Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

't Was 'vollen bak' op het optreden van 'The New Generation'

New Generation4Playbackgroep 'The New Generation' is volop bezig met hun nieuwe revue in het parochiehuis op Ten Ede. Zaterdagavond zat het afgeladen vol.

Er zijn nog optredens op dinsdag 3 en donderdag 5 maart om 15 uur en op zaterdag 7 maart om 20 uur.

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt. Alle inlichtingen bij Jenny De Smet op telefoonnummer 0496/555 461 of via e-mail Jenny.de.smet@telenet.be. Bekijk hieronder de sfeerbeelden.

New Generation 

New Generation1 

New Generation6 

NewGenTenEde_5 

New Generation2 

_MG_4372 

New Generation7

Bron: The New Generation    Foto's: Johan De Grauwe en Wesley Poelman

Week van de vrijwilliger

Vereniging

VrijwilligersNaar aanleiding van de week van de vrijwilliger van 1 tot 9 maart dankt voorzitster Veerle Bracke van Ziekenzorg Wetteren-Ten-Ede haar vrijwilligers voor hun ongebreidelde inzet, ze worden dan ook letterlijk in de bloemetjes gezet!

Vrijwilligers zijn de draaischijf van het verenigingsleven!

Bedankt, samen leveren we mooi werk!

Bron & foto: Ziekenzorg Wetteren  Klik op de foto om te vergroten.

Kom op tegen kanker houdt wijnverkoop

Kom op tegen kanker  Zoals ieder jaar gaan de mensen van 'Kom op tegen kanker' uit Wetteren weer op stap om geld in te zamelen voor de strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Dit jaar verkopen ze rode en witte wijn, en rode porto. Iedereen kan telefonisch nabestellingen doen bij één van de medewerkers.

De lijst van medewerkers en het bestelformulier kun je hier downloaden.

Bron: Maria Audenaert   Kom op tegen kanker afdeling Wetteren

Kwiskampioenschap in Massemen op 13 maart

Kwis KFO2   Op vrijdag 13 maart organiseren de Landelijke Gilde en KFO Volksopbeuring het Massemse Kwiskampioenschap 2009. Download hier de affiche.

Iedereen is hartelijk welkom vanaf 19u30 in het muzieklokaal Volksopbeureing, Dorpsplein 5 te Massemen.

Info en inschrijven bij Patrick de Maesschalck. Tel. 09/368.12.91 - Gsm: 0496/922.967. Naast de vermaarde titel van kwiskampioen 2009 zijn er ook talrijke waardevolle publieksprijzen te winnen !

Bron: Gert Vlaeminck   KFO Volksopbeuring Massemen

Anna wordt morgen 101

Anna2 Wanneer ik Anna Duquet uit de auto zie stappen, moet ik toch eens met mijn ogen knipperen... Is zij de dame die volgende maandag 101 wordt? Dat ze er goed uitziet is wel het minste wat je kan zeggen.

Anna komt binnen bij haar zoon Marcel en zijn vrouw Adrienne, zet zich op haar gemak en begint te vertellen : ‘Ik ben geboren op 2 maart 1908 in Overschelde, aan 'Den Bouw' (dat is het einde van de Kapellendries, het begin van de Kalkensteenweg). Ik heb er een schone jeugd gehad. Toen ik wat ouder werd, ging ik heel graag gaan dansen, ik vertrok soms met een paar mensen naar Kalken, en ik kwam met een hele bende terug; zo graag werd ik gezien.’

’t Was bij Petakker, de plaats waar misschien honderden Wetteraars elkaar hebben gevonden, dat ze haar man leerde kennen, Petrus Alfonsus Hanselaer, beter gekend als Alfons. Ze trouwden en gingen wonen in de Baerdonckstraat op Overschelde (aan het winkeltje van Stiene Van Hoecke). Anna werkte bij Beernaert, Alfons eerst in het ‘Vellenkot’ en later bij De Witte op Overschelde. Ze kregen 5 kinderen (waarvan er nu nog 2 in leven zijn). Later verhuisde het echtpaar naar de Moerstraat, waar ‘Meetsen Anna’ voor de kleinkinderen zorgde.

