Home Webfactor
Free Record Shop verkoopt guldens via internet

De Free Record Shop gaat oude guldens via internet verkopen. Een pakketje van 25 gulden kost bij de Free Record Shop 10 euro. De munten zijn verdeeld in pakketjes met briefjes en munten. De Free Record Shop heeft namelijk een grote hoeveelheid oude Nederlandse munten vanwege de actie GuldenWissel waarbij de platenfirma klanten de mogelijkheid biedt om nog tot 1 januari 2007 met guldenmunten te betalen. Particulieren mogen die munten nog inleveren bij De Nederlandsche Bank (DNB). De Free Record Shop mag dat als bedrijf niet. Grote baas Hans Breukhoven hekelt de 'ambtelijke houding' van de 'superkinderachtige' DNB. ,,Wij hebben met onze actie alleen maar iedereen willen helpen.'' De guldenverkoop is niet alleen leuk voor muntenverzamelaars. Ook mensen die de moeite willen nemen om de gekochte pakketjes in te ruilen voor euro's bij DNB kunnen profiteren van de actie. Vijfentwintig gulden is immers meer dan tien euro waard: ruim 11,35 euro. Dat is 1,35 euro winst per pakketje. DNB waarschuwt echter: ,,Het is niet de bedoeling is dat kopers deze setjes guldenmunten vervolgens bij DNB aanbieden ter verwisseling in euro's''. Wie zijn gekochte guldens toch wil omruilen bij DNB, maakt zich schuldig aan valsheid in geschrifte. Voor wie toch wat wil 'verdienen' aan de actie rest daarom maar één mogelijkheid: goedkoop een pakketje guldens kopen en die guldens vervolgens besteden bij de Free Record Shop zelf. Bij inlevering levert een gulden bij de Free Record Shop immers 45 cent op, terwijl de platenketen dezelfde gulden vervolgens voor 40 cent verkoopt. Wie zei daar ook al weer dat cd's te duur zijn?

geplaatst door Kurt Minnen op 27 oktober 2005 om 09:47 | Link
Reacties

Goede middag,

Klopt het verhaal dat je bij de belgische vestigingen van de Free Record Shop nog oude belgische muntstukken van 20 en 50,- Bfr. kan inwisselen???

Geplaatst door:  Cant Stijn | 28 oktober 2005 om 13:23

Goede middag,

Klopt het verhaal dat je bij de belgische vestigingen van de Free Record Shop nog oude belgische muntstukken van 20 en 50,- Bfr. kan inwisselen???

Geplaatst door:  Cant Stijn | 28 oktober 2005 om 13:24
Laat een reactie achter