Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Lucien De Geest onverwachts overleden

Lucien De Geest  Lucien De Geest, voorzitter van Leeflilieu Wetteren vzw is onverwachts overleden tijdens een skivakantie in Frankrijk. Hij was 67. 

Lucien kreeg een hartinfarct op de skipiste. Zijn zoon Bart vat het treffend samen: 'Pa stierf op een plaats waar hij het liefste was; op reis'. 

Onze innige deelneming aan de getroffen familie.

Foto: Groen&Co 

Verordening van provincie Oost-Vlaanderen met betrekking tot Dorp van de Ronde

Logo Dorp van De RondeOp 5 april 2009 passeert de Ronde van Vlaanderen door Wetteren. De publieke belangstelling voor dit evenement blijft groeien en niet in het minst omwille van de unieke sfeer die er rond het parcours hangt. De talrijke kraampjes en VIP-arrangementen die voor deze sfeer zorgen, zijn tegelijk een bijkomende risicofactor voor de veiligheidsdiensten.

De federale diensten van de gouverneur van Oost- en West-Vlaanderen stellen daarom sedert 2007 een model van politiereglement ter beschikking van de lokale besturen (zie deze bijlage), die initiatiefnemers verplicht om: -een activiteit op privéterrein te melden -een vergunning te hebben voor een activiteit met gedeeltelijke iname van de openbare weg Vorig jaar hebben alle Oost-Vlaamse gemeentebesturen dit reglement overgenomen in een politieverordening. Het laat de veiligheidsdiensten (politie, medische) toe hun dispositieven efficiënter in te zetten.

Belangrijk: alle vergunningen moeten aangevraagd worden voor 1 maart bij de Burgemeester, Markt 1, Wetteren, om tijdig overleg te kunnen plegen met FOD volksgezondheid, brandweer, politie, leefmilieu enz...

Bron: Frederick Boone   Gemeente Wetteren

AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem

Kasteeltje  De verbouwingen aan 'Het Kasteelltje' in de Warande zijn aan de gang.

Piet Van Heddeghem van Groen&Co klaagt aan dat om 'estetische redenen' het toilet voor mindervaliden van het gelijkvloers naar de bovenste verdieping verhuisd zal worden. Voor een verbouwing die 900.000 € zal kosten zou men beter moeten doen volgens Piet.

Lees er hier meer over.

Bron: Piet Van Heddeghem  Groen&Co

Parket geeft robotfoto van pedofiele verkrachter in de Speelbos vrij

AanranderWe berichtten er al over op 5 en 9 februari: de aanranding van een 10-jarig meisje nabij het Provinciaal Domein 'Den Blakken' op de avond van vrijdag 30 januari.

Het werd behoorlijk stil rond deze zaak tot, nadat in 'De Warande' een ruwe schets van deze robotfoto, opgehangen door de wijkagent, te vinden was. Na de twee artikels op de 'Blog Wetteren' en het artikel in 'Het Nieuwsblad' van vandaag leek de zaak in een stroomversnelling te komen. Vandaag werd de foto van de pedofiele verkrachter vrijgegeven door het parket en zou deze week door de media verspreid worden.

Het zou gaan om een blanke, Nederlandstalige man van ongeveer 30 jaar met een verzorgd uiterlijk en ongeveer 1,70 meter groot. Hij heeft blond haar met vooraan een kleine kuif, ingesmeerd met gel. Volgens het slachtoffertje had hij een zachte, lieve stem. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek en een bruine trui met vertikale strepen. Klik op de afbeelding om te vergroten.


De dader verplaatste zich met een zwarte, recente, vierdeurs-terreinwagen met zijramen en een geblindeerd achterraam. De wagen had een reserveband op de achterklep met glanzend omhulsel zonder opschrift. De achterlichten van de wagen waren rechtopstaand.

Ik ging vanavond de straat op om te peilen naar de reacties van de inwoners i.v.m. deze zaak. Vele mensen, vooral ouders van jonge kinderen zijn bang. Woede ook! Een veelgehoorde opmerking: 'Als je in het Wetterse 5 km te vlug rijdt en je wordt geflitst zit er gegarandeerd binnen de drie dagen een overschrijvingsformulier met de te betalen boete in je bus, in een ernstig geval als dit hoor je niets en komt men pas veertien dagen na de feiten met enige informatie!'