Anna3 Toen haar man stierf verhuisde ze naar De Oude Aardeweg (aan de Zuidlaan), waar ze nu vandaag nog altijd zelfstandig woont. Toen het onlangs nog ter sprake kwam om eventueel in een rusthuis te gaan wonen, zei ze dat dit meer iets voor oude mensen is, ze had daar niets te zoeken.

Anna heeft veel gezien in haar leven, je kan je niet voorstellen wat er allemaal is veranderd op 101 jaar. ‘Het leven is vooral veel sneller geworden’, zegt Anna. Ze heeft ook twee verschrikkelijke wereldoorlogen meegemaakt met alle gruwelen vandien, zo is ze haar vader verloren in WOII. Tijdens die oorlog vluchtte het gezin naar Schellebelle, toen er op Overschelde hevig gevochten werd. Daar aangekomen, zei Anna dat ze haar lievelingsgeitje was vergeten. Ze was zodanig overstuur dat een aantal familieleden terug naar Overschelde stapten om het diertje te gaan zoeken. … en gelukkig leefde het geitje nog. Van een reddingsmissie gesproken.

Zoals reeds eerder gezegd is Anna nog altijd zeer kwiek, zo laat Marcel mij een video zien van toen ze 100 werd. Anna danst daar zeer sierlijk een ‘trage’ met haar achter-achterkleinzoon. Natuurlijk volgt de onvermijdelijke vraag wat haar geheim is om zo oud te worden : ‘Alle dagen een goeie druppel’ zegt ze. Wanneer ik een fotootje neem, wil ze toch eerst haar toilet nog even verzorgen, want ze moet er piekfijn opstaan. Anna: ‘Ik heb veel verdriet in mijn leven gekend, maar ook veel plezier, waar ik ook ging, Annaatjen was altijd in de leute!’

Anna1 

Vandaag vult ze haar dagen voornamelijk met TV kijken en heel af en toe eens langsgaan in café 't Boeferke op Overschelde om naar de kaarters te kijken. Ze geniet van haar oude dag, van haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achter kleinkinderen. Ze kookt nog elke dag haar eigen potje, dat gestoomde eten dat ze rondbrengen vindt ze maar niks. Ook haar gebuur, 'Nest', die haar tuintje onderhoudt, brengt ze vaak een bezoekje 'om wat te klappen'. Ze geniet nog elke dag van het leven, ook al pinkt ze af en toe een traantje weg als ze denkt aan de trieste periodes in haar leven zoals ieder mens wel eens meemaakt zeker... Twee jaar geleden passeerde haar jongste zoon voorbij haar huis en en viel bijna van zijn fiets 'van 't verschieten', Anna stond zelf haar ruiten te kuisen... Van een kwieke madam gesproken... 

Zondagmorgen, op een stralende lentedag, werd Anna gehuldigd op het gemeentehuis. Hieronder de sfeerbeelden. Anna, je bent nu de oudste inwoonster van Wetteren, we wensen je nog vele jaren!

Anna1   

Anna3 

Anna4 

Anna2 

Jawel, er zaten exact 101 rode rozen in het boeket! 

Anna

Foto's: Wesley Poelman & Christine Eloot.

Klik op de foto's om te vergroten.

Omloop Het Nieuwsblad reed door Wetteren

Het is al koers wat de klok slaat in Wetteren de laatste tijd, we zijn niet voor niets 'Dorp van de Ronde'. De eerste uitgave van Omloop Het Nieuwsblad (tot vorig jaar Omloop Het Volk) reed rond de middag in een ideaal fietsweertje door de Wetterse straten, traditioneel het begin van het Belgisch wielerseizoen én van de lente. Op de brug was het al prijs: één van de eerste valpartijen, gelukkig zonder erg.

Het was een spannende koers, vier Fransen en een Belg (Wim De Vocht) waren al vroeg in de wedstrijd ontsnapt en namen zeven minuten voorsprong, ze werden echter uit koers genomen nadat ze een gesloten spoorwegovergang negeerden. Nooit gezien: vier renners van éénzelfde ploeg (Rabobank) met o.a. Nick Nuyens trokken ten aanval, de topfavorieten moesten alles uit de kast halen om de vier in te rekenen. 

