Home Webfactor
Cyberpesten komt steeds vaker voor

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Een op de tien jongeren wordt gepest via het internet. Daarom start het onderwijstijdschrift Klasse een campagne bij leerlingen, leerkrachten en ouders. Meestal gaat cyberpesten om kwetsende mails die anoniem worden verstuurd. Soms worden ook foto's van het slacht- offer bewerkt en op het internet gezet. Volgens Klasse is cyberpesten veel hader der dan gewoon pesten omdat het anoniem gebeurt. Het onderwijstijdschrift publiceert deze week tips om cyberpesten te voorkomen.

geblogd door Kurt Minnen om 09:38 | Link | 0 Reacties
Wie wil stoppen, surft naar stoppen.be

Mensen die verslaafd zijn aan drank, drugs, medicijnen en sigaretten kunnen surfen naar stoppen.be. Webmaster Willem was zelf alcoholist maar staat al tien jaar droog. Toen hij voor zijn werk een cursus webdesign moest volgen, zette hij die om in de praktijk met het onderwerp waar hij alles over wist: verslavingen. Nu, vier jaar later, is de site een toevluchtsoord voor duizenden verslaafde Vlamingen. Verslaafden durven dikwijls niet uitkomen voor hun ziekte en sluiten zich op in hun kamer voor de computer. Zij zijn dus wel on line te bereiken. Maar ook mensen die proberen te stoppen, kunnen op de website steun zoeken. Voorts wordt de site ook bezocht door mensen die in contact komen met verslaafden, zoals hun ouders, broer, zus of partner. Roken.be staat volledig los van de zelfhulpgroepen, maar hoopt dat de bezoekers via de site meer moed krijgen om naar een bijeenkomst te gaan.

geblogd door Kurt Minnen om 08:31 | Link | 0 Reacties
Ask Jeeves voortaan zonder Jeeves

Nb2702askjeeves Zoekmachine Ask Jeeves neemt definitief afscheid van de butler. Vandaag wordt de nieuwe website gelanceerd en in het nieuwe logo is geen plaats meer voor Jeeves. Het plan om de butler te dumpen, stuitte vorig jaar september op veel protest. Een aantal webloggers startten toen een actie om butler 'Jeeves' te redden omdat deze de zoekmachine 'een ouderwets uiterlijk geeft'. Maar Ask Jeeves-directeur Barry Diller heeft geen oren gehad naar die oproep. De front van de zoekmachine krijgt een nieuw gezicht en enkele nieuwe functies. Bovendien wordt de naam gewijzigd van 'Ask Jeeves' in 'Ask'. Hiermee wil het bedrijf een verschil maken tussen het bedrijf zoals het in eind jaren negentig en begin 2000 was, en zoals het nu is. De restyling is naar eigen zeggen het resultaat van drie jaar lang intensieve innovatie en productlanceringen. Ask Jeeves is bekend geworden omdat gebruikers er volledige vraagzinnen konden invullen. Dit concept blijkt echter achterhaald. Tegenwoordig wordt er vaker gezocht met één of meer zoekwoorden of korte zinsfragmenten.

geblogd door Kurt Minnen om 09:37 | Link | 0 Reacties
Windows Vista verkrijgbaar in zes versies

Nb2702windowsvistaNa maanden van geruchten heeft softwaregigant Microsoft vandaag dan toch de definitieve versies van Windows Vista, de opvolger van het besturingsprogramma XP, bekendgemaakt. Er komen zes smaken: twee voor bedrijven, drie voor consumenten en één voor ontwikkelingslanden.

Windows Vista Business en Windows Vista Enterprise zijn uitsluitend bedoeld voor bedrijven. Deze uitvoeringen beschikken over meer opties voor centraal management en bieden betere zoekfuncties en ondersteuning voor tablet-pc's. Vista Enterprise is daarbovenop uitgerust met Windows BitLocker (versleuteling van gegevens op een harde schijf), Virtual PC Express én de mogelijkheid om UNIX-programma's op een Vista-pc te gebruiken.

De consument kan kiezen uit drie versies: Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium en Windows Vista Ultimate.

  • Home Basic is de minst uitgebreide versie en bedoeld voor iedereen die een stabiele Windows-computer wil met extra zoekfuncties, ouderlijk toezicht en betere bescherming tegen virussen en wormen.
  • Home Premium is dan weer speciaal ontwikkeld voor een hedendaagse digitale leefstijl met functionaliteit voor digitale foto's, video en gebruik als mediacenter. Deze versie kan bovendien direct contact maken met een Xbox 360-spelconsole, biedt tablet-pc-techniek en kan persoonlijke foto en videobeelden omzetten naar dvd-producties.
  • De meest uitgebreide versie voor de consument is Windows Vista Ultimate. Hierin zit alles wat Microsoft voor de verschillende versies van Windows Vista heeft ontwikkeld, zowel de functies voor thuisgebruikers maar ook enkele zakelijke functies.

