Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Voetbaluitslagen Wetterse ploegen

Voetbal_2

Standaard Wetteren - WS Woluwe                                  4-0

Racing Wetteren Kwatrecht - White Boys St Niklaas         3-0

Massemen - Schoonaarde                                               1-4

Edeboys - Schelde                                                          1-1

Wichelen  - Westrem                                                     2-1

Bron: KBVB

Vrank en vrij Overbeke stelt voor: Och mengs

Och_mengs

Bron: Herman De Wulf

Na vijftien jaar 'sparen' gaat de paardestaart van Bob er deze week af

Vrijwilliger

Bob2_2 Na zijn afzwaai uit het leger in 1993 liet Bob Hollebeke zijn haar groeien hetgeen resulteerde in een lange paardestaart. Buiten wat aftoppen werd zijn haar in 15 jaar tijd niet geknipt.

Deze week, namelijk op donderdag 4 december om 14 uur, gaat de staart er echter onverbiddelijk af, dit bij herencoiffure Frank & Yvan, Bookmolenstraat,1 in Wetteren.

Dit kadert in de actie 'Geef om haar', een actie om via haarinzamelingen pruiken te maken voor dames die hun haren verloren door bestralingen en chemotherapie in hun strijd tegen kanker.

Het zal ongetwijfeld met enige spijt zijn dat Bob zijn manen verliest maar het mooie van deze actie maakt veel goed.

Het initiatief zal o.a. bijgewoond worden door TV Oost en diverse kranten en weekbladen.

Klik op de foto om te vergroten.

Neem ook een kijkje op de website van 'Geef om haar'.

Bron: Bob Hollebeke

Hebt u nieuws voor de 'Blog Wetteren'?

Gooi_open_die_deur

Beste lezers,

Het is nu twee maand dat ik de blog voor de regio Wetteren verzorg en ik moet zeggen: het loopt lekker. Om echter aan nieuwsgaring te doen heb je 'bronnen' nodig.

Daarom: aan alle inwoners van Wetteren, Massemen en Westrem: hebben jullie nieuws uit jullie straat, wijk, kennissenkring, familie, vereniging etc..., laat het me weten. Dit kan allemaal opgenomen worden in deze blog. Het nieuws dient uiteraard over onze gemeente te gaan maar wie bvb een Wetteraar kent die uitgeweken is naar het buitenland en zijn relaas wil neerschrijven: ook dat is mogelijk. Een barbeque waarop je je buren uitgenodigd hebt, een verjaardagsfeest, huwelijksfeest, geboorte & doopsel, jubileum, communiefeest, reisverslag (al dan niet gelukt),je hobby, een overlijden in de familie, een opmerkelijk familielid, een initiatief, enz. Je kan het zo gek niet bedenken, alles is welkom.

Enkele tips: indien mogelijk, stuur steeds een paar digitale foto's mee met jullie bericht. Eén foto vertelt soms meer dan 1000 woorden en de inlassing ervan fleurt het geheel op en tilt het naar een hoger niveau.

Er zijn ook enkele voorwaarden: iedere inzending moet vergezeld zijn van naam & familienaam, adres en telefoon of GSM nummer. Persoonlijke aanvallen naar mensen, haat of pestmails, mails met racistische inslag etc. maken geen kans.

Jullie kunnen me steeds bereiken op GSM nummer 0486/07 14 44 of op mailadres wetteren@nieuwsblad.be.

Vele groeten en laat maar komen.

De Sint reed door de straten van Wetteren

Sint0

Met velen stonden ze reikhalzend uit te kijken naar de aankomst van de heilige man op het stationsplein. Vergezeld door een hele hoop ondeugende Zwarte Pieten, daar mag Sint-Niklaas toch dringend eens iets aan doen, was het omstreeks 15 uur eindelijk zover. Het werd eventjes wat stiller bij het jonge volkje en zoals je ziet waren er heel wat die een beetje bescherming zochten bij mama of papa.

Sint3_2

In zijn mooie koets, met op de bok zijn trouwe koetsier Willy, ging het vervolgens richting Markt en de gemeentelijke feestzaal waar Bab en Dean later op de namiddag nog zouden optreden. De belangstelling was groot, zoals u kunt zien.

