Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

En ook bij Open Vld werd nieuwjaar gevierd

 Open vld_panorama  

Het is dezer dagen hollen van receptie naar receptie. Ook Open Vld hield vrijdagavond haar nieuwjaarsreceptie in 'De Korenbloem' in de Molenstraat. Gastspreker hier was Europarlementslid en 'Blauwe Reus' Dirk Sterckx.

Vld 

In zijn betoog had hij het vooral over ontplooing, vrijheid van ondernemen en het terug op gang trekken van de economie, waarden waar Open Vld voor staat. Minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht, was er dit jaar niet bij, hij zat in andere oorden. Ook 'vaste klant' Herman De Croo had andere verplichtingen.

Vld2 

Wie er wel was: Filip Antheunis, burgemeester van Lokeren en Federaal Parlementslid, hier in gesprek met gemeenteraadslid Herman De Wulf.

Vld4   

Vld5

Bron: Open Vld          Foto's: Christine Eloot.

Nieuwjaarsreceptie bij CD&V

CD&V1  Vrijdagavond werd de nieuwjaarsreceptie van de lokale CD&V afdeling gehouden in 'De poort' op de Markt.

Na het welkomstwoord door de voorzitster was het de beurt aan Vlaams Parlementslid Jos De Meyer om plaats te nemen op het spreekgestoelte. Hij had het o.a. over de turbulente politieke gebeurtenissen in het voorbije jaar en het tijdelijk een stap opzij zetten van CD&V boegbeelden Yves Leterme, Jo Vandeurzen en Inge Vervotte. Voorts stelde hij zich op als verdediger van kartelpartner NVA.

In zijn toespraak vertelde hij vertelde hij een enorm groot respect te hebben voor premier Van Rompuy die in deze moeilijke tijden zijn verantwoordelijkheid niet ontliep. Hij had het ook over de vastberadenheid die de partij aan de dag legde bij het nemen van de beslissingen om het spaargeld van de kleine belegger veilig te stellen. Ook de weggewerkte Vlaamse schuld kreeg aandacht. Tot slot kwam ook het heikel dossier van de staatshervorming aan bod. Volgens De Meyer is die nodig maar is het niet de taak van CD&V om het land te splitsen maar eerder om het samen te houden met een eerlijke verdeling van plichten en lasten.

CD&V2   

CD&V3 

CD&V4 

Bron: CD&V afdeling Wetteren 

Natuurpunt Scheldeland nodigt uit op ledenfeest

Natuurflits 

Zondag 1 februari 2009. Jaarlijks groot ledenfeest met winterwandeling en wafelbak.

Het is weer tijd om al onze leden nog eens uit te nodigen naar ons groot ledenfeest! We maken naar goede gewoonte eerst een stevige winterse wandeling en daarna genieten we van de heerlijke verse wafels van Jef. Dampende koffie en chocomelk maken het feest compleet.

En natuurlijk kan u daarna nog bijpraten met een lekker glas. U kunt er met familie, vrienden en bekenden van op onze wandelingen een gezellige babbel slaan en bij de bestuursleden kan u terecht met al uw vragen en suggesties. Bovendien kunt u onze vereniging steunen door deel te nemen aan een rijk gevulde tombola.

We maken opnieuw gebruik van de mooie accommodatie van Feestsalons 't Schuurken in Serskamp. Iedereen is welkom; breng gerust familie en vrienden mee! Vertrek wandeling: 14u00 Parking 't Schuurken (Wetterensteenweg 16, Serskamp). U kan ter plaatse kiezen uit verschillende wandelingen, allemaal met een gids van Natuurpunt.

Start wafelfestijn: 17u00 Prijs: -12 j: € 3,00 / 12 jaar of meer: € 4,00 (wafels, koffie en warme chocomelk à volonté vanaf 17 uur).

Bron: Natuurpunt Scheldeland.

Ook Wetterse werknemers delen in de malaise bij Volvo Cars Gent

Volvo  Een pak mensen uit onze gemeente verdienen hun dagelijkse boterham bij Volvo Cars in Gent (ik ben er één van) of in één van de toeleveringsbedrijven van de autofabriek. 

Het was even slikken deze week toen na de ondernemingsraad bekendgemaakt werd dat er tot de zomervakantie liefst 27 werkloosheidsdagen bijkomen, er zijn er ondertussen, sedert het begin van het jaar, al vijf geweest wat het totaal op 32 brengt.

Vorig jaar liepen er in Gent nog 181.000 wagens van de band, hetgeen al een serieuze vermindering was met de vorige jaren. Dit jaar zullen het er nog minder zijn want binnen een paar weken wordt de productie van de S60 stopgezet. Voor het nieuwe model van deze variant is het nog een jaar wachten, die komt in 2010 op de markt. Alle hoop is nu gevestigd op de XC60, de nieuwe compacte SUV die vorig najaar in productie ging. De productie van dit model, specifiek bestemd voor de USA, ging deze week van start.

