Home Webfactor
Nieuwe interface én meer opslagruimte voor Hotmailgebruikers

HotmailGoed nieuws voor gebruikers van een (gratis) hotmail-account. Microsoft is van plan in de nieuwe versie van Hotmail extra opslagruimte te bieden. De opslagruimte zal verhoogd worden naar 2GB, zodat Hotmail op gelijkere voet komt te staan met concurrenten als Google's Gmail en Yahoo! Mail. Vorige week al raakte bekend dat de vernieuwde Hotmail een andere interface krijgt en dat de inbox automatisch gerefresht wordt. De hele operatie heeft decodenaam 'Kahuna' gekregen. Het nieuws komt tegelijk met de aankondigingen van de Beta-versies van Internet Explorer 7 en Windows Vista, die naar alle waarschijnlijkheid volgende woensdag (3 augustus) gelanceerd worden. De nieuwste versie van Hotmail zal ook upgrades bevatten van zijn antispamtechnologie Sender ID, dat sinds januari dit jaar in Hotmail zit. Sender ID is een combinatie van twee technologieën die een einde maken aan het spamprobleem.

geblogd door Kurt Minnen om 15:57 | Link | 0 Reacties
Microsoft veegt Apple letterlijk van de kaart

Nb27072005applecenter_1Microsoft en Apple, bestaan er nog grotere concurrenten? Maar met zijn jongste initiatief lijkt het bedrijf van Bill Gates zijn eeuwige rivaal letterlijk van de kaart te hebben geveegd. Met de nieuwe service Virtual Earth kan de gebruiker inzoomen op steden en gebouwen overal ter wereld. Maar daar waar het hoofdkantoor van Apple toch al vele jaren staat, laat de net gelanceerde MSN Virtual Earth een kale, lege vlakte zien. Volgens Microsoft is er geen sprake van opzet en zitten er nog veel oude foto's in het systeem. Dat lijkt te kloppen, aangezien de Twin Towers ook in volle glorie op de MSN-kaarten prijken. Met andere woorden: MSN lanceert een spiksplinetrnieuwe dienst die gebruik maakt van oude foto's.

geblogd door Kurt Minnen om 11:48 | Link | 0 Reacties
MSN start met tijdschrift voor 'screenagers'

Nb26072005msn Portaalsite MSN gaat in Nederland, als eerste land in de wereld, een eigen tijdschrift uitbrengen voor zijn jongere doelgroep. Het tijdschrift zal 'MSN Messenger Magazine' heten en komt voor het eerst op 29 september uit. Het blad richt zich op jongeren van 14 tot en met 18 jaar, de zogenoemde 'screenagers'. Als het blad succsvol is, zal het mogelijk ook in andere Europese landen gelanceerd worden. In het magazine komt vooral de doelgroep zelf aan het woord. ,,Het moet de jongeren het communitygevoel geven dat bij MSN hoort'', klinkt het. Onderwerpen die aan bod komen zijn - uiteraard - nieuwe diensten bij MSN, tips voor het chatten, maar ook de laatste sneakertrends en interviews met bekende Nederlanders. Het blad brengt ook realistische verhalen van jongeren die opgegroeid zijn in een wereld met Bluetooth, WiFi, Hotspots en Super-DSL.
MSN Messenger Magazine gaat tien keer per jaar verschijnen (oplage 50000) en kost 3,95 euro.

geblogd door Kurt Minnen om 12:13 | Link | 0 Reacties
Russische Spam-koning vermoord

Vardan Kushnir (35), het hoofd van 'American English Centre' in Moskou en de meest beruchte spammer van Rusland, is gisteren dood gevonden in zijn appartement. Volgens de eerste berichten gaat het om moord. Kushnir zou met verschillende slagen op het hoofd om het leven zijn gebracht. Als hoofd (en eigenaar) van verschillende taalcentra in Rusland was Kushnir een alombekend figuur. Onder zijn leiding werden dagelijks miljoenen spam-mails verstuurd door zijn organisaties. In Rusland is spam tot op vandaag nog altijd niet bij wet verboden. In het verleden werde de organisaties van Kushnir al verschillende keren aangevallen. Zo publiceerden misnoegde internetters de telefoonnummers van de taalcentra eender waar op het web om op die manier het telefoonverkeer naar de centra te laten escaleren. Maar ondanks de talrijke protestacties bleef Kushnir spam sturen. Volgens hem was e-mail simpelweg gemaakt om spam te sturen. Of de moord op Kushnir ook daadwerkelijk iets te maken heeft met zijn spamactiviteiten is niet helemaal zeker. De Russische politie wil echter geen piste uitsluiten.

geblogd door Kurt Minnen om 12:12 | Link | 0 Reacties
Webfactor onder de vleugels van Nieuwsblad.be

Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk is er dan toch een oplossing gevonden voor het verderzetten van 'Webfactor.be'. Voortaan zal het internetlog verschijnen onder de vleugels van het Nieuwsblad Online. Aan het concept verandert niets: iedere dag een beetje meer internet. Wie op zoek is naar nieuws uit de internetwereld, interessante sites, informatie over het (nationale en internationale) webgebeuren, weet dus voortaan waar ie moet zijn. Het wekelijkse e-zine zal in eerste instantie niet meer verstuurd worden. Later bekijken we of en hoe we een eventuele mailing kunnen verderzetten.

geblogd door Kurt Minnen om 12:12 | Link | 0 Reacties