Home Webfactor
Free Record Shop verkoopt guldens via internet

De Free Record Shop gaat oude guldens via internet verkopen. Een pakketje van 25 gulden kost bij de Free Record Shop 10 euro. De munten zijn verdeeld in pakketjes met briefjes en munten. De Free Record Shop heeft namelijk een grote hoeveelheid oude Nederlandse munten vanwege de actie GuldenWissel waarbij de platenfirma klanten de mogelijkheid biedt om nog tot 1 januari 2007 met guldenmunten te betalen. Particulieren mogen die munten nog inleveren bij De Nederlandsche Bank (DNB). De Free Record Shop mag dat als bedrijf niet. Grote baas Hans Breukhoven hekelt de 'ambtelijke houding' van de 'superkinderachtige' DNB. ,,Wij hebben met onze actie alleen maar iedereen willen helpen.'' De guldenverkoop is niet alleen leuk voor muntenverzamelaars. Ook mensen die de moeite willen nemen om de gekochte pakketjes in te ruilen voor euro's bij DNB kunnen profiteren van de actie. Vijfentwintig gulden is immers meer dan tien euro waard: ruim 11,35 euro. Dat is 1,35 euro winst per pakketje. DNB waarschuwt echter: ,,Het is niet de bedoeling is dat kopers deze setjes guldenmunten vervolgens bij DNB aanbieden ter verwisseling in euro's''. Wie zijn gekochte guldens toch wil omruilen bij DNB, maakt zich schuldig aan valsheid in geschrifte. Voor wie toch wat wil 'verdienen' aan de actie rest daarom maar één mogelijkheid: goedkoop een pakketje guldens kopen en die guldens vervolgens besteden bij de Free Record Shop zelf. Bij inlevering levert een gulden bij de Free Record Shop immers 45 cent op, terwijl de platenketen dezelfde gulden vervolgens voor 40 cent verkoopt. Wie zei daar ook al weer dat cd's te duur zijn?

geblogd door Kurt Minnen om 09:47 | Link | 2 Reacties
Gaat Google concurrentie aan met eBay of is er meer aan de hand?

nEen hele schare internationale bloggers is ervan overtuigd: zonder het zelf te willen heeft internetgigant Google in z'n kaarten laten kijken. Een link naar Google Base, een nieuw project dat draait om rubrieksadvertenties, stond 'per ongeluk' op de Google website. Op de betreffende pagina worden mensen uitgenodigd om producten en diensten aan te bieden. Volgens velen kan het niets anders zijn dan een gratis dienst waarmee de zoekgigant de directe concurrentie lijkt te zoeken met grote klanten waaronder internetveiling eBay. Maar experts denken dat er veel meer aan de hand is. Volgens hen zal Google de uitgebreide database laten groeien zodat software-ontwikkelaars daarop applicaties en tools kunnen ontwikkelen. Op verschillende websites zijn screenshots geplaatst van de nieuwe dienst. Enkele uren nadat de link was verwijderd gaf Google toe dat een nieuwe dienst in ontwikkeling is. ,,We testen nieuwe manieren om contentbezitters hun content makkelijk naar Google te sturen,'' schrijft het bedrijf in een verklaring. ,,We zijn constant bezig nieuwe mogelijkheden te ontdekken om ons aanbod te vergroten, maar op dit moment hebben we niets mee te delen.'' http://base.google.com/ is intussen niet meer on line geweest.

geblogd door Kurt Minnen om 09:34 | Link | 0 Reacties
'Wereldrecord' Amsterdams knooppunt

