Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Omloop Het Nieuwsblad reed door Wetteren

Het is al koers wat de klok slaat in Wetteren de laatste tijd, we zijn niet voor niets 'Dorp van de Ronde'. De eerste uitgave van Omloop Het Nieuwsblad (tot vorig jaar Omloop Het Volk) reed rond de middag in een ideaal fietsweertje door de Wetterse straten, traditioneel het begin van het Belgisch wielerseizoen én van de lente. Op de brug was het al prijs: één van de eerste valpartijen, gelukkig zonder erg.

Het was een spannende koers, vier Fransen en een Belg (Wim De Vocht) waren al vroeg in de wedstrijd ontsnapt en namen zeven minuten voorsprong, ze werden echter uit koers genomen nadat ze een gesloten spoorwegovergang negeerden. Nooit gezien: vier renners van éénzelfde ploeg (Rabobank) met o.a. Nick Nuyens trokken ten aanval, de topfavorieten moesten alles uit de kast halen om de vier in te rekenen. 

De finale werd ontsierd door enkele valpartijen, de beresterke Noor, Thor Hushovd, spurtte zich in Gent naar de eerste plaats voor de Belg Kevyn Ista. Tweede Belg was Greg Van Avermaet op de vierde plaats, Tom Boonen was tiende. Klik hier voor de volledige uitslag. Bekijk de sfeerbeelden hieronder.

1 valpartij

Omloop 

Omloop1 

Omloop2 

Omloop3 

6 peleton

Omloop1 

Omloop2 

Omloop3   

Omloop4 

Foto's: Christine Eloot, Wesley Poelman, Hilde & Johan De Grauwe

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01127914ad2328a4 Listed below are links to weblogs that reference Omloop Het Nieuwsblad reed door Wetteren:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!