Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Praatjes op de markt

Onder een appelaar zul je nooit peren vinden, zoveel is zeker... Vandaar dat mijn zoon, Wesley, waarschijnlijk de liefde voor het geschreven woord geërfd heeft van zijn pa. Wesley kent iedereen in Wetteren en iedereen kent Wesley... Wetteren draagt hij in zijn hart. Alhoewel hij reeds verschillende continenten bezocht denk ik niet dat er één plaats ter wereld is waar hij liever zou wonen dan hier. Onlangs ging hij een paar mensen interviewen op de wekelijkse markt op donderdagmorgen in de stijl van Paul Jambers, waarom dit? waarom dat?. Het relaas vindt u hieronder.  

Markt Dimitri Hoffelinck

Dimitri Hoffelinck komt zeker niet elke week naar de markt, 'meer als het eens past'. Hij heeft daarstraks al een lekkere wafel gekocht, 'maar dat duurt niet lang bij mij eer hij op is' volgens Dimi.

Eigenlijk komt Dimitri niet zozeer naar de markt om iets te kopen, ’t is hem meer om de gezelligheid te doen: ‘Ik doe graag een paar caféetjes aan, dan komt ge nog eens iemand tegen. In de zomer is ’t natuurlijk veel plezanter, er is veel meer volk en dan zijn er natuurlijk de terrasjes...'


Markt Eric Verstuyft Het volgende slachtoffer is Eric Verstuyft, een geboren en getogen Wetteraar.

Eric: ‘Ik kom practisch elke week naar de markt sinds ik gepensioneerd ben.

Door de jaren heen heb ik het volk toch zien verminderen hoor, er komen veel minder marktkramers en de ambiance die je vroeger gewoon op straat had is ook veel verminderd. Het zou al veel beter zijn moesten de kramen meer verzameld op de markt staan, nu staat er een deeltje in de Hoogstraat, een stuk in de Zandstraat, een stuk op den Berg (weten de jongere Wetteraars nog over welke straten we het hier hebben?) maar misschien mag dat niet voor de brandveiligheid? Ik ga elke week om een lekker paardenbiefstuk, vis, fruit en een gebraden kip.

Ge moet weten, donderdag is mijn kookdag, en dan ben ik er gemakkelijk van af! Naar kleren kijk ik niet zoveel, dat is meer voor de vrouwen, nadat ik mijn boodschappen heb gedaan, ga ik liever eventjes op café een lekker pintje drinken en 'een klapke doen'. Markt Leona

Velen die ooit één of andere cursus gevolgd hebben in de PCVO-avondschool in de Marktdreef zullen Leona Van Imschoot wel kennen. Al jaren zorgt zij tijdens de pauze voor een lekker kopje koffie, met of zonder koekje, een frisdrank of een energiereep voor de hongerige of dorstige cursisten.

Deze sympathieke dame komt elke week naar de markt haar boodschappen doen. Meestal koopt ze gewoon voeding, als ze tijd heeft durft ze ook wel eens naar kleding kijken. Leona: ‘Ondanks de vele veranderingen die de markt de laatste jaren heeft ondergaan, vind ik het toch nog altijd iets gezelligs hebben, zeker als ’t goed weer is’. Leona vindt het alleen een beetje jammer dat ze nooit genoeg tijd heeft om eens 'op haar gemak' rond te kuieren…

Markt Marc

Marc Van De Wiele is geen regelmatig bezoeker van de markt. Marc: ‘Mijn vrouw heeft een waardebon gekregen, en ik kom eens kijken wat ik daarmee kan doen'.

Marc is een echte Frankrijk-liefhebber, als we vragen wat het grootste verschil is tussen een Zuid-Franse of de Wetterse markt : ‘Uiteraard het weer, de mensen zijn hier ook veel lastiger, zeker als ’t slecht weer is. Dat is normaal ook. Als het hier al eens goed weer is, lopen de mensen ook meer goedgezind. In Frankrijk vind je ook veel meer ‘laweitmakers’ op zijn Wetters gezegd'.

Wie ooit een Franse markt heeft bezocht, zal wel weten over wat Marc het heeft: over hun luidruchtige manier om hun koopwaar aan de man te brengen.

Marc vond het vroeger in Wetteren toch ook beter: ‘De tijd vóór de fontein, toen de kramen meer in gangen stonden geconcentreerd, ’t had toch wel iets. Voor de kermis zou het trouwens ook beter zijn moest alles een beetje meer verzameld staan.’

Markt1 

Markt2 

Markt3 

Markt4 

Tekst en foto's: Wesley Poelman

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0112790fd05e28a4 Listed below are links to weblogs that reference Praatjes op de markt:

Reacties

Toevallig liep ik ook rond op de markt en spotte de fotograaf/reporter; ik heb me in alle bochten gewrongen, zelfs met een kopstand maar hij wilde mij niet zien om ook in zijn artikel te komen... MIJN WRAAK ZAL ZOET ZIJN !!!!!!
Mooie foto's en atikel Wesley !
Groeten.

 Lieven uit L. op 27 februari 2009 om 17:42

Voorwaar een mooi stukje couleur locale.

 J. uit W. op 1 maart 2009 om 14:06De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!