Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Bedankt!

Thanks Mijn vraag: 'Wat denkt U van de Wetterse blog' leverde enkel positieve resultaten op.

Alleen kan ik echter ook niet alles dus vind ik het hoog tijd om eens een bloempje te gooien naar de mensen die me hierbij helpen.

Op de eerste plaats natuurlijk mijn echtgenote (Christine Eloot) en zoon (Wesley Poelman) wiens beider hobby fotografie is, hun camera staat steeds in aanslag, U bent als Wetteraar gewaarschuwd! Ook een bedankje aan Lieven Grillaert uit Laarne die me regelmatig een goed ideetje aanbrengt!

Groetjes, en geniet van de blog Wetteren!

Wetterse gesprekken met Johan Braeckman

Johan_braeckman_2 De 'Wetterse gesprekken van de bibliotheek' brengen professor Johan Braeckman op dinsdag 16 december naar zaal Intermezzo in de Kattestraat.

Onderzoek wijst uit dat één op vijf Vlamingen de evolutieleer, geformuleerd door Darwin, in twijfel trekt.

Professor Johan Braeckman heeft van de Universiteit Gent de opdracht gekregen om in Vlaanderen de evolutieleer te gaan 'verkondigen'. Op dinsdag 16 december komt hij in avant-premiere naar Wetteren.

Hij zal niet alleen de evolutieleer uitleggen, hij zal ook laten zien hoe ze zich verhoudt tot religie en zingevingskwesties. Hij zal ook creationisme en intelligent design bespreken en verklaren waarom ze pseudo-wetenschappelijk zijn en in potentie ook gevaarlijk zijn op maatschappelijk en politiek vlak.

Dinsdag 16 december om 20 uur, zaal Intermezzo, Kattestraat 2. Inkom gratis. Graag reserveren. Meer info: Bibliotheek, Markt 27, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 26 78 of via mail: bibliotheek@wetteren.be

Bron: Karel Embrechts

Terug naar school: herinneringen van toen...


Terug_naar_school__2Het wordt stilaan weer beter weer, de zon komt nu en dan al eens tevoorschijn, het lijkt wat warmer te gaan worden en voor volgende week geeft de weerman zelfs een opstoot(je) van zomers weer. Kortom: het is bijna tijd om terug naar school te gaan (en voor de Wetteraars: uitkijken naar de grote kermis, natuurlijk).

We vonden dit het ideale moment om eens lekker nostalgisch te gaan doen!

Daarom deze oproep: hebt u nog (goede of verschrikkelijke) herinneringen aan de eerste schooldag?
Aan welke leerkrachten denkt u nog wel eens met weemoed terug?
Zou u het nog allemaal eens opnieuw willen beleven?

Of - beter nog - heeft u nog van die oude klasfoto's waar u (voor de meisjes) met vlechtjes en (voor de jongens) met korte broek op staat?

Laat het ons weten!


Afscheid van Frederik

Het was geen leuke dag, vandaag, voor de vele jongeren uit Kalken en Wetteren en Berlare en Laarne en Schellebelle, en de ruime buurt. Ze namen met z'n allen afscheid, in de kerk van Kalken, van Frederik (Fredje) Roels. De guitige, sympathieke jongeman overleed in de nacht van maandag op dinsdag volkomen onverwacht in zijn slaap.

Ze waren met velen, zijn vrienden, allemaal jong, net 18 geworden, de meesten van hen. Vol van dromen en vooruitzichten, net zoals Fredje die had. Hij zou het maken in de sport (wat voetbalde hij goed!), hij wou ingenieur worden. Plots was dit allemaal weg. Er was veel verdriet bij de vrienden, bij de familie, bij broer en zussen. En bij Lobke, het vriendinnetje van Frederik. Zij sprak mooi, tijdens de dienst, sterk, met een jonge stem, gebroken door het verdriet.

Iedereen in Kalken besefte: dit kan eigenlijk niet, Frederik hoort op een andere manier tussen ons te zijn.

We wensen de familie en de vrienden alle sterkte...

1 mei is een rustdag

Geen nieuws vandaag!

We gaan het rustig aan doen! We gaan genieten van de 1 Mei-stoeten, van Hemelvaart, van communiefeesten, van lentefeesten, van voetbaltornooien, van de koers op den tevee (ja hoor, alweer koers! Nu rijden ze in de Ronde van Romandië!), van de zon - die er op dit uur van de dag alweer niet meer is in Wetteren -, van de regen tegen de ruiten, van het vooruitzicht op een zomers weekend. Dat komt er toch wel aan, Tom?

Voor wie het nog niet weet: Tom is Tom Elegeert. Hij is Wetteraar en weet alles van het weer. Ik ben ervan overtuigd dat hij ons snel zal laten weten of we inderdaad zo'n mooi weekend krijgen.

Morgen zijn we er weer. En dan starten we een nieuw hoofdstuk op de blog. U vindt hier dan het eerste stukje uit "Boterhammen met choco", een eigen verhaal voor kinderen en hun ouders en grootouders, exclusief voor de lezers van de blog.

Is kleine Jef echt zo'n zenuwpees? Hoe moet zus Emma hem redden? Weet opa de weg in Wippelgem? Wat is kunst? En wat doet dat grote pak op de achterbank van opa's spiksplinternieuwe wagen?

VANAF MORGEN!

Zonnige zondag in Wetteren

Het was vandaag best een leuke, zonnige zondag in Wetteren. Al in de voormiddag was Stijn Vandeplas, van de dienst Toerisme en Evenementen, druk in de weer in De Poort op de Markt. Hij verwachtte veel volk voor de Kunstenaarsroute.

Natuurlijk bezochten veel mensen de 18 kunstenaars met de fiets. Zelf trokken we naar Martine Hondeghem die uitleg gaf bij haar mooie portretten met Chinese inkt. Schepen van Cultuur Lieve De Gelder, ook aanwezig in het atelier zag dat het goed was.

Wat verderop werd ondertussen duchtig gevoetbald. Derdeklasser Standaard Wetteren deed een schitterende zaak voor het behoud in de afdeling. Zelf won het tegen Racing Mechelen, grootste concurrent Londerzeel verloor. Dat komt dus dik in orde.

En terwijk ik dit intik, hoor ik - door de openstaande deuren - in de verte de luide muziek uit Massemen. Eendracht won en promoveert naar derde provinciale. Hadden ze daar niet beloofd om friet met stoverij te serveren? Lekker!

Lekker moet het ook geweest zijn bij de vele communicanten. Hoeveel auto's met witte wimpeljes reden er vandaag niet rond in Wetteren?

Kortom: een zonnige zondag, in Wetteren...

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!