Hopelijk komt aan deze recessie spoedig een einde want het vervaardigen van personenwagens in de regio is goed voor tienduizenden banen.

Foto: Archief Het Nieuwsblad

Felix zit nog maar eens in het nieuw

Beernaert  De outfits die het standbeeld van Felix Beernaerts op 'Den Dries' in de loop der jaren al aangemeten kreeg, het is niet bij te houden. De Rode Duivels, Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Racing Wetteren, Standaard Wetteren, Edeboys, allicht vergeet ik er nog een paar, hij heeft ze allemaal gedragen...

Deze week is het weer van dat: hij is getooid met een T-shirt van kersverse Prinses Carnaval, 'Trochsken 1'.

Alleszins iets dat in de kijker springt bij het binnenkomen van de gemeente, Wetteren leeft!

Zijn er mensen die digitale foto's bezitten van Felix met andere kostuums? Gelieve ze door te sturen naar Wetteren@nieuwsblad.be, we maken er een collage van die zal verschijnen op deze blog.


Foto's: Christine Eloot         Met dank aan Lieven Grillaert voor het idee.

 

 

Beernaert1

 

Armoede schaadt de gezondheid, ook in Wetteren

Vereniging 

Armoede1 Op donderdag 29 januari 2009 overhandigde Welzijnszorg vzw samen met de Christelijke, Liberale en Socialistische mutualiteit, Ziekenzorg CM en Welzijnsschakels zijn ingezamelde kleefbriefjes aan de betrokken politici. Met deze klevers riepen bijna 99.000 mensen uit Vlaanderen en Brussel op om de onrechtvaardige gezondheidsverschillen weg te werken. Lucia De Dycker, boegbeeld van PWO Wetteren (vijfde van links op de foto was er ook bij).

De afgelopen maanden voerde Welzijnszorg campagne over de steeds groeiende gezondheidskloof tussen arm en rijk. Uit onderzoeken blijkt immers dat mensen met een lager opleidingsniveau 15 jaar minder lang leven in goede gezondheid. Ook de grootschalig opgezette preventieve campagnes bereiken de mensen die in armoede leven niet goed. 

Twintig procent van de mensen met een laag inkomen stelt noodzakelijke zorgen uit om financiële redenen. Welzijnszorg werd in deze campagne gesteund door de drie mutualiteiten en ziekenzorg CM.

Armoede2 Samen formuleerden ze vijf eisen aan het beleid, die op korte termijn moeten gerealiseerd worden. Welzijnszorg vraagt onder andere een blijvend engagement en de financiële middelen om de verplichte ziekteverzekering sterk te houden. Meer concreet vraagt ze een automatisch recht op de derdebetalersregeling, een systeem dat nu al bestaat en waarbij mensen met een laag beschikbaar inkomen alleen het remgeld betalen aan hun dokter,

Ook een uitbreiding en automatische toekenning van het Omnio-statuut zijn van groot belang om de gezondheidszorg betaalbaar te houden voor mensen die in armoede leven. Voor langdurige zieken en chronische patiënten vraagt Welzijnszorg een verzekering voor alle niet-medische kosten, zoals bepaalde verzorgingsproducten, verbanden, thuiszorg of huishoudhulp.

Tenslotte wil ze dat de preventieve gezondheidscampagnes op maat van 'mensen in armoede' opgezet worden, omdat een gezonde levensstijl voor iedereen belangrijk is.

Armoede3 De overhandiging werd voorafgegaan door een winters ontbijt op het Vrijheidsplein in Brussel. Met dit ontbijt dankte Welzijnszorg de vele vrijwilligers, medestanders en sympathisanten die de afgelopen maanden bijna 99.000 ziekteklevers inzamelden en sloot ze de campagne 'Armoede schaadt de gezondheid' af.

De klevers werden symbolisch overhandigd aan Vlaams minister van Welzijn Veerle Heeren en federaal staatssecretaris voor armoedebestrijding Jean-Marc Delizée. Ook tal van andere betrokken politici kwamen hun steun betuigen aan deze actie.

Welzijnszorg VZW steunt de 150 projecten die armoede bestrijden!

Stortingen kunnen op rekeningnummer 000-0000003-03.

Bron: Lucia De Dycker    PWO Wetteren

Quiz: Wetteren, dorp van De Ronde

Logo Dorp van De Ronde Test je kennis in de Ronde van Vlaanderen-quiz. Geniet je graag van een leuke avond waarin het wielrennen centraal staat? Dan moet je zeker inschrijven voor de Ronde van Vlaanderen-quiz!

