Home  Life  Mont Ventoux
  

We did it!

Vandaag een moment van euforie meegemaakt. Na dik 1000 km met de hele groep de rit van Toren (abdij Tongerlo) tot Top (voet van Ventoux) afgerond. Morgen de afsluiter, beklimming Ventoux, nog en onze rit zit erop.

Onze tocht van vandaag doorkruiste de groene Drome en een stukje van de Vaucluse. Provencaalse dorpjes dus. Schitterende landschappen, schitterende dorpjes, duimen en vingers aflikken.

De sfeer in de groep vanavond is fantastisch, ondanks de douche die we net voor de aankomst te verwerken kregen. Terecht vind ik in alle bescheidenheid. Met een diverse groep redelijk getrainde sporters, doch zeker geen topatleten (op enkele uitzonderingen na), elke dag ongeveer 250 km fietsen tegen een redelijke snelheid op een geaccidenteerd parcours voltooien is niet min.

Dat we daarvoor bijna 25.000 € steun voor onze goede doelen hebben kunnen inzamelen is ook schitterend. Dank aan alle gulle schenkers. Dat maakt het de inspanning nog meer de moeite waard.

Nog eens een dikke merci aan onze organisator Toon Claes, aan onze begeleiders en zeker de kompanen die regelmatig boven op een berg even moesten wachten, ons uit de wind gezet hebben, moed ingepraat,... Dit was een unieke belevenis, ik kan het iedereen aanraden (maar wel genoeg trainen vooraf)!

 

De voorlaatste dag

Dag 3 is achter de rug. Alles bijeen intussen 800 km. Weer een stevige dag door alweer een prachtige streek: de Bourgogne en de Beaujolais. Spijtig dat we bv in Meursault geen tijd hadden voor een degustatie.

Wat zeker geen aanrader is, is de voorsteden van Lyon met de fiets doorkruisen. Te druk en Fransen in de wagen zijn absoluut fietsonvriendelijk. Vandaag een stevige vermelding voor onze motards. Chapeau, een hele dag volgen aan nog geen 30 km/u!

Morgen de laatste lange rit, hopelijk met goed gevolg. Bonne nuit

Karel, woensdag 23u34

Rit 2: de eerste klopjes

Rit 2 van Averne nar Ste Marie sur Ouche, 273 nette kilometers met stevige tegenwind maar onder een prachtig zonnetje. Opnieuw door een schitterend landschap, licht heuvelachtig door bossen en velden. Tussenstop in Colombais les Deux Eglises. Zegt het u niets? Het is de begraafplaats van Charles de Gaulle, op de heuveltop staat een immens monument.

De helden van de dag zijn onze dames :Hilde, Bieke en Katrien. Om half negen kunnen ze al onze rommel beginnen opruimen, met de mobilhomes 150km verder rijden, onze lunch klaarmaken (en die mocht er zeker zijn), anderhalf uur later opnieuw onze rommel opruimen, naar de winkel en maken dat ze op de camping zijn om eten te maken. Alles zonder morren. De mannen worden letterlijk in de watten gelegd. Pet af.

Ook opnieuw voor Arne die zowat 90% van de rit tegen de wind in de kop heeft getrokken. Respect Arne, maar ook voor de andere mannen die een groot stuk van het kopwerk voor hun rekening hebben genomen (we rijden 2 aan 2): Toon, Tokke, Thomas, Bart, Waar,... (excuses voor wie ik vergeet).

Ik heb vandaag zelf enkele klopjes moeten verwerken waardoor mijn respect voor wielrenners nog is toegenomen. Na 2 ritten van 270 km ben ik redelijk leeg gereden. Ik zou bij God niet weten hoe ik morgen het einde haal, maar binnen enkele glazen wijn en na wat slaap neemt de moed ongetwijfeld opnieuw toe (hoop ik).

Het blijft in elk geval een schitterend initiatief (bedankt Toon, hoewel ik je vandaag toch een paar keer vervloekt heb), uniek als belevenis en een prachtige manier om een deel van Frankrijk te ontdekken, dat we misschien kennen van de Autoroute du Soleil of routes nationales of enkele steden in en rond de Bourgogne.

Tip: ga weg van deze grote wegen. Het is absoluut de moeite waard!

