Home Webfactor
Verkoop treintickets via internet stijgt

Het aantal tickets dat de NMBS via internet verkoopt gaat in stijgende lijn. Zowel in het binnenlands als internationaal verkeer is er sprake van bijna een verdubbeling in de periode 2004-2005. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte (sp.a) op een schriftelijke vraag van senator Hugo Vandenberghe (CD&V). Het aandeel van de internetverkoop van tickets voor het internationaal verkeer steeg van 3 procent in 2003, tot 4,6 procent in 2004 en 6,5 procent in de eerste 4 maanden van 2005. Voor binnenlands verkeer werden in 2004 65.724 tickets via internet verkocht op een totaal van 30,3 miljoen (0,22 procent). In de eerste 3 maanden van 2005 waren dat er 29.524 op een totaal van 6,9 miljoen tickets (0,42 procent). Het productgamma dat via internet gekocht kan worden, is beperkt.

geblogd door Kurt Minnen om 18:06 | Link | 1 Reacties
Google begint proef met gratis internet

Google, het bedrijf van de populaire zoekmachine, is bezig met een proef waarbij gratis draadloos internet wordt aangeboden. De nieuwe gratis dienst zal 'Google WiFi ' gaan heten. Google test het wifi-netwerk op twee verschillende plaatsen, in San Francisco en bij het hoofdkantoor van Google. Gebruikers moeten eerst een gratis vpn-client downloaden om toegang te krijgen tot het netwerk. Google maakt gebruik van zogenoemde hotspots. De twee hotspots in Mountain View bij het hoofdkantoor staan bij een pizzeria en een sportschool, in het hart van Silicon Valley. Volgens de woordvoerder zal de zoekmachine eerst alle feedback gaan verzamelen van de gebruikers. Daarna zal bekeken worden of Google doorgaat met de verdere ontwikkeling ervan. Het idee om gratis internet via een wifi-netwerk aan te bieden, komt van een van de techneuten van Google. Het idee is onstaan tijdens het zogenoemde '20 procent tijd-project'. Bij dit project mogen Google-werknemers twintig procent van hun werktijd aan andere, zelfgekozen, projecten besteden. Meer over de nieuwe dienst op de Google-faq.

geblogd door Kurt Minnen om 13:37 | Link | 1 Reacties
Japans-Nederlands concert via razendsnel internet

Musici in Nederland en Japan hebben vannacht een gezamenlijk concert uitgevoerd met hulp van een razendsnelle internetverbinding. Ongecomprimeerd beeld en geluid van hoge kwaliteit (HDTV) werd met een snelheid van 1,5 gigabit per seconde in beide richtingen gestuurd. Dat is een nieuw record. Het concert was onderdeel van de wereldtentoonstelling EXPO 2005 in Aichi, Japan. In Amsterdam speelde een violiste en op hetzelfde moment speelden musici in Japan piano, saxofoon, klarinet en slagwerk. Het experiment is van belang voor onderzoek op het gebied van geavanceerde computernetwerken. Binnen afzienbare tijd ontvangen mensen HDTV thuis via internet. Beeld en geluid zijn vijf keer beter dan van de huidige televisieuitzendingen. Met een verbinding van 1,5 gigabit per seconde is het mogelijk om per drie seconden de opslagcapaciteit van een normale dvd te verzenden. Dat is honderden keren meer dan de snelste ADSL-verbinding.

geblogd door Kurt Minnen om 13:33 | Link | 1 Reacties
Italiaan ontdekt Romeinse ruïne in tuin dankzij Google earth

Een programmeur heeft een Romeinse ruïne in zijn achtertuin ontdekt met behulp van Google Earth. Archeologie kan nu dus ook beoefend worden thuis aan het computerscherm. Luca Mori, een Italiaanse internetfreak, was zijn omgeving aan het bestuderen in google earth en google maps toen hij dankzij een nieuw satellietprogramma vanop zijn computertafel een antieke Romeinse villa ontdekte. Eigenlijk wilde de jongeman alleen via zijn pc de omgeving van zijn geboortestad Parma 'vanuit de lucht' verkennen. De jongeman trof in de nabijheid van het dorpje Sorbolo eigenaardige rechthoekige vormen aan. Hij meldde dat onmiddellijk aan archeologen van de universiteit van Parma. Die kwamen kijken en ontdekten bij graafwerk resten van een antieke villa. Wil je meer weten? Lees dan het hele verhaal op 's mans weblog (moeilijk bereikbaar wegens drukke trafiek).

geblogd door Kurt Minnen om 15:07 | Link | 1 Reacties
Opera-browser nu gratis zonder advertenties

