Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

't Was 'vollen bak' op het optreden van 'The New Generation'

New Generation4Playbackgroep 'The New Generation' is volop bezig met hun nieuwe revue in het parochiehuis op Ten Ede. Zaterdagavond zat het afgeladen vol.

Er zijn nog optredens op dinsdag 3 en donderdag 5 maart om 15 uur en op zaterdag 7 maart om 20 uur.

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt. Alle inlichtingen bij Jenny De Smet op telefoonnummer 0496/555 461 of via e-mail Jenny.de.smet@telenet.be. Bekijk hieronder de sfeerbeelden.

New Generation 

New Generation1 

New Generation6 

NewGenTenEde_5 

New Generation2 

_MG_4372 

New Generation7

Bron: The New Generation    Foto's: Johan De Grauwe en Wesley Poelman

Week van de vrijwilliger

Vereniging

VrijwilligersNaar aanleiding van de week van de vrijwilliger van 1 tot 9 maart dankt voorzitster Veerle Bracke van Ziekenzorg Wetteren-Ten-Ede haar vrijwilligers voor hun ongebreidelde inzet, ze worden dan ook letterlijk in de bloemetjes gezet!

Vrijwilligers zijn de draaischijf van het verenigingsleven!

Bedankt, samen leveren we mooi werk!

Bron & foto: Ziekenzorg Wetteren  Klik op de foto om te vergroten.

Kom op tegen kanker houdt wijnverkoop

Kom op tegen kanker  Zoals ieder jaar gaan de mensen van 'Kom op tegen kanker' uit Wetteren weer op stap om geld in te zamelen voor de strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Dit jaar verkopen ze rode en witte wijn, en rode porto. Iedereen kan telefonisch nabestellingen doen bij één van de medewerkers.

De lijst van medewerkers en het bestelformulier kun je hier downloaden.

Bron: Maria Audenaert   Kom op tegen kanker afdeling Wetteren

Kwiskampioenschap in Massemen op 13 maart

Kwis KFO2   Op vrijdag 13 maart organiseren de Landelijke Gilde en KFO Volksopbeuring het Massemse Kwiskampioenschap 2009. Download hier de affiche.

Iedereen is hartelijk welkom vanaf 19u30 in het muzieklokaal Volksopbeureing, Dorpsplein 5 te Massemen.

Info en inschrijven bij Patrick de Maesschalck. Tel. 09/368.12.91 - Gsm: 0496/922.967. Naast de vermaarde titel van kwiskampioen 2009 zijn er ook talrijke waardevolle publieksprijzen te winnen !

Bron: Gert Vlaeminck   KFO Volksopbeuring Massemen

Anna wordt morgen 101

Anna2 Wanneer ik Anna Duquet uit de auto zie stappen, moet ik toch eens met mijn ogen knipperen... Is zij de dame die volgende maandag 101 wordt? Dat ze er goed uitziet is wel het minste wat je kan zeggen.

Anna komt binnen bij haar zoon Marcel en zijn vrouw Adrienne, zet zich op haar gemak en begint te vertellen : ‘Ik ben geboren op 2 maart 1908 in Overschelde, aan 'Den Bouw' (dat is het einde van de Kapellendries, het begin van de Kalkensteenweg). Ik heb er een schone jeugd gehad. Toen ik wat ouder werd, ging ik heel graag gaan dansen, ik vertrok soms met een paar mensen naar Kalken, en ik kwam met een hele bende terug; zo graag werd ik gezien.’

’t Was bij Petakker, de plaats waar misschien honderden Wetteraars elkaar hebben gevonden, dat ze haar man leerde kennen, Petrus Alfonsus Hanselaer, beter gekend als Alfons. Ze trouwden en gingen wonen in de Baerdonckstraat op Overschelde (aan het winkeltje van Stiene Van Hoecke). Anna werkte bij Beernaert, Alfons eerst in het ‘Vellenkot’ en later bij De Witte op Overschelde. Ze kregen 5 kinderen (waarvan er nu nog 2 in leven zijn). Later verhuisde het echtpaar naar de Moerstraat, waar ‘Meetsen Anna’ voor de kleinkinderen zorgde.

Anna3 Toen haar man stierf verhuisde ze naar De Oude Aardeweg (aan de Zuidlaan), waar ze nu vandaag nog altijd zelfstandig woont. Toen het onlangs nog ter sprake kwam om eventueel in een rusthuis te gaan wonen, zei ze dat dit meer iets voor oude mensen is, ze had daar niets te zoeken.

Anna heeft veel gezien in haar leven, je kan je niet voorstellen wat er allemaal is veranderd op 101 jaar. ‘Het leven is vooral veel sneller geworden’, zegt Anna. Ze heeft ook twee verschrikkelijke wereldoorlogen meegemaakt met alle gruwelen vandien, zo is ze haar vader verloren in WOII. Tijdens die oorlog vluchtte het gezin naar Schellebelle, toen er op Overschelde hevig gevochten werd. Daar aangekomen, zei Anna dat ze haar lievelingsgeitje was vergeten. Ze was zodanig overstuur dat een aantal familieleden terug naar Overschelde stapten om het diertje te gaan zoeken. … en gelukkig leefde het geitje nog. Van een reddingsmissie gesproken.

Zoals reeds eerder gezegd is Anna nog altijd zeer kwiek, zo laat Marcel mij een video zien van toen ze 100 werd. Anna danst daar zeer sierlijk een ‘trage’ met haar achter-achterkleinzoon. Natuurlijk volgt de onvermijdelijke vraag wat haar geheim is om zo oud te worden : ‘Alle dagen een goeie druppel’ zegt ze. Wanneer ik een fotootje neem, wil ze toch eerst haar toilet nog even verzorgen, want ze moet er piekfijn opstaan. Anna: ‘Ik heb veel verdriet in mijn leven gekend, maar ook veel plezier, waar ik ook ging, Annaatjen was altijd in de leute!’

Anna1 

Vandaag vult ze haar dagen voornamelijk met TV kijken en heel af en toe eens langsgaan in café 't Boeferke op Overschelde om naar de kaarters te kijken. Ze geniet van haar oude dag, van haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achter kleinkinderen. Ze kookt nog elke dag haar eigen potje, dat gestoomde eten dat ze rondbrengen vindt ze maar niks. Ook haar gebuur, 'Nest', die haar tuintje onderhoudt, brengt ze vaak een bezoekje 'om wat te klappen'. Ze geniet nog elke dag van het leven, ook al pinkt ze af en toe een traantje weg als ze denkt aan de trieste periodes in haar leven zoals ieder mens wel eens meemaakt zeker... Twee jaar geleden passeerde haar jongste zoon voorbij haar huis en en viel bijna van zijn fiets 'van 't verschieten', Anna stond zelf haar ruiten te kuisen... Van een kwieke madam gesproken... 

Zondagmorgen, op een stralende lentedag, werd Anna gehuldigd op het gemeentehuis. Hieronder de sfeerbeelden. Anna, je bent nu de oudste inwoonster van Wetteren, we wensen je nog vele jaren!

Anna1   

Anna3 

Anna4 

Anna2 

Jawel, er zaten exact 101 rode rozen in het boeket! 

Anna

Foto's: Wesley Poelman & Christine Eloot.

Klik op de foto's om te vergroten.

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!