Feit is dat de meeste mensen op hun hoede zijn en dat is een goede zaak. Je krijgt als verslaggever ook domme opmerkingen zoals: 'Wie weet heeft 'die kleine' dit niet allemaal verzonnen'. Als weldenkend mens weiger ik echter deze onzin te geloven, een kind van 10 verzint zoiets niet!

Tevens wil ik hierbij ook een oproep doen aan de gerechtelijke instanties om vlugger de media in te lichten wanneer zulke gebeurtenissen zich voordoen, dit nieuws kan niet snel genoeg verspreid worden! Ook ik heb deze zaak per toeval moeten vernemen waardoor ik er kon over berichten.

Wie nuttige informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800/911 19, via opsporingen@politie.be of via de lokale politie (tel 09/369 00 25). 

Bron & afbeelding: website Federale Politie.

Vrijdag de dertiende is dikke truiendag

Dikke truiendag

Vrijdag 13 februari is het de jaarlijkse dikke truiendag. Het thema dit jaar is 'Ban de energiegriezels' (die zich in donkere hoekjes verborgen houden en stiekem energie verspillen).

De verwarming in de gemeentelijke gebouwen wordt dan een graadje teruggedraaid. 's Middags tijdens de lunchpauze worden de PC's uitgezet en 's avonds worden de printers uitgeschakeld.

De Wetterse basisscholen worden net zoals de vorige jaren uitgenodigd op de Markt voor een 'Griezelaërobic', het is de bedoeling dat de kinderen verkleed zijn als griezels.

Nieuwe ontwikkelingen in aanrandingszaak 'Den Blakken'

Robot


Op 30 januari werd in de omgeving van 'Den Blakken' en 'Het Speelbos' een 10-jarig meisje aangerand door een man in een zwarte terreinwagen.

We berichtten er reeds over in onze bijdrage op 5 februari (lees hier méér).

Her en der in Wetteren, op openbare plaatsen, zoals in de sporthal en het zwembad duikt nu deze robotfoto van de vermeende dader op.

Navraag bij de politie bevestigt dat een robotfoto via de geschreven pers en andere media deze week verspreid zal worden. 

Kent iemand deze persoon? Bel dan bliksemsnel naar de politie Wetteren op 09/369 00 25.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Hoe gebruiksvriendelijk is mijn GSM?

GsmOp maandag 16 februari 2009 organiseert Neos Wetteren een infosessie: 'Hoe gebruiksvriendelijk is mijn GSM'.

 Dit gaat door in de Intermezzo in de Kattestraat. Er wordt koffie en een versnapering aangeboden.


Deelname voor Neosleden is € 6, voor niet leden € 8. Graag op voorhand inschrijven op 09/369 26 14 of 09/369 66 70.

Bron: Jozef Van Der Heyden, voorzitter NEOS Wetteren.

Gaston Van Der Gucht is niet meer

Gaston Van Der Gucht  Zowat iedere Wetteraar kende Gaston Van Der Gucht (° 08/03/1922 in Mere), de oud-leraar en latere directeur van het Sint-Franciscuscollege. Bekend werd hij echter vooral als acteur in en auteur van tientallen toneelstukken.

Als acteur schitterde hij o.m. in het massaspektakel 'Wetthra' in 1948 en 1952. In 1992 herwerkte en regisseerde hij het stuk zelf, het werd opgevoerd op de Markt van Wetteren en er kwamen duizenden toeschouwers op af. Hij was de drijvende kracht achter het toneelgezelschap 'Zucht naar kunst' dat hij van 1968 tot 1988 leidde en daarnaast was hij ook nog eens regisseur in diverse toneelgezelschappen in de regio. Een literaire duizendpoot zeg maar...

Naast het toneel schreef hij ook nog boeken en jeugdboeken en werkte hij mee aan literaire en pedagogische tijdschriften. Samen met oud-burgemeester René Uyttendaele stichtte hij de Wetterse bibliotheek.

Ook politiek was hij geëngageerd via het ACW en vzw 'Werkmanshuis'.


Ik hoorde vandaag nog een dame op leeftijd zeggen: 'Wetthra was het mooiste spektakel dat ik ooit in mijn leven gezien heb'.

Wetteren heeft een groot man verloren!


Foto: Google pictures.

Politie op zoek naar aanrander

De politie van zone Wetteren/Laarne/Wichelen is op zoek naar mensen die op vrijdagavond 30 januari rond 18u30 iets verdachts opmerkten aan het bos in het provinciaal domein Den Blakken en het stuifduinengebied de Zandbergen in Wetteren.

