Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

't Was 'vollen bak' op het optreden van 'The New Generation'

New Generation4Playbackgroep 'The New Generation' is volop bezig met hun nieuwe revue in het parochiehuis op Ten Ede. Zaterdagavond zat het afgeladen vol.

Er zijn nog optredens op dinsdag 3 en donderdag 5 maart om 15 uur en op zaterdag 7 maart om 20 uur.

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt. Alle inlichtingen bij Jenny De Smet op telefoonnummer 0496/555 461 of via e-mail Jenny.de.smet@telenet.be. Bekijk hieronder de sfeerbeelden.

New Generation 

New Generation1 

New Generation6 

NewGenTenEde_5 

New Generation2 

_MG_4372 

New Generation7

Bron: The New Generation    Foto's: Johan De Grauwe en Wesley Poelman

'Curieus' nodigt uit

Met de sociaal-culturele vereniging Curieus Wetteren organiseren wij in het kader van Wetteren Dorp van de Ronde een tentoonstelling rond Koers & Kunst in de foyer van CC Nova.

We zouden het zeer op prijs stellen mochten jullie aanwezig zijn op de opening van deze tentoonstelling op vrijdag 27 februari om 19:30 (zie uitnodiging in deze bijlage).

Bij die gelegenheid onthult de weduwe Buysse ook het schilderij van Achiel Buysse dat speciaal voor onze tentoonstelling gemaakt werd. Sp.a parlementslid Kurt De Loor doet het inleidend woordje.

Brouwerij Haacht zorgt voor een abdijbiertje en wij van Curieus zorgen voor een bescheiden hapje. We hopen van harte jullie te mogen verwelkomen vrijdag.

Bron: Jan Tondeleir    Sp.a Wetteren

Carnaval in Wetteren

Carnaval   Er waaide een gure wind door de Wetterse straten maar toch mocht de carnavalstoet op een ruime belangstelling rekenen.

Een paar jaar geleden was het Wetterse carnaval op sterven na dood maar na deze editie gezien te hebben, mogen we toch zeggen dat er hoop is voor de toekomst.

Een aantal mooi versierde wagens, gecombineerd met ambiance onder de deelnemers en toeschouwers, maakten er een prettige namiddag van.

De animatiefilm Ratatouille, een wild-westsaloon, een delegatie bikers en natuurlijk niet te vergeten het 'Dorp van de Ronde', het kwam allemaal aan bod. Natuurlijk was het ook voor de kleinsten feest, in prachtige kostuums paradeerden ze door de straten en graaiden naar al het lekkers dat uit de wagens gegooid werd.

Carnaval1   

Carnaval2 (2) 

Carnaval3 (2) 

Carnaval4 (2) 

Carnava20

Carnaval5 (2) 

Carnaval6 

Carnaval7 (2)   

De gemeentelijke diensten bleven niet bij de pakken zitten, onmiddellijk na de stoet waren ze al ter plaatse om de confetti op te ruimen. Goedlachse Andy zag het alvast zitten!  Voor de opmerkzame lezers: het is geen gezichtsbedrog, het stuur van de reinigingsvrachtwagen staat inderdaad rechts!

Foto's: Wesley Poelman

Kindercarnaval in de gemeentelijke feestzaal

Naar jaarlijkse gewoonte ging in de gemeentelijke feestzaal het kindercarnaval door. Zo te zien vermaakte de jonge meute zich uitstekend. En na dit weekend is het wachten op de lente... Klik op de foto's om te vergroten.

Kindercarnaval1     

Kindercarnaval2 

Kindercarnaval3 

Kindercarnaval4 

Kindercarnaval5 

Kindercarnaval6 

Kindercarnaval7 

Kindercarnaval8 

Kindercarnaval9 

Foto's: Wesley Poelman

Dikke Truiendag op basisschool Scheppers

Ook basisschool Scheppers hield een Dikke Truiendag, zo te zien heeft het jonge volkje zich niet verveeld!

