Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ronny Roels, Wetterse kunstenaar, stelt tentoon in het belfort te Brugge.

Ronny_4_2

De tentoonstelling met als thema 'De naakte mens' loopt van 6 tot 9 november van 10 tot 18 uur in het belfort te Brugge. Er is een brunch op zaterdag 8 november van 11 tot 13 uur.

Gastspreker is Yves Van Durme.

Ronny vertelt: 'Ik ben in 1957 te Wetteren geboren en van kindsbeen af had ik al de microbe te pakken om te tekenen en mijn fantasie de vrije loop te laten, nadien kwam het shilderen met olieverf. De kunstacademie kon niet uitblijven en zo volgde ik van 1979 tot 1984 hoger kunstonderwijs. Twee jaar tekenen en schilderen naar 'Levend model' hebben mijn voorkeur om bij de naakte mens te blijven bepaald. Het vormt voor mij nog steeds een onuitputtelijke bron van inspiratie, motivatie en vooral als eerbetoon aan het naakte lichaam. Het is ook een thema dat ons bewust maakt dat het leven voorbijglijdt, dat we vergankelijk zijn...'

Ronny_3

'Wekelijks ga ik bij mijn ex-leraar en kunstenaar Toon Bogaert tekenen naar levend naaktmodel. Een schilderij moet voor zichzelf spreken: de mensen moeten zien wat er op het canvas staat, daarom wil ik een naakte vrouw zo realistisch mogelijk weergeven. Wat is er verkeerd om met opzet de schoonheid van het menselijk lichaam te laten zien, al dan niet uitdagend? 'Naakt' is geladen met een bijzondere betekenis, het gaat erom welke, en hoe je er als toeschouwer naar kijkt'.

Ronny_1_2

'Bij het aanschouwen van een kunstwerk is er altijd een interactie tussen de denkwereld van de kunstenaar en deze van de toeschouwer. Mensen kijken naar hetzelfde maar 'zien' het anders en ervaren het elk op hun manier'.

'Welk sfeerbeeld roept het op en en welke emoties maakt het los? Moeten naakte vrouwen een lustobject zijn? Dat kunt u als toeschouwer allemaal zelf bepalen. Kunst is schoonheid maar schoonheid wordt door iedereen anders bekeken. In alle geval raakt het de mensen want het wekt emoties los, het zet ze aan het denken. Een kunstwerk moet je raken, het moet iets betekenen...'

Ronny_6_2

Ronny8_2

'Dit is mijn fantasie en een deel van mijn verborgen verlangens die ik wil delen met de toeschouwer. Ooit ben ik in mijn eigen gemeente met enkele werken geweigerd wegens 'te naakt' alhoewel het thema indertijd 'Naakt In De Etalage' was. Voor veel mensen is naaktheid, ook in 2008, nog altijd taboe. Dit versterkt alleen maar mijn motivatie en verlangen om er echt mee door te gaan. Ik heb nog heel wat dromen en ideeën die vaste vorm moeten krijgen...'

Inlichtingen: Ronny Roels   Populierenlaan, 54        9230   Wetteren

Tel: 09 / 329 96 41          GSM: 0496 / 977 638

Klik op de foto's om te vergroten.

E-mail: Roels.ronny@telenet.be

Bezoek ook eens de website van Ronny.

Bron & foto's: Ronny Roels.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535c01815970b Listed below are links to weblogs that reference Ronny Roels, Wetterse kunstenaar, stelt tentoon in het belfort te Brugge.:

Reacties

Aangenaam verrast over het talent dat in Wetteren aanwezig is.
De kunstenaar was mij totaal onbekend.

Succes met je zoektocht naar interessante artikels.

 Jenny De Smet op 29 oktober 2008 om 12:44

Verrast,maar op de goede manier.Heel mooie gedaan die twee vrouwen rug tegen rug.Men zegt te veel bloot,maar dat is pas het mooie puur natuur!
succes met je tentoonstelling.

 corinna op 29 oktober 2008 om 16:29

Hey Ronny, ziet er prachtig uit! Ik ga proberen te komen naar Brugge. We delen min of meer dezelfde passie en vechten min of meer tegen dezelfde windmolens... :)
grtjs Guy

GuyR  op 29 oktober 2008 om 16:38

Dag Ronny

Doe zo voort en bezorg ons maar nog veel mooie nieuwe kunstwerken!!!

Groetjes gebuur Wesley

 Wesley op 29 oktober 2008 om 18:13

En dat we daar in Wetteren nog niets van gehoord hebben!


Gewoon Prachtig!!!!

Tina op 29 oktober 2008 om 20:56Laat een reactie achter


Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!