Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Paul De Moor is genomineerd voor 'Boekenleeuw' en 'Boekenpauw'

Paul De Moor De Wetterse schrijver van o.a. kinder-en jeugdboeken Paul De Moor is genomineerd voor de prestigieuze 'Boekenleeuw' en 'Boekenpauw' prijzen.

Uit de 85 aangemelde boeken voor 'Boekenleeuw' nomineerde de jury zeventien titels: dertien Nederlandstalige en vier vertalingen. 

Uit de 40 aangemelde boeken voor 'Boekenpauw' nomineerde de jury negen titels. 

De jury voor 'Boekenleeuw' bestaat dit jaar uit: Koen Driessens (Gazet van Antwerpen/Het Belang van Limburg; voorzitter), Vanessa Joosen (Universiteit Antwerpen), Annemie Rombaut (Beste Boekenjuf 2007), Katelijne Vanhove (Brugse Boekhandel), Liesbet Vreys (Stichting Lezen).

De jury voor 'Boekenpauw' bestaat dit jaar uit: Annemie Leysen (De Morgen, voorzitter), Evelyne De Mesmaeker (Boekhandel Malpertuus), Els Michielsen (Stichting Lezen), Albert Pepermans (Sint-Lucas Gent), Eric Van Thillo (recensent Pluizuit, Pluizer).

Boekenleeuw09 De Boekenleeuw is de prijs voor het beste kinder- of jeugdboek van een Vlaamse auteur. De laureaat wordt beloond met € 2.500 en ontvangt een gouden speld.

Paul is genomineerd met de titel 'Kwilniet', een boek voor kinderen jonger dan 6 jaar.


Boekenpauw De Boekenpauw is de prijs voor het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van een Vlaamse illustrator. De laureaat wordt eveneens beloond met € 2.500 en een gouden speld.

Hier wordt Sabien Clement genomineerd als illustrator van het boek 'En iedereen ging op zijn mieren zitten' van de hand van Paul.

De laureaten worden op woensdag 25 februari bekend gemaakt. 

Download hier het volledige persbericht. Meer info kun je vinden op de website van boek.be.

Bron: Piet Van Heddeghem. 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105372357ff970b Listed below are links to weblogs that reference Paul De Moor is genomineerd voor 'Boekenleeuw' en 'Boekenpauw':

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!