 22 uur: fuif met discobar (toegang + drankbon € 2).

Zaterdag 22 november 14 tot 17 uur: plonsbad met allerlei spelmateriaal (kinderen en volwassenen 1euro). Zondag 23 november 14 tot 16 uur: plonsbad met allerlei spelmateriaal (kinderen en volwassenen € 1). 16.00 tot 16.45 uur: Aquajump* (inschrijven is vereist en kan via tel 016 80 48 80 of aan de kassa in zwembad De Blyckaert. Er worden maximum 20 deelnemers aanvaard.). Aquajump is zeer intensief bewegen op melodische muziek met stevige baslijn. Goed voor de been-, bil- en buikspieren.

**Start to Swim:

Patrick Grootjans: ‘Met voetjes op de grond blijven’

Grootjans20patrick Collega Achiel Baeken had, in het vooruitzicht van de voetbalderbij KVK-OHL (zaterdag 20u30) dit gesprek met communicatieverantwoordelijke Patrick Grootjans. 'Velen zien KVK in de eindronde meedoen voor een promotie naar eerste nationale. Maar of KVK zijn spelers kan blijven betalen als de resultaten positief blijven, is een ander paar mouwen, want de winstpremies lopen op.

KVK-communicatiemanager Patrick Grootjans glimlacht om zoveel euforie: ‘OHL kloppen we wel, maar we blijven graag met beide voetjes op de grond. Het seizoen duurt nog lang. Ik kan me niet in de plaats stellen van OHL en antwoordt dan ook niet op de vraag hoe het komt dat de Leuvenaars het minder goed doen dan KVK. Onze positie bovenaan in het klassement is het resultaat van een goede aankooppolitiek.'

'Logokvkklein Onze spelers niet kunnen blijven betalen? Kom nou. Ze hebben allemaal een niet-mateurcontract, ze trainen ’s avonds, zelfs de trainer heeft nog een andere job. KVK is geen profclub. Dat scheelt een slok op de borrel voor wat de spelersuitgaven betreft. Weet je wat ons voordeel oplevert? Dat de spelers op tijd hun geld krijgen. Het bestuur beschouwt dat als een erezaak. Misschien verdienen ze bij ons wat minder dan elders, maar correct behandelde spelers plooien zich dubbel en dik. Bij sommige profclubs klinkt het soms anders. We trekken bovendien geen dure spelers aan, wel gemotiveerden.’

‘Het aantal abonnementen steeg met vijftien procent. Akkoord, we hebben al publiekstrekkers als Sint-Truiden en Lierse op bezoek gekregen, maar als dan voor een ploeg als Virton toch 1.100 supporters opdagen, noem ik dat een succces. Weinig clubs in tweede doen beter.’

Ohl ‘We zullen zien na dit seizoen. Waar eindigt KVK? In de top? Dan zullen we daarvan de vruchten plukken. Maar vergeet niet dat we in een financieel-economische crisis leven. Hoezeer zijn bedrijven nog bereid voetbalclubs te sponsoren? Een seizoenbudget van 1,3 miljoen euro is niet te klein om op het huidige elan te kunnen voortspelen. Dat budget is opgesteld voor een plaats binnen de eerste vijf en dus voor een deelname aan de eindronde voor promotie. We zitten financieel op schema. Wat indien we zouden promoveren? Sommigen verwachten het. Wat Tubeke kon, kan ook ons overkomen. Stel dat het lukt, dan zitten we met een probleem en is een spoedvergadering van het bestuur noodzakelijk. Maar problemen zijn er om opgelost te worden.'

'V'oor matchen in eerste moeten we alvast het stadion van meer zitplaatsen voorzien. Ik hoor vooral oudere supporters vertellen dat ze liever ’s zondags komen. ’s Avonds in de winter komen ze niet graag buiten. Vroeger speelden we meer op zaterdagavond. Welnu: we hadden dan niet meer volk dan op zondag. Dat we tegen OHL toch op zaterdagavond voetballen, doen we op vraag van OHL, omdat zij volgende dinsdag al voor de Beker moeten spelen. Tussen beide clubs bestaat wel een rivaliteit, maar die moet gezond blijven.’ (be)

In de zaterdagkrant van Het Nieuwsblad komen supporters van KVK en van OHL uitgebreid aan het woord.

Nieuw wandelboekje voor Tienen en omgeving

Abdijhoeve_maagdendaal_oplinter Gedeputeerde Monique Swinnen (CD&V) wandelde, met peters due de routes onderhouden, de nieuwe bewegwijzerde wandelroutes in. Voor Tienen zijn dat Ast tot Bostwandeling, Bedevaarderswandeling (Hakendover), Orbeccawandeling (Overlaar/Oorbeek), Genoveva- en Margarethawandeling (zie foto Oplinter). Het geheel is opgenomen in de herdruk van het wandelboekje "Vijftien wandelingen in Hagelands Haspengouw". Dat is tegen zes euro te koop in het toeristisch infopunt aan de Grote Markt. Het omvat ook tochten in Linter, Hoegaarden en Landen.

Swinnen wees bij de inwandeling op het rijke landschappelijke karakter van het kleine stuk van Haspengouw dat bij Vlaams-Brabant hoort. Die vruchtbare grond leidt tot rijke teelten en grootse vierkantshoeves. Swinnen (uit Aarschot) ziet de omvang van de hoeves krimpen naarmate ze vanuit Haspengouw noordwaarts gaat, door het Hageland naar de Kempen. Een ding is duidelijk, over onze streek wordt overal gesproken in superlatieven. Dat mag, zei Swinnen, want neem nu die wandelgids, zo hebben ze er geen aan de Semois.

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!