Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Badminton is voor alle leeftijden

Tieverenigingindekijker_gr_2

Tiebadmin Badminton Tienen in bezig aan haar 36ste jaar en kent momenteel een grote opkomst aan jongeren die willen badmintonnen. Elke woensdag van 19u tot 20u30 komen er 50-60 jongeren naar de jeugdtraining in de competitiehal Houtemveld. Ze worden opgevangen door erkende trainers en die trachten elkeen in zijn leeftijdscategorie de badmintonsport bij te brengen.

Niet alleen de jongeren, maar ook de volwassen hebben de weg naar de badmintonsport gevonden. Het huidige ledenaantal van 160 sporters spreekt voor zich. Dit jaar kwamen acht 8 teams in competitie. In 2009 staan er twee grote tornooien op programma: 28feb/1maart Nationaal tornooi Tienen  en 7-8 november Provinciaal Kampioenschap Er leeft dus heel wat in de Tiense badmintonwereld.

Meer informatie: Werner Broos werner.broos@badmintontienen.be

www.badmintontienen.be

KAV-wensen bij geboorte

Tieverenigingindekijker_gr

Kavhharttienen0809 KAV viert een actie 'Broed op je keuze'. In dat verband wordt een kennismakingspakket verdeeld en krijgen gezinnen met een pasgeborene een wenskaartje toegestuurd.

Het kindje moet geboren zijn tussen 1 september 2008 en 31 mei 2009. De mama ontvangt (zolang de voorraad strekt) binnen de maand een verrassingspakket per post.
Alle geboortekaartjes worden verzameld en gebruikt bij het slotevenement aan het einde van de actie.

Broed op je Keuze is een initiatief van KAV in samenwerking met Kinderopvang KAV, Kind en Preventie en Familiehulp, met steun van het instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en groep ARCO. In Tienen doet o.m. H.-Hart mee.

De foto komt van een actiedfag 'Als vrouwen vriendinnen', die wordt herhaald op 20 november. 'Vriendinnen' is hierbij een werkwoord. Op 5 december start KAV-H.-Hart met turnlessen. Op 27 november is dan het schaduwschilderen van start gegaan.

Contactpersoon :
KAV Broed op je Keuze, Paviljoenstraat 3, 1030 Brussel of bij KAV-H.-Hart Tienen

Griezelen kan ook in gezinsverband

Tieverenigingindekijker_gr_4 Tiekumtichgriezelgezinsbond

De Gezinsbond van Kumtich plant een resem activiteiten, zoals onlangs de griezeltocht (foto). Meer beelden staan op de site van de vereniging. gepland. De activiteiten worden geheel vrijwillig door de gezinsbond ingericht, en kunnen enkel slagen als er veel deelnemers zijn. Dus, toetreden kan altijd.

Bij de vast weerkerende afspraken staan: schaatsen, de tweedehands beurs, aerobic , de griezelwandeling, kindertheater, kerst, knutsel, paaseierenraap. Er is een babysitdienst aan de Vondelstraat. De spaarkaart bij aankopen en de kortingskaart zijn vaste waarden bij de Bond op nationaal vlak.

Voorzitter: Sieglinde Van Hirtum-Serré, Verbroederingsstraat 48, 3300 Kumtich.

Harmonie Sint-Genoveva met musicalprogramma

Tieverenigingindekijker_gr_2

TieoplinterharmonieOp 29 november e.k. presenteert de Oplinterse harmonie Sint-Genoveva haar themaconcert “MUSICALS in CONCERT”. Dit concert zal U bekoren met prachtige overbekende musical muziek zoals o.a. The Phantom of the Opera, Les miserables, Kuifje, West Side Story en zoveel meer. Het belooft een boeiend spektakel te worden met een aangepaste presentatie, lichteffecten en natuurlijk vooral prachtige muziek.

Sint-Genoveva nodigt uit in de Evenementenhal op het Houtemveld te Tienen. Dit jaar verwelkomen zij twee lokale zanger(s) Karen Lemaire en André Van Esch.

Karen is een sopraan verbonden aan het Vlaams Radio Koor waar ze regelmatig sopraansolo’s voor haar rekening neemt. Ze studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, werkt regelmatig mee in producties van de Vlaams Opera en aan CD opnames voor Klara. Naast dit alles is ze ook leerkracht zang en koor in de muziekacademie van Tienen en Zaventem.

André Van Esch, is bariton en muzikant uit eigen rangen.

