Home Webfactor
Windows Vista verkrijgbaar in zes versies

Nb2702windowsvistaNa maanden van geruchten heeft softwaregigant Microsoft vandaag dan toch de definitieve versies van Windows Vista, de opvolger van het besturingsprogramma XP, bekendgemaakt. Er komen zes smaken: twee voor bedrijven, drie voor consumenten en één voor ontwikkelingslanden.

Windows Vista Business en Windows Vista Enterprise zijn uitsluitend bedoeld voor bedrijven. Deze uitvoeringen beschikken over meer opties voor centraal management en bieden betere zoekfuncties en ondersteuning voor tablet-pc's. Vista Enterprise is daarbovenop uitgerust met Windows BitLocker (versleuteling van gegevens op een harde schijf), Virtual PC Express én de mogelijkheid om UNIX-programma's op een Vista-pc te gebruiken.

De consument kan kiezen uit drie versies: Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium en Windows Vista Ultimate.

  • Home Basic is de minst uitgebreide versie en bedoeld voor iedereen die een stabiele Windows-computer wil met extra zoekfuncties, ouderlijk toezicht en betere bescherming tegen virussen en wormen.
  • Home Premium is dan weer speciaal ontwikkeld voor een hedendaagse digitale leefstijl met functionaliteit voor digitale foto's, video en gebruik als mediacenter. Deze versie kan bovendien direct contact maken met een Xbox 360-spelconsole, biedt tablet-pc-techniek en kan persoonlijke foto en videobeelden omzetten naar dvd-producties.
  • De meest uitgebreide versie voor de consument is Windows Vista Ultimate. Hierin zit alles wat Microsoft voor de verschillende versies van Windows Vista heeft ontwikkeld, zowel de functies voor thuisgebruikers maar ook enkele zakelijke functies.

De drie consumenten-uitvoeringen zullen als losse producten in de winkelrekken liggen, de Enterprise-editie is alleen beschikbaar voor bedrijven die deelnemen aan Microsofts Software Assurance licentie-programma. Voor ontwikkelingslanden verschijnt er nog een speciale editie met onder meer lagere systeemvereisten.

geplaatst door Kurt Minnen op 27 februari 2006 om 09:32 | Link
Reacties
The comments to this entry are closed.