De finale werd ontsierd door enkele valpartijen, de beresterke Noor, Thor Hushovd, spurtte zich in Gent naar de eerste plaats voor de Belg Kevyn Ista. Tweede Belg was Greg Van Avermaet op de vierde plaats, Tom Boonen was tiende. Klik hier voor de volledige uitslag. Bekijk de sfeerbeelden hieronder.

1 valpartij

Omloop 

Omloop1 

Omloop2 

Omloop3 

6 peleton

Omloop1 

Omloop2 

Omloop3   

Omloop4 

Foto's: Christine Eloot, Wesley Poelman, Hilde & Johan De Grauwe

Tentoonstelling 'Koers en Kunst' geopend in CC Nova

Koers en kunst5  Vrijdagavond werd onder ruime belangstelling de tentoonstelling 'Koers en kunst', een organisatie van Curieus Wetteren, geopend.

De tentoonstelling werd geopend door Jan Tondeleir, secretaris van Sp.a. Eregaste van de avond was Maria, de weduwe van wielrenner Achiel Buysse die de Ronde van Vlaanderen won in 1940, '41 en 43.

Er worden schilderijen, beelden en foto's tentoongesteld van kunstenaars Walter De Bock, Davy De Winne, Bart Baele en Pieter Bracke (die geen onbekende is in wielermiddens, hij is regerend Belgisch kampioen duathlon).

Maria, 87 ondertussen maar nog bij de pinken, mocht een schilderij van haar Achiel, die in 1984 overleed onthullen, ze was zichtbaar ontroerd. Toen ik haar vroeg wat de hele gekte van 'Dorp van de ronde' nu bij haar teweegbrengt antwoordde ze dat ze 'wroetelen' in haar verleden maar toch blij is dat de Wetteraars Achiel Buysse nog niet vergeten zijn.

Koers en kuns4t 

Koers en kunst  Koers en kunst10 

Koers en kunst6  Koers en kunst3 

De tentoonstelling loopt nog t.e.m. 4 april in de foyer van CC Nova.

Klik op de foto's om te vergroten.

Foto's: Christine Eloot

De winnaars van 'De Ronde' in onze gemeente

Logo Dorp van De Ronde  De aankomstmeet van de Ronde Van Vlaanderen lag van 1928 tot en met 1941 en van 1945 tot en met 1961 in Wetteren. Tijdens WO II kwam ze ook een paar keer in Gent aan.

Het leek me wel interessant om de lijst van de winnaars in onze gemeente eens te publiceren. Daar zitten heel wat grote namen tussen.

Hier is ze, opgelet in deze lijst komt de naam van Achiel Buysse slechts twee maal voor alhoewel hij deze koers drie keer won. De derde overwinning was echter in 1943 toen de 'Ronde' aankwam in Gent.


1928 Jan Mertens, 1929 Jef Dervaes (Wetteraar), 1930 Frans Bonduel, 1931 Romain Gijssels, 1932 Romain Gijssels, 1933 Alfons Schepens, 1934 Gaston Rebry, 1935 Louis Duerloo, 1936 Louis Hardiquest, 1937 Michel D’Hooghe, 1938 Edgard De Caluwé, 1939 Karel Kaers, 1940 Achiel Buysse, 1941 Achiel Buysse, 1945 Sylvain Grysolle, 1946 Rik Van Steenbergen, 1947 Emile Faignaert, 1948 Briek Schotte, 1949 Fiorenzi Magni, 1950 Fiorenzi Magni, 1951 Fiorenzi Magni, 1952 Roger De Cock, 1953 Wim Van Est, 1954 Raymond Impanis, 1955 Louison Bobet, 1956 Jean Forestier, 1957 Alfred De Bruyne, 1958 Germain De Rycke, 1959 Rik Van Looy, 1960 Arthur De Cabooter, 1961 Tom Simpson.

Bron: Gemeentelijke website

Mira in trio in CC Nova op vrijdag 6 maart

MiraMira stelt haar tweede CD 'Stukken van mensen' voor. Ze doet dat met de piano als trouwe metgezel én met Toon Offeciers en Jonas Van den Bossche, twee bijzondere muzikanten. Ze zetten mee hun tanden in Mira's bitterzoete levensliedjes die nu eens pijnlijk herkenbaar, dan weer vrolijk bevreemdend zijn.