Hand Goed nieuws voor de fans van de Opera-browser: de advertentievrije versie is vanaf vandaag ook definitief gratis verkrijgbaar. Tot vandaag had je twee versies: een gratis met advertenties en een betaalde versie zonder advertenties. Opera heeft nu besloten de advertentievrije versie gratis aan te bieden. ,,Operafans wereldwijd hebben deze dag mogelijk gemaakt'', stelt Jon von Tetzchner, directeur van Opera. De Noorse browser Opera bestond eind augustus tien jaar.

geblogd door Kurt Minnen om 14:31 | Link | 0 Reacties
Brusselse toeristische gids voor gehandicapten on line

Reizigers met een beperkte mobiliteit die Brussel willen bezoeken, kunnen sinds vandaag terecht op de website van 'Brussel voor allen', een toeristische gids die zich richt tot reisbureaus en -organisatoren, aanbieders van vervoerdiensten of logies en tot mensen met beperkte mobiliteit die specifieke informatie zoeken voor hun verblijf in de hoofdstad. De vzw AMT Concept (Toegankelijkheid en Mobiliteit voor Allen), stelde de website www.brusselvoorallen.be aan de pers voor. De site kan momenteel geraadpleegd worden in het Nederlands en het Frans, maar vanaf oktober kunnen ook Engelstalige reizigers er terecht.

geblogd door Kurt Minnen om 14:05 | Link | 0 Reacties
eBay haalt aanbod nier van site

De veilingsite eBay heeft een advertentie voor een nier van internet gehaald. Een 54-jarige Amerikaan uit Montana wilde geld voor zijn familie verdienen door zijn orgaan te koop aan te bieden. Er was binnen een etmaal al 800.000 dollar voor geboden. Maar het aanbieden van mesnelijke organnen is verboden volgens de regels van eBay. In 1999 werd al eens 5,7 miljoen dollar geboden voor een nier voordat eBay het zoekertje van de site haalde.

geblogd door Kurt Minnen om 08:38 | Link | 0 Reacties
Pester biedt andermans baby te koop aan op eBay

Een onbekende heeft geprobeerd om via veilingsite eBay andermans baby te verkopen. De persoon deed zich voor als een 35-jarige vrouw uit het Duitse Hannover, en bood een vier maanden oude baby te koop aan voor 10.000 euro. De moeder was aanvankelijk zelf de hoofdverdachte, maar die meldde zich zaterdag vanaf haar vakantieadres bij de politie nadat ze in de media had gehoord van de zaak. Het gezin is blijkbaar al een tijd lang het slachtoffer van pesterijen. Enige tijd geleden werd ook het zusje van de baby op de veilingssite te koop aangeboden. De advertentie is van eBay verwijderd.

geblogd door Kurt Minnen om 17:52 | Link | 0 Reacties
Computers Deens parlement vol sekspraatjes

Computers in het parlementsgebouw in Kopenhagen, Christiansborg, staan vol met seksueel getinte praatjes. Dat blijkt uit verklaringen van het Deense Openbaar Ministerie in de rechtszaak tegen de gewezen parlementariër Flemming Oppfeldt. Oppfeldt is de enige politicus die is ontmaskerd vanwege seks-chats op internet, maar veel wijst erop dat anderen dagelijks computers in Christiansborg voor dezelfde doeleinden gebruiken.  Het OM heeft in totaal 1100 pagina's met seksuele internetconversaties boven water gekregen. In minder dan de helft van de gevallen zijn de teksten via de op internet gehanteerde gebruikersnaam te herleiden naar Oppfeldt. Voor de andere gevallen hebben onderzoekers 137 gebruikersnamen gevonden. Die kunnen toebehoren aan administratief personeel of aan volksvertegenwoordigers. In Christiansborg staan meer dan 950 computers. Oppfeldt staat terecht wegens seks met een minderjarige jongen.

geblogd door Kurt Minnen om 21:38 | Link | 0 Reacties
Nintendo ontwikkelt revolutionaire controller

De Nintendo Revolution, die begin 2006 in de winkels ligt, heeft een verleidelijk hebbedingetje. Nintendo doet afstand van de traditioneel met twee handen vast te houden controller en komt met een revolutionair bedieningssysteem op de proppen. De nieuwe controller, die doet denken aan een afstandsbediening, registreert elke beweging. Twee kleine sensoren naast de televisie en eentje in de controller bepalen de positie en oriëntatie van het apparaat. Zo kan in een hack'n'slash-game een vlotte beweging van boven naar beneden als zwaardslag worden gezien, of kan in een racegame het stuur worden omgegooid door de pols te draaien. In dit promotiefilmpje zie je hoe het werkt.

geblogd door Steven De Grove om 18:21 | Link | 0 Reacties