Het Nieuwsblad Online

Branko Karacic

Het Nieuwsblad Online | 17 april 2009 om 11:47

Met zijn geweldige traptechniek en dito vrijschoppen was Branko Karacic, goed voor 44 goals in 120 wedstrijden, van 1989 tot 1993 een van de smaakmakers van Cercle Brugge in het Josip Weber-tijdperk.
'Ik vind dat Defour en Ruiz nu ook een geweldige traptechniek hebben. Vooral Ruiz vind ik een van de beste spelers in België. Hij heeft alles: snel, sterk, goed overzicht, kopbalsterk', looft de 48-jarige Kroaat. Want wat blijkt? 'Ja, ik kijk elke week nog naar de Belgische competitie. Ik heb hier in Kroatië Belgacom-tv voor een jaar. Elk jaar kom ik ook naar België en bezoek ik oude vrienden, Cedomir Janevski en Jerko Tipuric ook. Met vrouw, dochter en zoon Branimir (22) - Kroatisch voor zoon van Branko. Die speelt trouwens in derde klasse, maar hij is een ander type dan ik. Een linksback.'

Zijn banden met België blijken niet alleen uit sentimenteel oogpunt maar ook ambtshalve. Karacic, die ook bij AA Gent en Union speelde, was tot voor een paar jaar trainer van eersteklassers als NK Zagreb, Osijek en Slaven Belupo, maar is nu in tweede klasse verzeild geraakt.

'Mij maakt het niet uit. In Kroatië heb je maar twee grote ploegen: Hajduk Split en Dinamo Zagreb. Al de rest is hetzelfde. Als ik niet bij een van die clubs aan de slag kan gaan, maakt het mij niet uit welke club. Momenteel zit ik bij Slavonac. Vorig jaar heb ik ze in tweede klasse gehouden, nu staan we derde. We hebben nog maar één keer verloren. En dat voor een ploeg uit een dorp van amper 1.500 inwoners. Ik zou echter dolgraag in België aan de slag gaan. Maar ja, voor mijn manager, ex-ploegmaat Didier Frenay, is het niet makkelijk om een ploeg te vinden. Er zijn meer trainers dan clubs. Twee jaar geleden was ik een van de kandidaten om bij Cercle aan de slag te gaan na het vertrek van Harm van Veldhoven. Er werd gekozen voor Glen De Boeck. Jammer maar helaas. Cercle deed het vorig jaar schitterend, maar wat gebeurt er nu? Ik vind dat je als club en als trainer maximaal twee jaar bij een club mag blijven. Dan wordt het tijd om uit te kijken naar iets anders. Het wordt steeds moeilijker om spelers te motiveren en het is soms ook een verademing om eens een andere tactiek opgelepeld te krijgen.'

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011570254fa4970b Listed below are links to weblogs that reference Branko Karacic:

ReactiesLaat een reactie achter