Karel, dinsdag 23u

Iemand een carré-confituurke?

De eerste rit zit erop, van Tongerlo naar Varennes-en-Argonne, 267 km op en af. 9u op de fiets waarvan enkel de eerste 2 droog. Ondanks een valpartij met wat schaafwonden is iedereen heelhuids in Varennes geraakt.

Het doorkruisen van het land tussen Maas en Semois en nadien het Franse Maasland was, ondanks de nattigheid, de moeite waard. Het tempo was dat ook, onder de kundige leiding van Arne (Daelmans, ex-crosser) die zowat 250 km kopwerk voor z'n rekening genomen heeft (danke Arne).

Ook de moeite waard is de Naqi-test die we allemaal ondergaan: één been insmeren met een nepproduct, het andere met een zalf die ons "goede benen" zou moeten geven. Jan (Claes), een van onze motards, is hiervoor verantwoordelijk en naast een vragenlijst onderwerpt hij ons ook aan de beruchte "knijptest". Voorlopig niet veel verschil gemerkt,... we zien wel de komende dagen.

De bende is zeer OK. De oneliners van Jack D zijn intussen legendarisch. Als enkele kompanen om 23u aanstalten maken om hun bed op te zoeken komt er gegarandeerd de oneliner: "allez mannen, de zon is net onder, 't is nog maar kwart na 9. We drinken er nog ene, de voorlaatste". Echte wielerprofs dus.

Onze meisjes zijn ronduit schitterend. Zowel tijdens de middagstop als 's avonds een schitterend buffet! Last but not least onze motards, schitterende kerels. Onze redders in nood. Een kleine hongerklop wordt direct goed ingeschat, het carré-confituurke of frangipanneke netjes aangereikt.

Schitterende dag dus in een schitterende streek. Ik drink nog een glaasje wijn (heel wat minder dan Arne die niet alleen een schitterend fietser is maar zichzelf hier als een alcoholverdragend mens leert kennen) en kruip dan ook onder de wol.

Schol en tot morgen.

Karel, maandagavond 23u

Aan de vooravond van mijn zotste onderneming ooit ...

Vanaf gisterenavond liet ik Unizo voor enkele dagen voor wat het is. Sinds dezemorgen trek ik er met 14 companen met de fiets op uit, ...van toren tot top (VTT), van de abdij van Tongerlo tot de top van de Mont-Ventoux.

We fietsen in 4 dagen tot een dorpje nabij Vaison-la-Romaine of bijna 1000km. De 5de dag, zaterdag, volgt de slotklim op de reus van de Provence.

Waarom doen we dat? Mannelijk testosteron? Midlifecrisis? Ongetwijfeld,... Maar ook voor het goede doel. Organisator Sporta koos voor het Keniaanse huis voor aidswezen ‘Hope for Kabondo’, ‘To walk again’ en de Leuvense ‘Afdeling transplantatie Gasthuisberg’.

Langs deze weg trouwens een dikke merci aan al diegenen die hiervoor een bijdrage hebben geleverd. Meer dan 20.000€ hebben we al ingezameld... fantastisch,... het motiveert ons nog wat meer dit avontuur aan te gaan.

Gisterenavond hebben alvast een goede voorbereiding gehad voor deze vierdaagse. Een professionele pastamaaltijd afgerond met enkele "donkeres van Tongerlo". Die laatste Tongerlo zal er vanavond msischien wel te veel aan zijn. Vandaag zitten van 7u30 op de fiets.

Vanavond het eerste reisrelaas!

Karel Van Eetvelt

Ventourist - Ventousiast

karel van eetvelt - unizo

Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van ondernemersorganisatie UNIZO.

toon claes - sporta

Toon Claes, orthopedisch chirurg en voorzitter van Sporta.

Nu hun vele uren bezeten door het stalen ros. Elk vrij moment aangrijpend voor lange fietstochten.

Beiden hebben het gekke plan opgevat om, in de week naar de Ventourist-happening, van Tongerlo naar de voet van de Mont Ventoux te fietsen. 1076km in 4 dagen. Gulle sponsors schenken een euro per gefietste kilometer. Lukt het ze? Lees het in hun dagelijkse reisblog.

Nieuws

Laatste berichten LIFE

Archief per maand