Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Agenda gemeenteraad op 6 november

Logo_wetteren

Op de agenda:

1. Notulen van de gemeenteraad van 2 oktober.

2. Ontslag en vervanging van gemeenteradslid Gudrun Janssens en eedaflegging.

3. Budgetwijziging 2008.

4. Aanpassing personeelsformatie en organogram.

5. Samenwerkingsovereenkomst reconversie en duurzame ruimtelijke ontwikkeling van de stationsbuurt.

6. Reglementen.

7. Toekenning renteloze leningen aan voetbalclubs.

8. Goedkeuring ontwerp streekpact RESOC Waas en Dender.

9. Aanpassing statuten jeugdraad.

10. Collector Molenbeek.

11. Ondergronds brengen ICS leidingen Smetledesteenweg.

12. Statiekouterwegel: aanleg riolering en vernieuwen bovenbouw.

13. Aanbrengen voetgangersoversteekplaatsen.

14. Plaatsen van publicitaire schuilhuisjes.

15. Kerkfabrieken.

16. Intercommunales.

17. Aanstelling vervanger Gudrun Janssens.

Download hier het volledige persbericht.

Neem ook een kijkje op de gemeentelijke website

Bron: Ingrid D'Hollander  Gemeente Wetteren

Sp.a heeft twee vragen op de komende gemeenteraad

Sp_logo_2  SP.a heeft twee vragen op de komende gemeenteraad van volgende week donderdag.

De eerste vraag betreft het plaatsen van energiemeters in de klimaatwijken, de tweede het toekennen van een gemeentelijke subsidie wanneer men een enkelvoudige electriciteitsmeter vervangt door een tweevoudige.

Download hier het volledige persbericht.

Bron: Gudrun Janssens - François Coppens    Sp.a Wetteren

Herfstconcert Sint Gregoriuskoor

Het Koninklijk Sint-Gregoriuskoor uit Wetteren brengt i.s.m. het Jef Tinelkoor uit Gent en het kamerorkest ‘Divertimento’ uit Eeklo een klassiek gevarieerd programma met prachtige muziek van Mozart, Telemann, Fauré, Händel en Bach met begeleiding van orgel, viool en hobo.

Programma: Händel: Watermusic - 3° suite Mozart: Ave verum corpus - Litanae Lauretanae B.M.V. – Laudate Dominum – Bundeslied Fauré: Cantique de Jean Racine Bach: Concerto voor viool, hobo en strijkers Telemann: Ein deutsches Magnificat.

Uitvoerders: Koninklijk Sint-Gregoriuskoor - Wetteren o.l.v. Herwig De Munnynck.

Jef Tinelkoor – Gent o.l.v. Bart Lysens.

Kamerorkest Divertimento – Eeklo o.l.v. William Spittael.

Plaats en datum:

1. Zaterdag 15 november 2008 om 20 u in de Christus Koningkerk – Gent.

2. Vrijdag 21 november 2008 om 20 u. in de dekenale kerk – Wetteren.

Na het concert te Wetteren bieden wij alle aanwezigen een receptie aan in C.C. De Poort (boven bib).

Toegangskaart: VVK: € 10 - Kassa: € 12.

Info: 09/230 56 62 of 09/369 34 90

Bron: bea De Schrijver  St Gregoriuskoor.

Halloween in Wetteren en Massemen

Jawel, ook in Wetteren en Massemen gaat Halloween niet onopgemerkt voorbij. Je kunt kiezen tussen 2 wandelingen:

In Massemen organiseert voetbalclub 'Eendracht Massemen' een Halloweenwandeling op vrijdag 31 oktober. Start: tussen 19 en 20 uur in feestzaal 'Parking', Lambroekstraat. Volwassenen betalen 10 €, kinderen 5 €. Kaarten verkrijgbaar in 'De Parking' of de kantine van 'Eendracht Massemen'. Onderweg stopt men vier keer, de eindstop is in de kantine van 'Den Eendracht'.

