Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dikke truiendag op de Markt

Truiendag2 Vandaag was het terug Dikke Truiendag, omdat die samenviel met vrijdag de 13de was het thema ‘Ban de energiegriezels’, verwijzend naar ‘verborgen verbruikers’ in een gebouw waar ze stiekem stroom wegvreten.

Ondanks het slechte weer waren heel wat scholen naar de Markt afgezakt om mee te doen met de griezelaërobic. Massemen, Scheppers, Overbeke en het MPI organiseerden aparte acties op de school zelf.


Truiendag4 Het werd een plezierige voormiddag en iedereen danste vrolijk op zijn eigen tempo mee. Nadien kreeg iedereen een lekkere warme chocomelk aangeboden, een initiatief van de gemeente samen met Fairtrade.

Oh ja, dit nog… de burgemeester riep een klein jongetje bij zich op het podium en vroeg hem waarom wij Dikke Truiendag houden? 'Om het klimaat te redden', antwoordde de schrandere knaap. 'En wat gebeurt er als wij de natuur niet helpen' , vroeg Marc Gybels? 'Dan gaan grote gebieden overstromen' zei het jongetje, opnieuw correct dus.

'Proficiat', zei de burgemeester, 'Ge gaat nog een hele slimme worden, net zoals uw opa', (het jongetje bleek later de kleinzoon van Marc Gybels te zijn). In totaal deden zo’n 1500 Wetterse kinderen mee aan de actie.

Truiendag3   

Truiendag 

Als dit geen prachtige foto is weet ik het ook niet meer...

Truiendag5 

Truiendag6 

Truiendag7 

Bron: Wesley Poelman  Gemeente Wetteren   Foto's: Gemeente Wetteren

Klik op de foto's om te vergroten.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111685fe3f8970c Listed below are links to weblogs that reference Dikke truiendag op de Markt:

Reacties

Er was inderdaad verschrikkelijk veel ambiance onder het jonge volkje ! Twee van mijn koters waren ook present en genoten van een overheerlijke choco ! Te herdoen dus hé. Mooi initiatief, goed ge-orkestreerd.
Negatieve noot : overijverige politie-agent op zijn motor die ook zijn stempel zette...

 Lieven uit L. op 13 februari 2009 om 17:12De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!