Scheppers   

Scheppers2 

Scheppers3 

Scheppers4 

Scheppers5 

Bron & foto's: Geertrui Verdonck     Basisschool Scheppers

Andres en Stefanie zijn dit weekend baas in Wetteren

Carnaval10  Prins Andres en Prinses Stefanie kregen vrijdagavond de symbolische sleutel van de gemeente overhandigd uit de handen van eerste schepen Anne Marie Hoebeke.

De trouwzaal van het gemeentehuis zat afgeladen vol met carnavalisten uit heel Vlaanderen. Anne Marie Hoebeke wenste het prinsenpaar een dikke proficiat en deed een oproep om deze carnaval te laten doorgaan als een volksfeest 'pur sang', zonder baldadigheden, en een stoet waarin men eens per jaar, kan lachen met gebeurtenissen waarmee anders niet gelachen mag of kan worden.


Het is lang geleden dat Wetteren nog eens een prins én een prinses voor het jaarlijkse carnaval kon aanstellen. Peter De Kesel, de uittredende prins verwelkomde het paar en had zelfs een origineel cadeautje voor burgemeester Gybels meegebracht: een paar witte sokken! (Voor niet-Wetteraars zal dit allicht vreemd klinken, maar onze burgervader draagt steeds witte sokken).

De 53ste carnavalstoet vertrekt zondagnamiddag op het Felix beernaertsplein om 15 uur. Hieronder enkele sfeerbeelden van de inhuldiging

Carnaval1 

Carnaval2 

Carnaval3 

Carnaval16 

Klik op de foto's om te vergroten.

Dikke truiendag op de Markt

Truiendag2 Vandaag was het terug Dikke Truiendag, omdat die samenviel met vrijdag de 13de was het thema ‘Ban de energiegriezels’, verwijzend naar ‘verborgen verbruikers’ in een gebouw waar ze stiekem stroom wegvreten.

Ondanks het slechte weer waren heel wat scholen naar de Markt afgezakt om mee te doen met de griezelaërobic. Massemen, Scheppers, Overbeke en het MPI organiseerden aparte acties op de school zelf.


Truiendag4 Het werd een plezierige voormiddag en iedereen danste vrolijk op zijn eigen tempo mee. Nadien kreeg iedereen een lekkere warme chocomelk aangeboden, een initiatief van de gemeente samen met Fairtrade.

Oh ja, dit nog… de burgemeester riep een klein jongetje bij zich op het podium en vroeg hem waarom wij Dikke Truiendag houden? 'Om het klimaat te redden', antwoordde de schrandere knaap. 'En wat gebeurt er als wij de natuur niet helpen' , vroeg Marc Gybels? 'Dan gaan grote gebieden overstromen' zei het jongetje, opnieuw correct dus.

'Proficiat', zei de burgemeester, 'Ge gaat nog een hele slimme worden, net zoals uw opa', (het jongetje bleek later de kleinzoon van Marc Gybels te zijn). In totaal deden zo’n 1500 Wetterse kinderen mee aan de actie.

Truiendag3   

Truiendag 

Als dit geen prachtige foto is weet ik het ook niet meer...

Truiendag5 

Truiendag6 

Truiendag7 

Bron: Wesley Poelman  Gemeente Wetteren   Foto's: Gemeente Wetteren

Klik op de foto's om te vergroten.

Persvoorstelling programma 'Dorp van de Ronde' in de sporthal

Verkiezing_panorama1 

Zondagvoormiddag vond in sporthal 'De Warande' de voorstelling van het programma 'Dorp van de Ronde' plaats. Tevens werd het 'Dorp van de Ronde' plakket overhandigd aan burgemeester Gybels door Harry Van Brempt, één van de kopstukken van de organisatie 'Ronde van Vaanderen'. Van Brempt noemde als redenen voor de toewijzing aan Wetteren o.a. het mooie parcours door de gemeente, de link met Achiel Buysse die deze koers drie maal won en het ijzersterke programma van festiviteiten dat uitgedokterd werd n.a.v. de passage van 'Vlaanderens mooiste'.