Dirigent Nick Ost zal ons introduceren in de musicalwereld. Hij is werkzaam als professioneel euphoniumspeler bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en als brassbandliefhebber is hij ook actief bij Brassband Willebroek. Hij is tevens dirigent van de Koninklijke Harmonie de Gilde uit Asse en van Harmonie “De Kluchtige Vrienden” te Wellen.

Ook de jeugdmuzikanten laten zich horen! Als stimulans voor hun muziekstudie krijgen ze het podium voor zich alleen. Voor enkelen onder hen het “eerste concert”, gesteund door de oudere ervaren jeugdmuzikanten. De presentatie is in handen van Ingrid Van Rutten, docente Woord aan de academie van Tienen, samen met leerlingen zal zij musicals vlot aan mekaar praten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van de Stad Tienen en sponsors.

Jeugdtoneel De Stekker straks in De Kruisboog

Tieverenigingindekijker_gr_3

Talatat Jeugdtoneel De Stekker uit Oplinter speelt 'De Talatat van Ah Medat' in de stadsschouwburg De Kruisboog op 1 november (20u) en op 2 november (15u). Het is een stuk van Dries Depelchin. De kring heeft een geschiedenis van 25 jaar.

Door het spelen van korte toneelstukjes bij de jeugdbeweging KLJ en door het bijwonen van voorstellingen in eigen dorp en de omliggende dorpen, kregen enkele jonge mensen zin om ook het podium te bestijgen. In 1983 leidde dat in de schoot van de Socialistische partij tot de oprichting van een toneelkring. Onder impuls van Dominique Weenen, huidig voorzitter, werd er ook werk gemaakt van de eerste opvoeringen. Ween is ook vandaag nog de regisseur.

In 1986 komt er verandering in het beleid van de nog piepjonge toneelkring. Voor het eerst staat de groep er financieel zo goed voor dat de steun van de SP niet meer nodig is. Verder is het bestuur van mening dat politiek en toneel gescheiden moet blijven. Na een laatste dankbetuiging aan het bestuur van SP Oplinter, begint Licht uit, spot aan met een eigen boekhouding aan de toekomst te timmeren.

In 1990 komt er opnieuw een scharniermoment voor “L.U.S.A.”. Zaal Marvic wordt verkocht en dus kan er dat jaar niet gespeeld worden! De voorzitter trekt met lood in zijn schoenen naar het PC, thuishaven van de “andere” toneelkring, om die zaal te boeken voor de opvoering van ’91. Maar het Parochiecentrum is druk bezet en er is niet één vrij weekend zodat er pas gespeeld kan worden in maart 1992.

In 1994 treedt Johnny Fets aan als regisseur. Nog in ’94 organiseren ze samen met Company B voor het eerst de welbekende Brazilian Party. Het volgende zeer belangrijke jaartal is 2000. Niet alleen omwille van het millennium, maar vooral omwille van de oprichting van een jeugdafdeling binnen LUSA. Eerst voor het kerstspel “En waar de ster bleef stille staan…”, daarna voluit met meteen een volavondproductie in het PC van Stok.

Onder regie van Dominique Weenen wordt ook dit een succes en het jaar erna staan niet minder dan 25 kinderen en 3 volwassenen op de planken. Met “De Stekker” is de opvolging verzekerd.

25 jarige ponywerking voor Sint Joris Tienen

Tieverenigingindekijker_gr_2

Tieruitersponnyjoris In 2008 mocht de ponyclub St. Joris Tienen terugblikken op een lang, actief en sportief 25- jarig bestaan. Dit jubileumjaar werd een heel jaar lang gepast in de kijker gezet door de organisatie van allerlei activiteiten. De schitterende prestaties van de eigen ruitertjes waren de bekroning van jarenlange inzet van henzelf, de lesgevers, het bestuur en de vrijwillige medewerkers.

Het feestjaar startte al mooi met het aantreden van Eva Lauwens met haar pony Mona van de Sollenberg op de Kerstjumping in Mechelen. De winterwerking werd in stijl afgesloten met de Provinciale selecties van Eline Carels met Gulliver en Eva Lauwens met haar twee pony’s Lucky Boy en Mona van de Sollenberg. In februari werd een samenwerking uitgebouwd met de nieuwe rijvereninging Sint Joris Goetsenhoven - Tienen. Het afgezwaaide jonge ponytalent kan meteen doorstromen naar de ‘Grote’ paarden, waar ze met open armen verwelkomd worden.

