Home Webfactor
MS wint eerste rechtszaak tegen phisher

Softwaregigant Microsoft heeft zijn eerste rechtzaak tegen een phisher gewonnen. De 23-jarige Jayson Harris werd veroordeeld tot 21 maanden gevangenis. Harris had een tijdje geleden al bekend dat hij schuldig was aan phishing-fraude tegen MSN-gebruikers. Hij benaderde MSN-klanten met een e-mail waarin hij ze naar een nepsite lokte om ze daar hun creditcardgegevens te ontfutselen. Het internetbeveiligingsteam van Microsoft ontdekte de fraude en wist de man te localiseren. Het was uiteindelijk de FBI die de phisher in de boeien kon slaan. Microsoft is blij met de behaalde overwinning en beschouwt de veroordeling als een mijlpaal in Microsofts wereldwijde inspanningen tegen phishing-activiteiten. Het bedrijf hoopt dat deze veroordeling een afschrikkende werking zal uitoefenen op andere phishers. Om dat effect kracht bij te zetten, heeft Microsoft nog eens 125 rechtzaken tegen andere phishers aangespannen.

geplaatst door Kurt Minnen op 22 mei 2006 om 16:43 | Link
Reacties

Het is eigenlijk vreemd dat we te maken krijgen met een 'bedrijf' dat door op deze manier op te treden als het ware de wet maakt. Microsoft kan het zich namelijk zorgeloos permitteren om dergelijke rechtzaken aan te spannen om zo een bepaald fenomeen aan te pakken.

Dat tegen phishing daadwerkelijk iets moet worden gedaan is zeker en vast waar. Maar het zou beter zijn indien de wetgevende gemeenschap op dit fenomeen zou inspelen om zowel anticipatief als repressief op te treden.

Geplaatst door: fabio | 22 juni 2006 om 16:26

laatste artikel dateert al van 22 mei 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gebeurt er dan niets meer op het web ?????????????????????????,

Geplaatst door:  j | 15 juli 2006 om 22:37
Laat een reactie achter