Het plakket zal waarschijnlijk een plaats krijgen in de ingang van het gemeentehuis bovenaan de trap. Het vastschroeven aan de buitengevel is geen optie want van de negen voorbije edities van 'Dorp van de Ronde' werden er al vier van dergelijke plakketten gestolen! Die vorige negen 'dorpen' zullen trouwens op 15 maart naar Wetteren uitgenodigd worden voor de onthulling van 'De muur van Wetteren'. De fotoklas van de gemeentelijke tekenacademie zal foto's van die negen dorpen exposeren.

Verkiezing2  

Na deze uitreiking was het de beurt aan de kandidates-ambassadrices (het zijn er vier geworden) om in de kijker te komen. We stellen ze even aan u voor.

Dorp ven de ronde proef  

Mireille Bekaert is geboren op 23 maart 1957 en woont in Massemen. Het is een sportieve dame die lid is van WTC Lambroek en wekelijks haar kilometers op de koersfiets afmaalt. In april wil ze trouwens het volledige parcours van de Ronde (260 km) fietsen.

Dorp ven de ronde proef2    

Kristina Coolens is geboren op 25 oktober 1986 en woont in Wetteren. Ze is wielrenster bij het MD-CT Ladies team.

Dorp ven de ronde proef3jpg    

Dorien Tondeleir is geboren op 24 augustus 1990 en woont in Schellebelle. Dorien is de huidige Rozenprinses.

Dorp ven de ronde proef4jpg   

De jongste van de vier is Severine Pluym, geboren op 6 november 1991 en wonende te Wetteren.

Proef   Proef1  

De titel van ambassadrice zal door één van de kandidates niet zomaar in de wacht gesleept worden, er dient eerst een aantal proeven voldaan te worden. Zondag ging de eerste reeks, een hindernissenparcours, door. De volgende reeks, waar het op theoretische kennis aankomt, is op maandagavond 2 februari in CC 'De Poort'.

Proef2   

Proef3 Verkiezing1       


De gemeente heeft aan haar website ook een onderdeel 'Dorp van de Ronde' toegevoegd, dit kan je hier vinden.

Bron: Gemeente Wetteren         Foto's: Christine Eloot & Wesley Poelman 

Nieuwjaarsreceptie op Ten Ede

Receptie1_2 De kleuter-en lagere school van Ten Ede organiseerden zaterdagnamiddag een nieuwjaarsreceptie op het dorp van Ten Ede. Het was al van 2005 geleden dat dit nog eens gebeurde.

De aanwezigen werden vergast op een gratis aperitief. Verder was er ooh glühwein, jenever, koffie, bier en frisdrank en crocque monsieur uit het vuistje verkrijgbaar.

De opbrengst van dit evenement gaat volledig naar de werking van de twee schooltjes op Ten Ede waar er dringend een paar zaken moeten vernieuwd worden zoals de electriciteit en de bevloering. Het was er, ondanks de kou, reuze gezellig...

Receptie2 Receptie3

Receptie4

Receptie5

Receptie6 Receptie7

Receptie9

Receptie10 Receptie12

Receptie13

Foto's: Christine Eloot.

Wetteren kan schaatsen

Schaatsen1_2 Dag en nacht is er gewerkt om onze gemeente een schaatspiste aan te bieden aan de achterkant van sporthal 'De Warande', dit ondermeer door het gemeentepersoneel en vrijwilligers. Na een paar tegenslagen lijkt het erop dat alles in kannen en kruiken komt tegen zaterdagmorgen...

Toen ik vrijdagavond om 17 uur een kijkje ging nemen was onze Wesley volop water aan het spuiten op het basketterrein aan de achterkant van de sporthal, ik kan me bij deze temperaturen wel een gezelliger bezigheid voorstellen, ernaar kijken alleen al deed me rillen...

Er werd een folie op de grond gelegd zodat het water niet meer kan wegsijpelen. Met de temperaturen van deze namiddag en de komende nacht kan het niet misgaan: zaterdagmorgen kan ieder die het wil zich op de ijzers begeven en zich naar hartelust uitleven op het ijs.

Schaatsen3_4

Schaatsen4_4

Met dank aan de iniatiefnemers, de vrijwilligers en het gemeentepersoneel.

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!