In Wetteren zelf organiseert feestcomité 'Wetteren Boskant 66' eveneens een Halloweentocht op 31 oktober. Je kan starten tussen 19u30 en 20u30 aan de taverne 'Bloemenlust'. De tocht van zo'n 8 km gaat langs boswegen en paadjes. Griezelmomenten en versnaperingen zullen elkaar afwisselen. Wie verkleed deelneemt maakt kans op mooie prijzen via de gratis wedstrijd. Deelname kost 8 € voor volwassenen en 6 € voor kinderen. Kaarten? Op telefoonnummer 0486 / 12 73 20 of bij de start.

Op de wandelingen is er een grote kans dat jullie deze twee engerds ontmoeten, ze hebben ondertussen reeds een paar jaar ervaring om de mensen de stuipen op het lijf te jagen!

Hoe is Halloween nu eigenlijk ontstaan? Lees onder deze foto.    

Halloween_2007_025_2

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen 'trick or treat' (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen).

De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. De naam 'Halloween' is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november). Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers.

Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden.

In de negende eeuw van onze tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest. Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden zielencake (brood met krenten). Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen. Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong.

Jack

Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks 1840 massaal naar Amerika te vluchten. En zoals vaker voorkwam onder migranten: in den vreemde zoekt men contact en steun bij elkaar. Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken. In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween.

Bron: Eendracht massemen, Feestcomité Boskant Wetteren, Foto's: Christine Eloot.

VZW Try-Out stelt voor: Freddy De Vadder

Freddy_de_vadder Even voorstellen: VZW Try-Out is sinds 2000 actief in het organiseren van optredens in de humorbranche (Stand-up-comedy, cabaret etc). Destijds was dit nog onbekend terrein, intussen is dit fenomeen echter enorm geëvolueerd en populair geworden en organiseert elke stad of of vereniging wel eens een optreden in die richting.

Voor Wetteren en omgeving waren Try-Out echter pioniers en hadden acht jaar geleden reeds 'kleppers' zoals Wouter Deprez, Bert Kruismans, Gunther Lamoot, Nigel Williams en vele anderen op het podium. Deze mensen die we nu geregeld op het TV-scherm zien waren in die tijd nog volslagen onbekend.

De optredens gingen door in CC 'De Poort'. Met de komst van de CC 'Nova' was het nodig om één en ander te herbekijken aangezien ook CC Nova een eigen programma heeft. Het zou voor niemand een goede zaak zijn om twee programma's naast mekaar te hebben. In 2008 organiseerden we dan ook in samenwerking met 'den Nova' enkele optredens, onlangs nog 'Han Solso', volgend jaar Philippe Geubels.

Op 29 november e.k. echter organiseren we in 'eigen beheer' een optreden van Freddy De Vadder.

Freddy De Vadder, het alter ego van Bart Vanneste, zag rond de eeuwwisseling het licht. In 2001 was hij reeds de winnaar van 'Humo's Comedy Cup'. Intussen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in in de Vlaamse comedywereld en mag hij gerust naast andere comedians zoals Wouter Deprez en Bert kruismans staan.

Ook met zijn nieuwe zaalshow 'Icoon', waarvan een tijdje geleden op Canvas in 'Comedy Casino' reeds een voorproefje te zien was, speelt hij de Vlaamse podia plat. De kettingrokende, bierdrinkende Westvlaming wekt bij iedereen spontaan sympathie op en staat garant voor een avond humor van de bovenste plank!

Praktisch:

Kaarten verkrijgbaar bij CC Nova aan de prijs van 10 €.  Show: om 20u00 in CC Nova op zaterdag 29 november.

Inlichtingen: via e-mail: Zakenkantoor.haustraete@skynet.be. Telefonisch: Eddy Vierlinck: 0472 / 29 50 10, Luc Blanckaert: 0476 / 24 90 09, Filip Haustraete: 0475 / 49 10 19.

Koninklijke Fanfare Orkest Volksopbeuring Massemen nodigen uit op 'Irish & British Impressions'

Irishbritishimpressions_2

Het bestuur en de muzikanten van KFOV Massemen (superieure divisie) nodigen u graag uit op 'Irish & British Impressions', dit op 14 en 15 november 2008 telkens om 20 uur in de luxe theaterzaal NOVA te Wetteren.