NetwerkDe Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) index heeft gisteren als eerste internetknooppunt de snelheidsgrens van 100 Gigabits per seconde gehaald. Dit heeft Ams-Ix bekendgemaakt (pdf). De verschillende belangrijkste internetknooppunten in de wereld, zoals in Londen, New York, Parijs en Amsterdam, doen onderlinge snelheidswedstrijdjes. Volgens Ams-Ix illustreert de behaalde mijlpaal ook dat de rol van Amsterdam in de uitwisseling van verkeer in snel tempo belangrijker geworden is. De Amsterdamse uitwisselcentrale is nu één van de grootste onafhankelijke Internet Exchanges in de wereld, met meer dan 220 aangesloten internationale partijen. De laatste groeisprong is mede te danken aan de lancering van zijn 10GE (Gigabit Ethernet per seconde) -dienst in oktober 2004. Daarmee kunnen de aangesloten leden meer internetverkeer verwerken en ook de capaciteit van hun klanten verhogen.

geblogd door Kurt Minnen om 16:56 | Link | 0 Reacties
.com-domeinregistratie duurder

'Internetdomeinbaas' Icann en domeinregistratiebedrijf Verisign maken met prijsverhogingen een eind aan hun dispuut. Icann sleepte eerder Verisign voor de rechter op beschuldiging van misbruik van de exclusieve rechten (die Icann eerder aan Verisign heeft verleend). Wie een foutieve domeinnaam intikt zal niet (meer) geleid worden naar een nieuwe eigen index annex zoekdienst, zoals Verisign eerder wel van plan was. Icann krijgt ook het beheer terug van een aantal belangrijke technische elementen van de internetdomeinen, zoals die over DNS-servers. De partijen staan elkaar nu wel toe om meer te verdienen aan de .com domeinnamen. Verisign mag de prijs voor een registratie, (nu zes dollar per domeinnaam) jaarlijks met 7% verhogen. Daarnaast krijgt de Icann meer heffing per url. Nu is dat 25 dollarcent, per 1 januari 2006 wordt dat 37 cent, per 1 juli 2006 vervolgens 45 cent, om per 1 juli 2007 het gewenste niveau te halen van 50 cent. Met dat geld hoopt de Icann zich beter te kunnen bedruipen, want ze kampt al jaren met financiële zorgen. Dat blijkt ook uit de afspraak dat Verisign nu 1,25 miljoen dollar ineens betaalt, plus 43.000 dollar per kwartaal. Verisign stort een vooruitbetaling van 7,8 miljoen dollar om de ergste nood bij Icann te lenigen. Karl Auerbach, de kritische ex-directeur van de Icann, vindt de overeenkomst een fraai staaltje van monopolisme, die niet zonder meer voordelig is voor de Icann.

geblogd door Kurt Minnen om 16:53 | Link | 0 Reacties
El dia del internet

Vandaag is het 'Dag van het internet' in Spanje. Met dit initiatief hoopt men het gebruik van het internet in het Iberische schiereiland te promoten. Slechts 35% van de Spanjaarden gebruikt het wereldwijde computernetwerk regelmatig. Volgens een recent onderzoek vindt de het web ofwel niet interessant of bruikbaar genoeg ofwel halen ze financiële redenen aan. Er staan verschillende projecten op stapel. Zo zullen er 5000 domeinnamen weggegeven worden en bussen met gratis internetverbindingen op verschillende plaatsn in het land promotie maken voor het www. Ook de kranten doen hun best: El Mundo biedt z'n lezers de mogelijkheid om via het web journalist-voor-één-dag te worden en El pais heeft een speciaal dossier gemaakt waarin onder meer lezers en bekende Spanjaarden uitleggen hoe het internet hun leven heeft veranderd.

geblogd door Kurt Minnen om 10:40 | Link | 0 Reacties
Uitschakelen die pc!

