Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tentoonstelling 'Koers en Kunst' geopend in CC Nova

Koers en kunst5  Vrijdagavond werd onder ruime belangstelling de tentoonstelling 'Koers en kunst', een organisatie van Curieus Wetteren, geopend.

De tentoonstelling werd geopend door Jan Tondeleir, secretaris van Sp.a. Eregaste van de avond was Maria, de weduwe van wielrenner Achiel Buysse die de Ronde van Vlaanderen won in 1940, '41 en 43.

Er worden schilderijen, beelden en foto's tentoongesteld van kunstenaars Walter De Bock, Davy De Winne, Bart Baele en Pieter Bracke (die geen onbekende is in wielermiddens, hij is regerend Belgisch kampioen duathlon).

Maria, 87 ondertussen maar nog bij de pinken, mocht een schilderij van haar Achiel, die in 1984 overleed onthullen, ze was zichtbaar ontroerd. Toen ik haar vroeg wat de hele gekte van 'Dorp van de ronde' nu bij haar teweegbrengt antwoordde ze dat ze 'wroetelen' in haar verleden maar toch blij is dat de Wetteraars Achiel Buysse nog niet vergeten zijn.

Koers en kuns4t 

Koers en kunst  Koers en kunst10 

Koers en kunst6  Koers en kunst3 

De tentoonstelling loopt nog t.e.m. 4 april in de foyer van CC Nova.

Klik op de foto's om te vergroten.

Foto's: Christine Eloot

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168a0094a970c Listed below are links to weblogs that reference Tentoonstelling 'Koers en Kunst' geopend in CC Nova:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!