Nog uit het jaarverslag: 'Op 4 maart sleepte de ponyclub een nominatie voor de competitiefste club in de wacht en waren onze ruitertjes te gast op de kampioenenviering van de Tiense Sportraad. Na een geslaagde organisatie van de dressuurdag in mei werden tal van onze ruitertjes geselecteerd voor het Provinciaal Criterium en we haalden maar liefst 4 Provinciale titels. Kers op de taart werd het jubileumfeest waar alle ruitertjes van verschillende clubs tot hun recht kwamen. Er werd een zeer gevarieerd programma aangeboden met onder meer een oefenjumping, een paardenzoektocht, een demonstratie met politiehonden en zo veel meer. Een echt schot in de roos was echter de modeshow waar onze ruitertjes als jonge modellen hun nieuwe uniformen showden. Jeff Roelants wist zijn negen mannequins in goede banen te leiden.'

Tieruiterponnyjorisindivid257 'Vervolgens brak het zomerseizoen aan en ook daar kwam onze jeugd naar voor als een toch wel heel competitief 8-tal. In tegenstelling met de andere clubs zijn alle leeftijden, van 8 tot 16-jarigen hierin vertegenwoordigd, evenals alle stokmaten van pony’s. Het einde van het zomerseizoen leverde een bronzen medaille op voor het achttal en al onze 10-jarigen werden Provinciaal Kampioen: De bekers gingen naar Eva Lauwens met haar 2 pony’s, naar Hanne Dehou met Sloeberke en en naar Jeff Roelants met Canelle. De grote overwinning was natuurlijk de Nationale Kampioenentitel 2008 Kür (foto boven) op Muziek die werd gereden door Katrijn Swillen, Katarina De Witte, Eline Carels en Naomi Moeys. Een mooiere afsluiter hadden we ons niet kunnen dromen. Eva haalde met Lucky Boy nog een mooie derde plaats in de hoogste dressuurklasse met Lucky Boy.'

Kennismaken kan elke vrijdagavond van 19 u tot 22 u Manège de Hoefslag Desselhaegenweg te Vissenaken

Goju-Lai: karateschool in Nieuw Overlaar

Tieverenigingindekijker_gr Tiekaratevanopstal Op 15-jarige leeftijd begon Joachim Van Opstal met Gojukai karatedo training in Tienen en werd lid van de karateclub Yamaguchi Tienen in 1987. In februari 1995, behaalde Joachim shodan (1ste dan) en startte zijn eigen Gojukai school in Tienen, Goju-Kai Tienen. Nidan (2de dan) werd behaald in augustus 1996 en Shidoin (sandan of 3de dan en instructor) werd hij na de examinering tijdens een I.K.G.A. gasshuku (training camp) in Engeland in 1999. Op 8 juli 2004 behaalde Joachim na het dangraadexamen tijdens de Europese I.K.G.A. stage op Kreta de vierde dan en bijhorende titel van Jokyo.

Op 12 december 1999 besloot Joachim Van Opstal Jokyo's eerste assistent zijn eigen weg te gaan, meer bepaald in een andere strekking van het Goju-Ryu. Joachim wenste deel te blijven uitmaken van de International Karatedo Gojukai Association (I.K.G.A.) en hervormde zijn dojo naar Gojukai Tienen v.z.w.

Op 17 augustus 2000, werd Joachim ook officieel A-scheidsrechter kata en kumite voor V.K.F. (Vlaamse Karate Federatie) welke lid is van B.K.F. - E.K.F. - W.K.F. (F.M.K., vroeger gekend als WUKO) en erkend is als Vlaamse Karate-organisatie door BLOSO.

Iedereen kan gratis een week de trainingen volgen ter kennismaking in de dojo in Nieuw Overlaar. Het seizoen begint op 1 oktober): Budo Center Tienen, Niew Overlaar 62 (achter Eldi winkel), elke dinsdagavond vanaf 19 uur en elke zaterdag vanaf 17u.

Prijs Alfons Reynaerts: honderd jaar kippen en konijnen.

Tieverenigingindekijker_gr Kip4 Konijn25

De koninklijke maatschappij Nederhofdieren bestaat dit jaar honderd jaar. Er volgt een tentoonstelling met prijsbeesten (eenden, konijnen, hoenders,... ook speciale kweek zoals de Tiense Vechter) op 17-19 oktober. Ook plant de club de organisatie van het provinciaal kampioenschap. Daar wordt bewezen dat klein veel niet alleen geschikt is voor de keuken, maar per soort en per ras kan uitgroeien tot een passie met heel verrassende creaties.