€ 10,00 (basis) - € 9,00 (-26,+55) - € 8,00 (abo) - 1 stempel (jeunova) locatie: Theaterzaal Nova - Organisatie: cc Nova. Tickets kun je bestellen via cc.nova@wetteren.be.

Bron: Wim Breydels   CC Nova    Foto: Website Mira 

Praatjes op de markt

Onder een appelaar zul je nooit peren vinden, zoveel is zeker... Vandaar dat mijn zoon, Wesley, waarschijnlijk de liefde voor het geschreven woord geërfd heeft van zijn pa. Wesley kent iedereen in Wetteren en iedereen kent Wesley... Wetteren draagt hij in zijn hart. Alhoewel hij reeds verschillende continenten bezocht denk ik niet dat er één plaats ter wereld is waar hij liever zou wonen dan hier. Onlangs ging hij een paar mensen interviewen op de wekelijkse markt op donderdagmorgen in de stijl van Paul Jambers, waarom dit? waarom dat?. Het relaas vindt u hieronder.  

Markt Dimitri Hoffelinck

Dimitri Hoffelinck komt zeker niet elke week naar de markt, 'meer als het eens past'. Hij heeft daarstraks al een lekkere wafel gekocht, 'maar dat duurt niet lang bij mij eer hij op is' volgens Dimi.

Eigenlijk komt Dimitri niet zozeer naar de markt om iets te kopen, ’t is hem meer om de gezelligheid te doen: ‘Ik doe graag een paar caféetjes aan, dan komt ge nog eens iemand tegen. In de zomer is ’t natuurlijk veel plezanter, er is veel meer volk en dan zijn er natuurlijk de terrasjes...'


Markt Eric Verstuyft Het volgende slachtoffer is Eric Verstuyft, een geboren en getogen Wetteraar.

Eric: ‘Ik kom practisch elke week naar de markt sinds ik gepensioneerd ben.

Door de jaren heen heb ik het volk toch zien verminderen hoor, er komen veel minder marktkramers en de ambiance die je vroeger gewoon op straat had is ook veel verminderd. Het zou al veel beter zijn moesten de kramen meer verzameld op de markt staan, nu staat er een deeltje in de Hoogstraat, een stuk in de Zandstraat, een stuk op den Berg (weten de jongere Wetteraars nog over welke straten we het hier hebben?) maar misschien mag dat niet voor de brandveiligheid? Ik ga elke week om een lekker paardenbiefstuk, vis, fruit en een gebraden kip.

Ge moet weten, donderdag is mijn kookdag, en dan ben ik er gemakkelijk van af! Naar kleren kijk ik niet zoveel, dat is meer voor de vrouwen, nadat ik mijn boodschappen heb gedaan, ga ik liever eventjes op café een lekker pintje drinken en 'een klapke doen'. Markt Leona

Velen die ooit één of andere cursus gevolgd hebben in de PCVO-avondschool in de Marktdreef zullen Leona Van Imschoot wel kennen. Al jaren zorgt zij tijdens de pauze voor een lekker kopje koffie, met of zonder koekje, een frisdrank of een energiereep voor de hongerige of dorstige cursisten.

Deze sympathieke dame komt elke week naar de markt haar boodschappen doen. Meestal koopt ze gewoon voeding, als ze tijd heeft durft ze ook wel eens naar kleding kijken. Leona: ‘Ondanks de vele veranderingen die de markt de laatste jaren heeft ondergaan, vind ik het toch nog altijd iets gezelligs hebben, zeker als ’t goed weer is’. Leona vindt het alleen een beetje jammer dat ze nooit genoeg tijd heeft om eens 'op haar gemak' rond te kuieren…

Markt Marc

Marc Van De Wiele is geen regelmatig bezoeker van de markt. Marc: ‘Mijn vrouw heeft een waardebon gekregen, en ik kom eens kijken wat ik daarmee kan doen'.