ComputerBedrijven moeten hun medewerkers meer aansporen hun pc 's nachts uit te schakelen. Uit een studie van Fujitsu Siemens blijkt immers dat er alleen al in Groot-Brittannië jaarlijks 188 miljoen euro wordt verspild aan stroom door computers in de slaapstand te laten draaien. Fujitsu Siemens heeft 1000 medewerkers in bedrijven ondervraagd en de onderzoekers kwamen erachter dat 370 van hen nog nooit de pc heeft uitschakeld als ze 's avonds het kantoor verlaten en de volgende dag weer moeten werken. Door de stijgende energieprijzen wordt al langer kritisch gekeken naar het stroomgebruik van pc's. Daarbij komen ook nog de nadelige gevolgen van energieverspilling voor het klimaat.

geblogd door Kurt Minnen om 10:31 | Link | 0 Reacties
Ongecensureerde versie VN-rapport moord Hariri on line

Het rapport van de Verenigde Naties over de moord op de Libanese premier Rafiq Hariri is verschenen. Het rapport is op verschillende plaatsen te downloaden. Het document bevat echter de ongecensureerde versie van het rapport: alle correcties, doorhalingen en aanvullingen zijn zichtbaar. Zo zijn namen van hoge Syrische en Libanese betrokkenen zichtbaar, terwijl deze in de officiële versie bestemd voor journalisten keurig zijn verwijderd. Op de site van de VN zelf staat een PDF-document waarin namen e.d. wel zijn verwijderd.

geblogd door Kurt Minnen om 08:38 | Link | 1 Reacties
Yahoo! verhoogt prijs muziekabonnement met 70 procent

Launch_hdr_gradient_leftYahoo! gaat het maandelijkse abonnementsgeld voor zijn muziekdienst een flink pak verhogen. Wie de nummers in de toekomst nog op zijn draagbare speler wil kunnen afspelen, zal daar maandelijks 11,99 dollar voor moeten neertellen, 5 dollar of 72 procent meer dan vroeger. Voor muziekliefhebbers die enkel nummers afspelen via de pc, blijft alles voorlopig bij het oude. ,,Wij hebben in het begin duidelijk gezegd dat het ging om een introductieprijs'', verklaart Yahoo! woordvoerster Nissa Anklesaria aan Bloomberg. Het bedrijf startte in mei met de muziekdienst en vormde daarmee directe concurrentie voor andere muziekaanbieders zoals Napster.

geblogd door Kurt Minnen om 19:52 | Link | 0 Reacties
,,Ik eet al je dollars op''

NigeriaHet is een hit in Nigeria. Radiostations in Lagos draaien 'I Go Chop Your Dollars' grijs. In het nummer worden de daden van mailoplichters bezongen. Het liedje gaat zo: ,,419 is just a game, you are the losers, we are the winners.'' De maker van het nummer, een artiest die zichzelf Osofia noemt, toont weinig medelijden met de slachtoffers van de Nigeriaanse oplichtersbendes. ,,419 no be thief, its just a game.'' En: ,,419 is just a game, you are the loser I am the winner.'' Het nummer raakt een gevoelige snaar bij de oplichters. Volgens een voormalige e-mailoplichter vinden de meeste scammers blanken 'dom en hebberig'. ,,Niemand heeft medelijden met de slachtoffers'', aldus een oplichter. Op de site Lindqvist.com staan de songtekst en de videoclip van het nummer.

geblogd door Kurt Minnen om 17:06 | Link | 0 Reacties
Yahoo! dicht lek in webmail

Internetbedrijf Yahoo! heeft een beveiligingslek in zijn online maildienst gedicht. Door het lek was het mogelijk om accounts te kraken en phishing-aanvallen te lanceren. Het ging om een zogenaamd cross-site scripting-lek: door bepaalde karakters te combineren was het voor hackers in principe mogelijk om de toegang te forceren tot de gebruikersaccounts, kwaadaardige programma's op de computer van de gebruiker neer te planten en phishing-aanvallen op te zetten om wachtwoorden en vertrouwelijke informatie te ontfutselen. Bekende en populaire sites worden wel vaker geplaagd worden door dit probleem. Recent dichtte zoekgigant Google in alle stilte een gelijkaardig le en ook de Xbox 360-website van Microsoft bleek eerder dit jaar kwetsbaar voor hetzelfde scripting-lek. Er zouden naar verluidt geen misbruiken gebeurd zijn met Yahoo-mail.

geblogd door Kurt Minnen om 16:53 | Link | 0 Reacties