Op de site van de club luidt het zo: 'Honderd jaar, dat betekent inzet van de voorzitter en van het bestuur. Maar vooral en dat is zeker het belangrijkste is de inzet van de leden, die vaak overgaat van generatie over generatie. De inspanningen van de leden uiten zich vooral in het dagdagelijks verzorgen van hun dieren, het kweken en voorbereiden van de dieren om ten toon te stellen volgens de eisen van hun standaard. En om al die leden te bedanken, willen we dit honderd jarig bestaan op een heel speciale manier vieren. Ter ere van onze voorzitter komt er een ereprijs  Alfons Reynaers.'

Instapmoment: Jeugdband Oplinter herneemt repetities

Tieverenigingindekijker_gr

Tieoplinterjeugdbandkamp_2008 Heb je interesse in muziek? Tijdens de komende open repetities in september ben je altijd welkom voor alle info bij de Jeugdband Oplinter. De lessen en het instrument zijn alvast gratis.

Tijdens de wekelijkse repetities studeren we leuke muziekwerken die we geregeld uitvoeren voor publiek. Het hoofddoel is natuurlijk om op een leuke mannier een instrument beter te leren kennen en te bespelen!

Komende zondag 14/9 brengen we een concertje te Stok om 14 uur t.g.v. de benefiet voor Egypte. Iedereen is welkom.

De jeugdband is een jong en dynamisch instaporkest. Hier kan je op een aangename manier muziek maken samen met andere gemotiveerde jongeren en volwassenen in opleiding. We spelen muziek uit de meest diverse genres, van klassiek tot pop... Met de ervaring die je hier opdoet kan je later vlot overstappen naar het grote harmonieorkest.

Naast de wekelijkse repetities zijn er ook concerten en allerlei andere activiteiten zoals een muziekkamp in de zomer, een kerstfeest, een fuif, enz.

We zijn er voor alle jongeren en volwassenen met interesse voor muziek! Als voorbereiding op de muziekschool krijg je bij ons een initiatie in de wereld van de muziek. Wij zorgen ook voor een studie-instrument.

Repetities zijn er op telkens op vrijdagavond van 18u30 tot 19u45 in ons repetitielokaal Sinterviven aan de Neerlintersesteenweg 22 te Oplinter. Meer informatie kan je bekomen bij onze muzikanten of bij Pieter Herinckx, secretaris, Beekstraat 6, 3300 Oplinter, 0473/303152. (Foto: op muziekkamp in Lingnuevile).

Nooit volleerd in volley. Wel in barbecue?

Tieverenigingindekijker_gr

Tievolleybuiten Tievolley Al volley wat de klok slaat het komende weekend. Op vrijdag 18 juli houdt Volleyevents (gekoppeld aan de club NVV) voor de tweede keer een reuze barbecue! U zal kunnen genieten van een gezellige avond met een rijkelijk gevuld bord en een evengoed gevuld glas in een gezellig sfeer. Dat in Sportcomplex Houtemveld Tienen, op vrijdag 18 juli 2008 .

Dit jaar kunnen de kinderen bij de reuze BBQ zich uitleven op een springkasteel met toezicht. Dus u kan ongestoord genieten van het met zorg bereid gegrild vlees en buffet terwijl uw rakkers zich uitleven om en op het springkasteel.

Op zaterdag 19 juli vindt het outdoor volleytornooi plaats en op zondag 20 juli breit men er een indoor voetbaltornooi aan. Ook dat in het Hoiutemveld.

Volleybalclub NVV Tienen (Nooit Volleerd Volley Tienen) is de opvolger van de vroegere volleybalclub van het jeugdhuis de Knapzak. De ploeg speelde dan onder die naam. In de jaren '60 bereikt Knapzak Tienen het niveau van derde nationale. Bij het beëindigen van alle jeugdhuisactiviteiten, werd echter ook het volleybal stopgezet.

In 1972 startte men op een buitenterrein, gelegen bij het voormalige jeugdhuis, opnieuw met een recreatieploeg. In 1975 werd de nieuwe club NVV Tienen boven de doopvont gehouden en kreeg het stamnummer B.O 1405 van de Belgische Volleybalbond toegewezen.

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!