Sint4

Op de markt zorgde schepen Albert De Geyter ervoor dat er uit volle borst 'Zie ginds komt de stoomboot' gezongen werd, hij was de tekst uit zijn kinderjaren duidelijk nog niet vergeten. De Sint vertelde me dat hij op zijn respectabele leeftijd wat last heeft van reumatiek en vergeetachigheid. Aan dat laatste twijfel ik echter want hij herinnerde zich nog heel goed dat zijn Pieten mezelf een paar keer in de zak hadden moeten steken omdat ik stout geweest was, en dat is 50 jaar geleden.

Sint2_2

Van de markt ging het naar de gemeentelijke feestzaal. De DJ van dienst moet waarschijnlijk de verkeerde agenda bijgehad hebben want in plaats van Sinterklaasliedjes weerklonk er 'djoenke djoenke' muziek. Enfin, dit werd na een tijdje wel rechtgezet.

Sint1

Even later volgde dan een geslaagd optreden van Bab & Dean, ten zeerste gesmaakt door de jonge garde.

Sint6 Sint7

Sint8_2 Sint9

Foto's: Christine Eloot & Angelique Corthals

Koen en Henk zoeken een originele naam

Muzikale_verwennerij Koen en Henk, twee Wetterse muzikanten zoeken een originele naam voor hun ensemble.

Wie de beste naam uitbrengt wint een onvergetelijk optreden.

Download hier het volledige persbericht.

Bron: Henk Hollebeke.

Subsidiëring voor het plaatsen van een teller met tweevoudig uurtarief, goed idee of niet?

Herman_de_wulf5_2 Herman De Wulf, fractieleider van open Vld en gemeenteraadslid vraagt zich af of het wel een goed idee is om subsidies te geven voor het plaatsen van een teller met tweevoudig uurtarief zoals de Sp.a voorstelde op de laatste gemeenteraad.

Hij vreest er zelfs voor dat de installatie van zo'n meter in sommige gevallen zou kunnen leiden tot een meerverbruik.

Herman: 'Het daltarief voor elektriciteit geldt op weekdagen tussen 22.00u en 07.00u en tijdens de weekends ook overdag. Die prijshalvering is echter alleen van toepassing voor gezinnen die beschikken over een tweevoudige tariefmeter.

Gezinnen die een enkelvoudige tariefmeter hebben kunnen dus niet van dat voordeel profiteren. De plaatsing van de meter is evenwel niet gratis en je betaalt een hoger abonnementsgeld. Je dient er ook op te letten om toestellen die veel verbruiken, 's nachts te laten werken: wasmachine, vaatwasmachine, droogkast, voorraadboiler . Doe je dat niet, dan is het tweevoudig uurtarief niet altijd voordelig.

Is het voorstel van SPa'er Coppens om de plaatsing van dergelijke tellers te subsidiëren dan wel een goed voorstel? Coppens wil met zijn voorstel vooral de gezinnen met een bescheiden inkomen bereiken. Zijn dat de gezinnen die over een wasmachine, een vaatwasmachine of een droogkast beschikken?

Of een woning een teller voor tweevoudig uurtarief heeft, is naar mijn aanvoelen eerder afhankelijk van de ouderdom van de woning dan van de hoogte van het inkomen van de bewoners. Een dubbelteller verandert ook niets aan het energieverbruik van de mensen, wel integendeel, voor hetzelfde geld kan je 's nachts en tijdens de weekends meer verbruiken. Het zou dus kunnen aanzetten tot meerverbruik. Voor de overschakeling van een enkelvoudige meter naar een tweevoudige tariefmeter betaal je éénmalig 170 à  350 € (afhankelijk van de bestaande meterkast) en een verhoogd abonnementsgeld.

Om de plaatsing van de teller gegarandeerd interessant te maken moet de investering quasi volledig gesubsidieerd worden. Honderd tellers plaatsen per jaar kost dus algauw 30.000 EUR en de winst voor de gezinnen kan best eens heel miniem zijn. Het voorstel van Coppens lijkt aanlokkelijk maar de efficiëntie ervan is nog niet bewezen. Gooi jullie dus in het debat. Ik luister graag naar jullie argumenten. Tenslotte, is het niet efficiënter om de prijzen van de diverse leveranciers eens met elkaar te vergelijken'?

Wil je de leveranciers vergelijken? Klik dan hier.

Neem ook eens een kijkje op de blog van Herman.

Bron: Herman De Wulf.

De Vanhauwermeirsmolen in Massemen richt zich tot scholen

Molen

De Van Hauwermeirs(water)molen te Massemen richt zich specifiek naar scholen voor een educatief programma.

Wat valt er zoal te beleven?