08ec_nova_zetels

Op het programma staan niet alleen klassieke werken in Ierse of Britse stijl maar ook hedendaagse muziek van componisten uit beide landen. Als speciale act voorziet men Ierse danspassen op de tonen van Riverdance en Gaelforce.

Kfo_volksopbeuring_massemen

De leerlingen, 'De Kopernootjes', zijn ook van de partij. Ze spelen in enkele werken mee in het grote fanfareorkest en zullen uw aanwezigheid zeker op prijs stellen.

Tickets en reservatie: telefonisch op 09 / 368 05 06. E-mail: Erwin.depaepe@volksopbeuring.be.

Voorverkoop: 10 €, aan de kassa: 12 € (met symphatiesantenkaart 10 €). Tot 12 jaar: gratis.

De website van KFOV Massemen zal eerstdaags vernieuwd worden, opgelet: er zijn prijzen te winnen!

Bron: Gert Vlaeminck - Coördinator    KFOV Massemen   Tel 0476 / 48 00 58.

Ronny Roels, Wetterse kunstenaar, stelt tentoon in het belfort te Brugge.

Ronny_4_2

De tentoonstelling met als thema 'De naakte mens' loopt van 6 tot 9 november van 10 tot 18 uur in het belfort te Brugge. Er is een brunch op zaterdag 8 november van 11 tot 13 uur.

Gastspreker is Yves Van Durme.

Ronny vertelt: 'Ik ben in 1957 te Wetteren geboren en van kindsbeen af had ik al de microbe te pakken om te tekenen en mijn fantasie de vrije loop te laten, nadien kwam het shilderen met olieverf. De kunstacademie kon niet uitblijven en zo volgde ik van 1979 tot 1984 hoger kunstonderwijs. Twee jaar tekenen en schilderen naar 'Levend model' hebben mijn voorkeur om bij de naakte mens te blijven bepaald. Het vormt voor mij nog steeds een onuitputtelijke bron van inspiratie, motivatie en vooral als eerbetoon aan het naakte lichaam. Het is ook een thema dat ons bewust maakt dat het leven voorbijglijdt, dat we vergankelijk zijn...'

Ronny_3

'Wekelijks ga ik bij mijn ex-leraar en kunstenaar Toon Bogaert tekenen naar levend naaktmodel. Een schilderij moet voor zichzelf spreken: de mensen moeten zien wat er op het canvas staat, daarom wil ik een naakte vrouw zo realistisch mogelijk weergeven. Wat is er verkeerd om met opzet de schoonheid van het menselijk lichaam te laten zien, al dan niet uitdagend? 'Naakt' is geladen met een bijzondere betekenis, het gaat erom welke, en hoe je er als toeschouwer naar kijkt'.

Ronny_1_2

'Bij het aanschouwen van een kunstwerk is er altijd een interactie tussen de denkwereld van de kunstenaar en deze van de toeschouwer. Mensen kijken naar hetzelfde maar 'zien' het anders en ervaren het elk op hun manier'.

'Welk sfeerbeeld roept het op en en welke emoties maakt het los? Moeten naakte vrouwen een lustobject zijn? Dat kunt u als toeschouwer allemaal zelf bepalen. Kunst is schoonheid maar schoonheid wordt door iedereen anders bekeken. In alle geval raakt het de mensen want het wekt emoties los, het zet ze aan het denken. Een kunstwerk moet je raken, het moet iets betekenen...'

Ronny_6_2

Ronny8_2

'Dit is mijn fantasie en een deel van mijn verborgen verlangens die ik wil delen met de toeschouwer. Ooit ben ik in mijn eigen gemeente met enkele werken geweigerd wegens 'te naakt' alhoewel het thema indertijd 'Naakt In De Etalage' was. Voor veel mensen is naaktheid, ook in 2008, nog altijd taboe. Dit versterkt alleen maar mijn motivatie en verlangen om er echt mee door te gaan. Ik heb nog heel wat dromen en ideeën die vaste vorm moeten krijgen...'

