Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De sfeerbeelden van Fata Morgana

Regio_fatamorgana_gr_3_4De sfeer was schitterend, de goede luim was aanwezig, de zon scheen. Wat wil je nog meer? Misschien wat sfeerbeelden? Hier zijn ze ! En vanavond zeker kijken, het loont de moeite!

(foto's Hendrik De Rycke)

Ogdh08062901
Ogdh08062904
Ogdh08062906
Ogdh08062907
Ogdh08062909
Ogdh08062912
Ogdh08062920
Ogdh08062927
Ogdh08062932
Ogdh08062939
Ogdh08062941
Ogdh08062945

Wetteren weet wat jumpen is!

Regio_fatamorgana_gr_3_4Wat een massa volk, gisterenavond in de buurt van de Zeshoek! De Wetteraars waren massaal afgezakt naar het pleintje om Gerd Migerode en Tom Van Driessche een geweldige steun in de rug te geven bij hun uitdaging.

De twee jonge mannen moesten gisteren al 500 ouders aan het jumpen krijgen. Of het gelukt is, weten we nog niet. Dat wordt straks pas bekend gemaakt, op het grote slotevenement op de Markt, vanaf half 2.

In ieder geval: de Wetteraars zijn massaal uit hun huis gekomen, gisterenavond. Overal lachende gezichten, mensen in een opperbeste stemming. En dan, om 21 uur, een pak jumpende ouders. Een wiegende en stampende mensenzee was het.

"Ik heb het gevoel dat we allemaal buren van mekaar geworden zijn", vertelde burgemeester Marc Gybels me in de loop van de dag. Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben...

Straks: op de Markt van Wetteren: groot slotfeest. Dan weten we ook of Wetteren een 5-sterrengemeente is!

Minister komt! Nog 500 leerkrachten nodig

Regio_fatamorgana_gr_3_4Karine Van Herreweghe doet een oproep aan alle leerkrachten!! Ze heeft voor haar uitdaging nog 500 leerkrachten nodig. Ze krijgt in ieder geval een hart onder de riem van de onderwijsminister: Frank Vandenbroucke komt in hoogsteigen persoon helpen om de leerkrachten in de bloemen te zetten.

Dus:

Wie leerkracht is, brengt zijn of haar identiteitskaart mee en een lerarenkaart Of een lesopdracht OF een diploma OF een loonfiche OF een klasfoto.

Verzamelen zaterdag om 11 uur aan Sint-Jozefinstituut (Wegvoeringstraat 52 A) - kan ook aan cc Nova (Molenstraat), u wordt dan begeleid naar Sint-Jozef even verderop!

Ook gepensioneerde leerkrachten en pas afgestudeerden zijn meer dan welkom!!

Wie zeker komt, kan dat melden op fatamorgana@sultansushi.be

Ogdh08062315

Bloemenpracht op komst voor leerkrachten!

Regio_fatamorgana_gr_3_4De 1000 leerkrachten die zaterdag naar Wetteren willen afzakken, zullen het zich niet beklagen. Karine Van Herreweghe en haar team van vele tientallen vrijwilligers waren gisterenavond aan de slag in de hangars van Calle Plant. Het wordt een oogverblindend spekakel, als we op de voorbereidingen mogen afgaan.

Karine doet in ieder geval nog een warme oproep: leerkrachten (mét identiteitskaart en een bewijsje dat ze inderdaad leerkracht zijn - diploma, klasfoto, lesopdracht, loonfiche, ...) worden zaterdag om 11 uur verwacht in de buurt van cc Nova, midden in het centrum van Wetteren: er is veel randanimatie voorzien, hapjes en drankjes. Vanaf dan is het aftellen naar het slotspektakel op de Markt!

Een impressie van gisterenavond...
(foto' s Hendrik De Rycke)


Calleplantfatamorgana_van_herrewegh
Calleplantfatamorgana_van_herrewe_2
Calleplantfatamorgana_van_herrewe_3
Calleplantfatamorgana_van_herrewe_4

Dit hebben de 5 sleutelfiguren nodig!