In deze quiz gaat men op zoek naar de beste ‘Ronde van Vlaanderen’ kenner.

Men graaft diep in de geschiedenis van de Ronde en gaat op zoek naar de historische banden van Wetteren met De Ronde.

Vragen over Achiel Buysse mag je logischerwijs ook verwachten. Het winnende team krijgt een VIP-arrangement in Wetteren op 5 april 2009, de dag dat de renners in Wetteren zullen passeren.

Inschrijven voor de quiz kan tot en met 23 februari 2009 bij de dienst toerisme & evenementen, Markt 27, Wetteren, tel: 09/366 31 04, via e-mail toerisme@wetteren.be.  

Er wordt ingeschreven per team van twee personen. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 5 per team.

Bezoekers kunnen de quiz, die plaatsvindt op zaterdag 7 maart om 20.00 uur in De Poort, Markt 27, Wetteren, gratis bijwonen.

Bron: Stijn Vandeplas        Dienst toerisme gemeente Wetteren. 

Tentoonstelling 'Week van de amateurkunsten'

SchildersezelTer uitvoering van het ‘nieuwe beleid’ rond beeldende kunsten organiseert de gemeente om de drie jaar een grote tentoonstelling met werk van amateurkunstenaars.

Wetteren focust zich immers niet alleen op professionele kunstenaars maar heeft ook oog voor talent van eigen bodem. Uitgangspunt is dat elke geïnteresseerde kan deelnemen, zonder selectie. Diverse disciplines zoals schilderen, fotografie, tekenen, beeldhouwen, bloemsierkunst, krijgen een plaats.

Om deelname van nieuwe kunstenaars te stimuleren, wordt er een wedstrijd aan gekoppeld. De laureaat krijgt het volgend seizoen een tentoonstelling in cc Nova aangeboden. Op die manier profileert het cultuurcentrum zich als een open huis voor plaatselijk talent (niet enkel podiumkunsten) en wordt het artistiek talent van de kunstenaar benadrukt.

Een jury, bestaande uit drie deskundigen die voeling hebben met de kunstensector, nomineert vijf kunstwerken.

Er wordt gekozen voor vijf kunstwerken om het draagvlak van het wedstrijdconcept te vergroten. Nominaties worden bekend gemaakt bij de opening van de tentoonstelling. Het publiek mag dan tijdens de tentoonstelling mee stemmen over de laureaat waarbij de stemmen van de jury voor 2/3 en die van het publiek voor 1/3 meetellen.

De laureaat krijgt een solotentoonstelling in de foyer van cultuurcentrum Nova tijdens het voorjaar van 2010.

De tentoonstelling zal lopen van 30 april t.e.m. 17 mei in De Poort en in het cultuurcentrum Nova.

Geïnteresseerden nemen ten laatste op 16 maart contact op met cultuurbeleidscoördinator Bénédicte Buylen, Markt 27, 9230 Wetteren, telefonisch op nummer 09/369 88 24 of via e-mail: Benedicte.buylen@wetteren.be. Alle info is ook te consulteren via deze website.

Bron: Benedicte Buylen      Gemeente Wetteren          Foto: Google pictures

'Bakelietjes' in cc Nova

Bakelietjes Wie herinnert zich nog de gezellige tijden waar iedereen gekluisterd zat aan dat bakelieten doosje dat radio heet?

Ann Van den Broeck, Goele de Raedt, Kirsten Cools, Dimitri Verhoeven en een 4-koppige band brengen deze periode terug. Met heel veel liedjes uit de jaren '30, '40 en '50 wordt ‘Bakelietjes’ een nostalgische muzikale voorstelling om van te genieten en om in jouw hart te sluiten. Zondag 1 februari om 15 uur.

LAATSTE TICKETS € 12,00 (basis) - € 11,00 (-26,+55) - € 10,00 (abo) - 1 stempel (jeunova) locatie: Theaterzaal Nova - Tickets bestellen: cc.nova@wetteren.be Organisatie: cc Nova

Wat denkt U van de blog?

Journalist  Na vier maanden vind ik het tijd om eens een evaluatie te maken.

Ik startte begin oktober vorig jaar met deze blog en probeer tot op heden het 'kleine' nieuws uit onze gemeente zo goed mogelijk op dit forum neer te pennen.

Ik ben uiteraard geinteresseerd in wat 'mijn' lezers ervan denken. Wat moet meer (of minder) aan bod komen? Wat is voor verbetering vatbaar? Suggesties?

Aarzel niet om uw reacties via de knop 'Reageer' onderaan dit artikel te laten weten, er zal rekening mee gehouden worden in de toekomst.

Inmiddels, veel leesgenot!

Marc Poelman   

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!