De drie consumenten-uitvoeringen zullen als losse producten in de winkelrekken liggen, de Enterprise-editie is alleen beschikbaar voor bedrijven die deelnemen aan Microsofts Software Assurance licentie-programma. Voor ontwikkelingslanden verschijnt er nog een speciale editie met onder meer lagere systeemvereisten.

geblogd door Kurt Minnen om 09:32 | Link | 0 Reacties
Surfende werknemers krijgen eigen website

Time, de mondiale nummer 1 in de uitgeverswereld, is met een on line magazine gestart dat zich richt tot de naar verluidt ,,miljoenen jongemannen die tijdens hun kantooruren surfen op het internet’’. Het uitgeversbedrijf hoopt met de internetsite nog niet aangeboorde reclame-inkomsten aan te trekken. Lachen met de collega’s op het werk en niet te vergeten met de bazen, is een van de basisonderwerpen. Op de site staan onder meer grappen, foto’s en video’s. Plus reclame uiteraard. De humor is behoorlijk Amerikaans: in woord af en toe wat gewaagd, in beeld nogal zedig en braaf.

geblogd door Kurt Minnen om 09:28 | Link | 0 Reacties
Het klikt terug tussen Yahoo! en Allah

Yahoo-gebruikers kunnen weer mailadressen aanmaken met de naam Allah erin. Ed Callahan, die de kat de bel aanbond, heeft er een overvolle mailbox aan overgehouden. Hij registreerde het adres allah_in_callahan@yahoo.com dat vervolgens op een aantal drukbezochte websites werd opgepikt. Resultaat vanmorgen: ruim 7.600 mailtjes in zijn mailbox.

geblogd door Kurt Minnen om 17:43 | Link | 0 Reacties
Page Creator Google slachtoffer eigen succes

De lancering van de testversie van Google Page Creator heeft zoveel aanvragen gehad, dat de inschrijving na enkele uren al werd gesloten. Page Creator is een online dienst waarbij gebruikers zonder html-kennis snel een website in elkaar kunnen zetten en publiceren. Na de introductie op donderdag werd de inschrijving al na enkele uren gesloten door de overweldigende vraag van gebruikers. Hoeveel mensen zich voor de nieuwe dienst hebben ingeschreven, is onbekend. Voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de nieuwe dienst, is dat gebruikers een (gratis) Gmail-account hebben. Gebruikers van Page Creator krijgen elke 100 MB aan opslagruimte voor het uploaden van webpagina's en andere bestanden.

geblogd door Kurt Minnen om 17:29 | Link | 0 Reacties
Signpost-abonnees kunnen opnieuw op het www

Abonnees van internetprovider Signpost kunnen weer surfen via ADSL. De internetaanbieder maakt de overstap van Scarlet naar Belgacom Wholesale. Het Antwerpse Signpost is een alternatieve aanbieder van internetdiensten. Het bedrijf koopt breedbandcapaciteit op bij telecomoperatoren en verkoopt die dan onder eigen naam verder aan particulieren en overheidsdiensten tegen prijzen die net onder het marktgemiddelde liggen. Daarbij wordt vooral gemikt op klanten in het onderwijs. Vorige week zette Scarlet de samenwerking met Signpost onverwacht stop. Hierdoor kwamen ADSL-abonnees van Signpost plots zonder internetverbinding te zitten. Signpost laat in een persmededeling weten dat vrijwel alle afgesloten ADSL-abonnees opnieuw online zijn.

geblogd door Kurt Minnen om 17:27 | Link | 0 Reacties
Amerikaanse filmindustrie richt pijlen op usenet-zoekmachines

De Amerikaanse MPAA heeft bekendgemaakt dat het processen heeft aangespannen tegen een aantal websites 'die in verband worden gebracht met filmpiraterij'. Onder de getroffen sites zijn de usenet-zoekmachines Binnews, DVDRs.net en NZB-Zone. Daarmee richt de industrie voor het eerst zijn pijlen op het gebruik van nieuwsgroepen. Ook bekende torrentsites als TorrentSpy, TorrentBox en IsoHunt en de eDonkey-speurneus Ed2k-it zijn gecontacteerd door de MPAA-advocaten. ,,Dit is een belangrijke stap in het platleggen van de machtige netwerken van illegale bestandsuitwisseling'', aldus een MPAA-expert. Ook globale zoekmachines als Google en Yahoo volgen de ontwikkelingen met argusogen, omdat ook met hun websites copyrighthoudend materiaal gevonden kan worden.

geblogd door Kurt Minnen om 17:26 | Link | 0 Reacties
,,MSN, Google, Yahoo moeten betalen voor internetinfrastructuur''

De grote internetspelers moeten betalen voor de hoogwaardige infrastructuur die internetproviders voor hen verzo. Dat is de mening van Kai-Uwe Ricke, bestuursvoorzitter van Deutsche Telekom, in een interview met Wirtschaftswoche, een Duitse zakenweekblad. ,,Het kan niet dat alleen eindgebruikers voor dit verkeer betalen'', aldus Ricke die het niet fair vindt dat grote (Amerikaanse) bedrijven als MSN, Google, Yahoo, eBay en Amazon hun geavanceerde diensten over uitstekende kwaliteit infrastructuur naar klanten brengen zonder dat ze daarvoor één cent hoeven te betalen. met die uitspraak mengt hij zich in de Amerikaanse discussie over heffing voor infrastructuur naar Europa. Amerikaanse telecom- en tv-kabelaanbieders lieten al eerder weten dat wat hen betreft de gebruikers van infrastructuur gaan betalen voor datatransport over hun netten. Zo'n beslissing zou het huidige model van internet op de proef stellen. Nu zijn de meeste diensten gratis, bekostigd met reclamegeld terwijl internetters betalen aan de providers.

geblogd door Kurt Minnen om 17:24 | Link | 0 Reacties