Regio_fatamorgana_gr_3_4De 5 sleutelfiguren hebben gisteren op een volksvergadering kenbaar gemaakt wat ze nog allemaal nodig hebben. We geven hierbij een overzicht, met telkens ook het telefoonnummer waar de kandidaten bereikbaar zijn voor tips of hulp.

KARINE VAN HERREWEGHE (foto 1) - 0499-98 86 13

* 1000 leerkrachten die zaterdag om 11 verzamelen aan cc Nova
* 110 kinderen tussen 10 en 12 jaar
* sponsoring van 130 groene t-shirts voor de leeftijdsgroep van de kinderen
* aperitief voor 1000 leerkrachten
* 100 helpers
* veel bloemen
* groen vilttapijt

FABIENNE LIEBAUT (foto 2) - 0499-98 86 08

* Veel volk dat vandaag wil beginnen knutselen op de basisschool van Sint-Jozef en in de school van Overbeke
* 3000 meter zwart touw
* zangers voor het koor: 15 kinderen en 30 volwassenen

GEERT VIEREN (foto 3) - 0499-98 86 10

* 100 mensen die zich willen engageren om elk 50 boekentassen te vinden
* 100 mensen die vanaf vrijdagavond 19 uur de boekentassen op de Markt willen opknopen
* boekentassen vandaag op de Markt in Wetteren
* boekentassen aan het wegrestaurant op de E40 aan de afrit Wetteren, richting Brussel

LUDWIG BAERT (foto 4) - 0499-98 86 09

* mensen die een hele dag naar scholen willen rijden om er te fotograferen
* opgelet: ze moeten een spandoek met Fata Morganalogo meenemen, dus eerst contact nemen
* veel mensen die vrijdag vanaf 13 uur op het College helpen om de foto's creatief voor te stellen

GERD MIGERODE EN TOM VAN DRIESSCHE (foto 5) - 0499-98 86 12

* veel frisdrank en versnaperingen
* 500 ouders die vandaag al om 19 uur naar de Jumpinitiatie komen op het College
* helpers voor de fuif op vrijdag op de Zeshoek
* ideeën en uitwerking van een spectaculaire randanimatie (vuurspuwers en dergelijke)
* lichtinstallaties voor de fuiven

(foto's Hendrik De Rycke)

Fatamorgana01
Fatamorgana02
Fatamorgana05
Fatamorgana03
Fatamorgana04

1000 leerkrachten verzamelen aan cc Nova

Regio_fatamorgana_gr_3_4Karine Van Herreweghe wil 1000 leerkrachten letterlijk en figuurlijk in de bloemen zetten. Dat moet kunnen, dachten wij. Wetteren is niet voor niets een bloemen- en plantengemeente! Karine roept alvast leerkrachten op  zaterdag naar cc Nova te komen. Het cultuurcentrum bevindt zich op stapafstand van de Markt.

Dit is de oproep van Karine:

Ben je leerkracht?

* Breng dan zeker je identiteitskaart mee  EN je lerarenkaart OF je lesopdracht OF je diploma OF je loonfiche OF je klasfoto.

* Stuur een mail met vermelding "Ik kom als deelnemend leerkracht voor de opdracht 1000 leerkrachten" naar fatamorgana@sultansushi.be

* Verzamel op zaterdag 28 juni om 11 uur aan cc Nova, in de Molenstraat.

* Ook gepensioneerde en pas afgestudeerde leerkrachten zijn meer dan welkom!!

Waar kunnen de boekentassen naar toe?

Regio_fatamorgana_gr_3_45000 boekentassen is echt wel een hele hoop, blijkt na 2 dagen zwoegen en zoeken. Geert Vieren zet alle zeilen bij...