Die vrijdagavond rond 18u30 werd er een 10-jarig meisje aangerand. Het meisje was op weg naar huis, ze zou kort voordien ook al lastig gevallen zijn op de Scheldedijk door een man met een zwarte terreinwagen. De politie onderzoekt de zaak.

De speurders lieten al auto's stoppen in de Wegvoeringstraat, aan de chauffeurs werd gevraagd of ze regelmatig deze weg nemen en of ze iets verdachts opgemerkt hebben op het ogenblik van de aanranding. Mensen die mogelijk nuttige informatie hebben kunnen bellen naar de Wetterse politie op nr 09/369 00 25. 

Bewoners van 'Den Tuimelbak' in de Wegvoeringstraat zijn overlast beu

Tuimmelbak  Ik had een gesprek met verschillende bewoners van de sociale appartementen van 'Eigen Dak' in de Wegvoeringstraat, in de volksmond 'Den Tuimelbak' genoemd. Hun verhaal is gelijklopend: de overlast die ze de laatste maanden ondervinden is niet meer te harden. Wat me ook opvalt: naast de onhebbelijkheden die ze ondervinden zijn ze ook bang! Ze willen dan ook hun naam niet op deze blog uit angst voor represailles...

De klachten zijn velerlei: vorig jaar werd nagelaten om de septische putten te reinigen met als gevolg dat op een morgen de ganse kelderverdieping onder de drek zat door Tuimelbak2 buizen die opengebarsten waren. De gemeenschappelijke ruimtes ogen niet al te fris en volgens de bewoners worden ze slechts sporadisch gepoetst. Ook de tuin heeft al betere tijden gekend.

De appartementen worden verwarmd met electrische accumulatiekachels; wie de pech heeft dat zo'n kachel uitvalt mag meer dan een jaar wachten voor die vervangen wordt, ondertussen is het behelpen met electrische vuurtjes waarmee je je arm stookt. 

Tuimelbak3 Leerlingen van de nabijgelegen scholen blijven te pas en te onpas hangen en deponeren hun afval doodleuk tussen de beplantingen of in het slechtste geval in de ingangen van de appartementsblokken. Er kwam iemand kijken van één van de scholen maar daar bleef het ook bij.

De poort van de garage is al maanden stuk en wordt niet gerepareerd, nochtans is er reeds verschillende keren vandalisme aan auto's geconstateerd. De ruit van één van de voordeuren was ingeslagen, het duurde twee maanden voor ze vervangen werd.

Het ergste van alles is trouwens dit vandalisme en de geluidsoverlast. Op korte tijd werd tot driemaal toe een brandblusappraat in de gangen leeggespoten. Het poeder dat hierbij vrijkomt kruipt overal tussen en is bovendien nefast voor electronische apparaten zoals PC's, televisietoestellen etc...

Enkele weken geleden hing in de gangen een doordringende urinegeur. Nazicht bracht aan het licht dat onverlaten het gepresteerd hadden om hun plasje te doen in de liften... 


Iedere bewoner kreeg een brief van 'Eigen Dak' met de vraag om een oogje in het zeil te houden en de daders van deze vandalenstreken aan te geven. Indien dit lukt zullen de kosten voor de schoonmaak verhaald worden op de daders, aldus de brief, zoniet zullen de bewoners ervoor moeten opdraaien, hetgeen natuurlijk heel wat kwaad bloed zet... 

Eens het donker wordt is het hek helemaal van de dam; dan komen de druggebruikers zich bevoorraden met alle geluids-en andere overlast vandien. Sommige momenten zou je als niet-gebruiker zelf stoned worden wanneer je door de gangen wandelt. Het is algemeen geweten dat er dealers in de appartementen huizen maar er gebeurt niets en het is ook niet zo simpel om deze verkopers van 'het spul' te klissen. Wijkinspecteur Eddy De Greef had het er nog over in het septembernummer van 'Kwets'. Softdrugs voor eigen gebruik zijn toegelaten dus kan de politie niet meteen ingrijpen en de dealers zijn wel zo slim om geen al te grote hoeveelheden thuis te bewaren. Wie pakt dit probleem aan?

Tuimelbak1 

Om begrijpelijke redenen willen de getuigen voor deze reportage hun naam liever niet op de blog.     

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!