Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Parket geeft robotfoto van pedofiele verkrachter in de Speelbos vrij

AanranderWe berichtten er al over op 5 en 9 februari: de aanranding van een 10-jarig meisje nabij het Provinciaal Domein 'Den Blakken' op de avond van vrijdag 30 januari.

Het werd behoorlijk stil rond deze zaak tot, nadat in 'De Warande' een ruwe schets van deze robotfoto, opgehangen door de wijkagent, te vinden was. Na de twee artikels op de 'Blog Wetteren' en het artikel in 'Het Nieuwsblad' van vandaag leek de zaak in een stroomversnelling te komen. Vandaag werd de foto van de pedofiele verkrachter vrijgegeven door het parket en zou deze week door de media verspreid worden.

Het zou gaan om een blanke, Nederlandstalige man van ongeveer 30 jaar met een verzorgd uiterlijk en ongeveer 1,70 meter groot. Hij heeft blond haar met vooraan een kleine kuif, ingesmeerd met gel. Volgens het slachtoffertje had hij een zachte, lieve stem. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek en een bruine trui met vertikale strepen. Klik op de afbeelding om te vergroten.


De dader verplaatste zich met een zwarte, recente, vierdeurs-terreinwagen met zijramen en een geblindeerd achterraam. De wagen had een reserveband op de achterklep met glanzend omhulsel zonder opschrift. De achterlichten van de wagen waren rechtopstaand.

Ik ging vanavond de straat op om te peilen naar de reacties van de inwoners i.v.m. deze zaak. Vele mensen, vooral ouders van jonge kinderen zijn bang. Woede ook! Een veelgehoorde opmerking: 'Als je in het Wetterse 5 km te vlug rijdt en je wordt geflitst zit er gegarandeerd binnen de drie dagen een overschrijvingsformulier met de te betalen boete in je bus, in een ernstig geval als dit hoor je niets en komt men pas veertien dagen na de feiten met enige informatie!'

Feit is dat de meeste mensen op hun hoede zijn en dat is een goede zaak. Je krijgt als verslaggever ook domme opmerkingen zoals: 'Wie weet heeft 'die kleine' dit niet allemaal verzonnen'. Als weldenkend mens weiger ik echter deze onzin te geloven, een kind van 10 verzint zoiets niet!

Tevens wil ik hierbij ook een oproep doen aan de gerechtelijke instanties om vlugger de media in te lichten wanneer zulke gebeurtenissen zich voordoen, dit nieuws kan niet snel genoeg verspreid worden! Ook ik heb deze zaak per toeval moeten vernemen waardoor ik er kon over berichten.

Wie nuttige informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800/911 19, via opsporingen@politie.be of via de lokale politie (tel 09/369 00 25). 

Bron & afbeelding: website Federale Politie.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010537239ffd970b Listed below are links to weblogs that reference Parket geeft robotfoto van pedofiele verkrachter in de Speelbos vrij:

Reacties

Hopelijk wordt hij snel gevat en berecht voor zijn vreselijke daad. Mijn gedachten gaan naar het meisje en de ouders.
Schepen Johan Van hove

 Johan Van hove op 14 februari 2009 om 11:32De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!