Hier vind je een overzicht waar je boekentassen kunt binnenbrengen:

* Het centrale inzamelpunt blijft De Poort op de Markt, elke dag van 10 tot 18 uur
* In Green Note (op de hoek van het Stationsplein en de Nieuwstraat) kan dat van 11 tot 23 uur
* Morgen donderdag staat er een speciaal marktkraam op de wekelijkse marktdag, ingericht als inzamelpunt: van 7 tot 13 uur
* Donderdag is er op de parking van het wegrestaurant aan de afrit van de E40 in Wetteren van 7 tot 12 uur een inzamelpunt
* En wie een boekentas binnenbrengt bij videotheek At the Movies krijgt zelfs een huurfilm gratis mee, tot vrijdag, op de Gentsesteenweg in Wetteren (zie ook de reactie in onze eerdere berichtgeving op de blog over de boekentassen).

EN: NIET VERGETEN!!
VANAVOND OM 19 UUR: GROTE VOLKSVERGADERING OP DE MARKT VAN WETTEREN!!

Stadsmountainbikerace in hartje Wetteren

2manybikersKomende zondag, 29 juni organiseren de 2manybikers een heuse stadsmountainbikerace. Het centrum van Wetteren wordt zondag omgetoverd tot een uitdagend parcours voor elke fervente mountainbiker. Dankzij kunstmatige hindernissen wordt de race een leuke uitdaging voor elke waaghals alsook voor elke recreatieve liefhebber van de mountainbikesport.

Zo is er voor elk wat wils. Voor de kleinsten onder de mountainbikefans is er de kidsrace die om 16u start. Om ongevallen te voorkomen, wordt er tijdens de kinderwedstrijd begeleiding voorzien. Om 17u gaat de wedstrijd van start voor de recreatieve mountainbikers. Daarnaast is er ook een estafettewedstrijd met ploegen van telkens twee mountainbikers. Ook bedrijven kunnen zich wagen aan de wedstrijd. Ten slotte is er om 18u30 de race voor de competitieve mountainbikers. Elk parcours wordt hoofdzakelijk op verharde ondergrond gereden. Een helm is verplicht. Om 20 u mogen de winnaars een leuke prijs in ontvangst nemen. De dag wordt afgesloten met de Dirt Show. Spektakel verzekerd!

Met het oog op veiligheid, is het aantal deelnemers gelimiteerd. Snel inschrijven is dus de boodschap. Je kan je hier inschrijven. Zodra het maximum aantal inschrijvingen is behaald, wordt het onmogelijk om de dag zelf nog in te schrijven. Voor meer info over de wedstrijd kan je terecht op cityteamchallenge.be.

tdm

Geert zoekt boekentassen!!

Regio_fatamorgana_gr_3_4

Geert Vieren, een van de 5 sleutelfiguren in de zoektocht naar de 5 sterren voor Wetteren, doet een oproep!

Geert moet 5000 boekentassen letterlijk aan de haak hangen. Dat zijn er natuurlijk heel veel!
Daarom doet hij een beroep op jullie:

Wie een boekentas heeft (OPGELET: géén RUGZAKKEN), mag (moet...) zijn of haar exemplaar zo snel mogelijk naar de Dienst Toerisme in De Poort, op de Markt in Wetteren brengen. Daar krijgt elke boekentas een nummer en wordt ingeschreven op een lijst zodat iedereen achteraf zijn of haar eigen boekentas terug krijgt.

DUS: met z'n allen naar De Poort!

SP.A-voorzitter ziet het niet meer zitten

François Coppens liet in een persmededeling weten dat hij zijn mandaat als voorzitter ter beschikking stelt van het lokale SP.A-bestuur.

Of met andere woorden: hij neemt ontslag als voorzitter.

In behoorlijk moeilijke taal omschrijft hij het zelf als volgt: "Ingevolge divergerende toekomstvisies tussen de voorzitter en sommige bestuursleden heb ik besloten mijn mandaat als voorzitter ter beschikking te stellen van het dagelijks bestuur."
In gewone woorden, wil dat zeggen dat hij een andere kijk had op hoe de partij zich in de toekomst moet ontwikkelen in Wetteren dan andere partijgenoten.

SP.A heeft het al een tijd moeilijk: er blijft nog maar 1 gemeenteraadslid meer over.

* Hoe moet het verder met de partij in Wetteren?
* Hebt u ideeën?
* Hoe moet SP.A zich verder ontwikkelen?

Laat het ons gerust weten!


Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!