Voor de eerste en tweede graad basisonderwijs:

'Red de molenaar Joannes': een interactieve les in en rond de watermolen waarbij de kinderen alle facetten van de molen leren kennen, proeven van het graan en het versgemalen meel, proefjes rond waterkracht enzovoort... Ze gaan op zoek naar de molenaar, die is weggetoverd door de boze heks Mariende. Gelukkig heeft de molenarin hulp van de wijze uil, de sluwe vos en haar trouwe ezel om haar te helpen in haar zoektocht naar haar geliefde.

Voor de derde graad basisonderwijs en de eerste graad humaniora:

Een rondleiding door de molenaar in de werkende watermolen. Hoe bouwde men in vroeger tijden een watermolen? De verschillende functies van zo'n molen. Waar komt de vistrap? Welke soorten vissen zitten er in het Molenbeekwater? Water: een eeuwige energiestroom etc...

Het Informatiepunt Europa Direct lanceert een nieuwe publicatie voor leerkrachten: 'Europa in je buurt'. De publicatie is een informatief boekje met een overzicht van Europese projecten in Oost-Vlaanderen die het bezoeken waard zijn met de klas.

Het boekje is in eerste instantie bedoeld voor leerkrachten van het 5de en 6de leerjaar, maar bij uitbreiding ook voor het ruimer publiek. 'Europa in je buurt' wil aldus op een originele en vernieuwende manier kinderen in contact brengen met wat de Europese Unie, Vlaanderen en het provinciebestuur doen en hen confronteren met concrete realisaties van het Europese beleid in hun directe buurt.

De publicatie is opgebouwd uit fiches per project. Deze fiches bevatten voor de leerkracht overzichtelijke informatie. De publicatie is gratis te verkrijgen bij het informatiepunt Europa Direct op onderstaand adres en telefoonnummer en bij de deelnemende partners:

Informatiepunt Europa Direct , W. Wilsonplein 2, 9000 Gent , tel. 09 267 70 17.

Info en reservaties voor klasbezoeken kun je vinden op de website van de Vanhauwermeirsmolen of rechtstreeks op het het adres Watermolenstraat, 64 te 9230 Massemen.

Bron & foto: Agnes Bellemans

Actie 'Zonnedak voor Bed & Breakfast' te Massemen, Koen De Geyter rukt op naar de top van de rangschikking

Burgemeestershoeve1_2 Koen De Geyter, toekomstige uitbater van de B & B 'De Kriephoek' op de hoek van de Kriephoekstraat en de Kortenbosstraat te Massemen, is na een paar dagen opgerukt naar de top van het klassement in de wedstrijd van Eternit om een gratis dak met zonnepanelen te winnen. (Zie artikel van zondag 23 november).

Waarover gaat het? De 33 genomineerden moeten zoveel mogelijk stemmen achter hun naam zien te krijgen, de drie met de meeste stemmen krijgen dit dak gratis aangeboden door Eternit.

Hoe ga je te werk? Surf naar de website van www.eternit.be, klik op de link naar 'Win een zonnedak' en breng je stem uit op 'Koen De Geyter Wetteren'. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een mail in je mailbox waarmee je moet bevestigen. Opgelet: je kan ook persoonlijk een prijs winnen: hiervoor dien je een copijtje van de bevestigingsmail te zenden naar Kdegeyter@telenet.be. Indien hij wint belooft Koen minimum 5 waardebonnen van 100 € te verloten onder zijn kiezers. Let er wel op dat je op dezelfde PC slechts één stem kan uitbrengen!

Komaan inwoners van Massemen, Wetteren en Westrem: we gaan ons laten horen, we hebben het deze zomer gekund voor de 5 sterren van Fata Morgana, zeker weten dat we dit nog eens kunnen overdoen. Stuur dit artikel naar zoveel mogelijk vrienden, kennissen en familie!

Een ontroerde Koen bedankt ondertussen de meer dan 1100 mensen die reeds voor hem gestemd hebben.

Bron & foto: Koen De Geyter.

KAV Christus Koning richt een cursus 'Servettentechniek op mica' in

Vereniging

Christus_konning Op woensdag 10 december om 18u30 richt de KAV Christus Koning een cursus 'Servettentechniek op mica' in.

Je kunt er de eindeloze mogelijkheden ontdekken om de eindejaarsfeesten op een leuke en goedkope manier op te fleuren.

Inlichtingen en inschrijven kan tot  3 december bij Andrea De keyser. Tel: 09/368 17 66.

Bron: Andrea De Keyser

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!