Home Webfactor
Goedkope laptop voor Derde Wereld

Nb17112005100dollar Amerikaanse onderzoekers hebben een laptop ontwikkeld die slechts 100 dollar kost. De laptop, die niet groter is dan een schoolboek, is bedoeld voor schoolkinderen in arme ontwikkelingslanden. Het eerste limoengroene exemplaar werd in Tunesië door de Massachusetts Institute of Technology (MIT) gepresenteerd aan VN-baas Kofi Annan. Kinderen in Brazilië, Thailand, Egypte en Nigeria zullen naar verwachting de computer volgend jaar voor het eerst in gebruik nemen. Zij krijgen de computers cadeau van de overheid of van ontwikkelingsorganisaties. Bijzonder aan het apparaat is dat het als elektronisch boek, televisie en computer dienst doet. Een gebruiker kan als de batterij leeg is en er geen stroomvoorziening in de buurt is de computer zelfstandig aan de praat houden met een felgele slinger, die aan de zijkant is bevestigd. Ook is het mogelijk om de beelden in zwart-wit te bekijken, wat vooral handig is bij fel zonlicht.  De computer draait op software die gratis beschikbaar is. De processorsnelheid is ongeveer de helft van de huidige laptops die op de markt zijn.

geplaatst door Kurt Minnen op 17 november 2005 om 13:36 | Link
Reacties

Ik ben geïnteresseerd om meer hierover te weten, in verband met een educatief project in Nicaragua waar ik mee samenwerk. Heeft u meer informatie in het Engels/Spaans?

Geplaatst door:  Fiona | 17 november 2005 om 15:20

Ik sta zelf ook op de beurs in Tunis waar de laptop hier net achter mij gedemonstreerd wordt; de mensen van MIT laten weten dat meer info te vinden is op www.laptop.media.mit.edu

En om op de vraag van de week te antwoorden: de laptop is niet te koop per stuk, enkel in grote hoeveelheden.

Geplaatst door:  Steven | 17 november 2005 om 15:54

en waarom ook niet voor de kinderen hier?

Geplaatst door:  mol | 17 november 2005 om 16:37

en waarom ook niet voor de kinderen hier?

Geplaatst door:  mol | 17 november 2005 om 16:37

kan men die ook in belgie bestellen?Ik heb 4 kinderen maar kan me niet veroorloven om voor elk kind een laptop te kopen maar aan zo'n aanbieding vind ik dat grote gezinnen wel eens een voordeel mogen hebben!!!

Geplaatst door:  Guy | 17 november 2005 om 23:32
Laat een reactie achter