Inlichtingen: Ronny Roels   Populierenlaan, 54        9230   Wetteren

Tel: 09 / 329 96 41          GSM: 0496 / 977 638

Klik op de foto's om te vergroten.

E-mail: Roels.ronny@telenet.be

Bezoek ook eens de website van Ronny.

Bron & foto's: Ronny Roels.

Stiltewandeling in 'Den Blakken' op 16 november.

De macht van geluid en de nood aan stilte worden sterk onderschat. Ons gehoor bepaalt immers in grote mate onze ervaringen op deze wereld. Geluid en stilte kunnen een ingrijpend effect hebben op ons alledaagse doen en laten. Stilte, tot rust komen, bezinning, onthaasting, zijn dan ook meer dan nodig in onze maatschappij. En: waar gaat dat beter dan in een groene, natuurlijke omgeving?

Stiltewandeling

Samen met jullie gaan we niet in stilte wandelen of een wandeling in stilte maken maar wel ontspannend wandelen met als thema 'stilte'. Een gediplomeerde gids leidt jullie bij deze tocht naar enkele bijzondere plekjes in en om het Provinciale Domein Den Blakken. Via monoloog, dialoog, interactief gesprek en doe-momenten laten we jullie volop genieten van de rust van de natuur maar toch met een vleugje informatie en sensibilisering rond het thema 'stilte'. We staan ook even stil bij de nefaste effecten van geluid, lawaai en geluidsoverlast.

Praktisch: De wandeling start om 14u bij de ingang van 'Den Blakken', Wegvoeringstraat 308 te Wetteren.

Organisatie: provinciebestuur Oost-Vlaanderen en gemeentebestuur Wetteren (dienst Toerisme & Evenementen).

Info en inschrijvingen: inschrijven voor de wandeling is noodzakelijk en kan ten laatste tot 3 dagen op voorhand bij de dienst Toerisme & Evenementen, Markt 27 te Wetteren, tel 09 / 366 31 04 of via e-mail toerisme@wetteren.be. Deelname is volledig gratis.

Neem ook eens een kijkje op de website van de gemeente Wetteren.

Bron & foto: Stijn Vandeplas    Dienst toerisme gemeente Wetteren.

BV's promoten hun nieuw boek in de Standaard Boekhandel.

Naar jaarlijkse gewoonte hield de Standaard Boekhandel in Wetteren terug opendeurdagen. Zoals steeds kregen de bezoekers een lekker hapje en drankje geserveerd. Dit jaar was er een extra reden om eens af te zakken: een aantal BV's kwamen persoonlijk hun nieuwe boek promoten.

Onder hen Freddy De Kerpel, die een interessant boek uitbracht over zijn leven en zijn bokscarrière. Het was voor sympathieke Freddy, die in Wetteren geboren is en er in zijn jeugd woonde, een fijn weerzien met mensen die hij nog kende van vroeger.

Bv3_2

Ook Kelly Pfaff, Vitalski, Christophe Stienlet (Bartje van 'Schuif af'), Hilde Sabbe, Iske Olieviers, Guido De Ville en Willemijn Van Dommelen waren present.

Bv1

Bv2

Zoals het echte BV's betaamt kwamen ze in stijl, met de limousine. Hopelijk voor de chauffeur echter, was onze zonechef niet op pad, toen hij geparkeerd stond...

Bv4

Foto's: Wesley Poelman

Eetfestijn MD-CT wielerteam in de gemeentelijke feestzaal was een succes.

Er kwam heel wat volk opdagen voor het eetfestijn van het MD-CT wielerteam in de gemeentelijke feestzaal zaterdag en zondag. Onder andere de Wetterse renners Geert Bouw, David Poelman, Wouter Fack en Ruud De Bruycker rijden voor deze formatie.

Eetfestijn3

Het eten was lekker en verzorgd, de bediening (door de renners en rensters) supervriendelijk en de sfeer optimaal. Felicitaties aan de inrichters!

Eetfestijn

Eetfestijn1

Neem ook eens een kijkje op de website van Het MD-CT team.

En ook de ladies mogen niet vergeten worden, klik hier: De MD-CT ladies.

Foto's: Christine Eloot.

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!