Marc is een echte Frankrijk-liefhebber, als we vragen wat het grootste verschil is tussen een Zuid-Franse of de Wetterse markt : ‘Uiteraard het weer, de mensen zijn hier ook veel lastiger, zeker als ’t slecht weer is. Dat is normaal ook. Als het hier al eens goed weer is, lopen de mensen ook meer goedgezind. In Frankrijk vind je ook veel meer ‘laweitmakers’ op zijn Wetters gezegd'.

Wie ooit een Franse markt heeft bezocht, zal wel weten over wat Marc het heeft: over hun luidruchtige manier om hun koopwaar aan de man te brengen.

Marc vond het vroeger in Wetteren toch ook beter: ‘De tijd vóór de fontein, toen de kramen meer in gangen stonden geconcentreerd, ’t had toch wel iets. Voor de kermis zou het trouwens ook beter zijn moest alles een beetje meer verzameld staan.’

Markt1 

Markt2 

Markt3 

Markt4 

Tekst en foto's: Wesley Poelman

Jenny en Christine vonden nog een gaatje in hun drukbezette agenda

Jenny De Smet en Christine Eloot, allebei leden van de playbackgroep 'The New Generation' uit Wetteren Ten Ede werden door VTM uitgenodigd om een figurantenrol te vertolken in de soapserie 'Familie'. Alhoewel ze het razend druk hebben met hun nieuwe show die momenteel loopt namen ze de uitnodiging toch aan.

De opnamen vonden plaats aan het Centraal Station van Mechelen. Eén van de hoofdacteurs was Steven De Lelie die in de reeks de rol van Bert Van den Bossche vertolkt, hij was ook acteur in de razend populaire serie 'Lili en Marleen' waar hij de rol van de volwassen Rikki vertolkte.

Het kader waarin deze scène past mogen we nog niet verklappen, daarvoor moet je wachten tot mei wanneer de bewuste opname op televisie komt, we houden jullie op de hoogte. Op de foto's Jenny en Christine samen met Steven.

Jenny 

Christine 

Voorstellingen van de nieuwe revue van 'The New Generation' zijn er nog op donderdag 26 en zaterdag 28 februari, dinsdag 3 maart, donderdag 5 maart en zaterdag 7 maart in het 'Parochiehuis' te Wetteren Ten Ede. Aanvang show dinsdag & donderdag: 15 uur, zaterdag 20 uur. 

Info? Jenny De Smet: tel 0496/555 461 of e-mail Jenny.de.smet@telenet.be

De virtuele Ronde Van Vlaanderen op 4 april

Virtuele ronde   Pieter De Neef, laatstejaarsstudent lichamelijke opvoeding en economie en Matthias Dermout, eveneens laatstejaars maar dan lichamelijke opvoeding en informatica moeten dit jaar hun eindwerk indienen.

Via via kwamen ze bij 'Wetteren Dorp van de Ronde' terecht en het leek hen wel leuk om op de vooravond van de échte Ronde een virtuele uitgave ineen te boksen.

Zin om mee te doen? Je kunt er alles over lezen op deze website.


Bron: Pieter De Neef & Matthias Dermout   Laatstejaarsstudenten LO Hogeschool Gent. 

Lucien De Geest onverwachts overleden

Lucien De Geest  Lucien De Geest, voorzitter van Leeflilieu Wetteren vzw is onverwachts overleden tijdens een skivakantie in Frankrijk. Hij was 67. 

Lucien kreeg een hartinfarct op de skipiste. Zijn zoon Bart vat het treffend samen: 'Pa stierf op een plaats waar hij het liefste was; op reis'. 

Onze innige deelneming aan de getroffen familie.

Foto: Groen&Co 

Quizzen met het ACV

Quiz ACV 

Deelnemen kan in groepjes van minimum 3 en maximum 5 personen en kost 1euro per persoon. Naast de mooie prijzen voor de winnaars, wordt ook een prijs uitgereikt voor de meest originele groepsnaam!

Inschrijven kan t.e.m. 4 maart via edewaele@acv-csc.be, via 09 369 18 25 of door de inschrijfstrook binnen te brengen in het ACV-dienstencentrum, Molenstraat 2A, Wetteren of in één van de ACV-brievenbussen: - Laarne, Molenstraat 6 - Kalken, Vaartstraat 45 - Wichelen, Margote 86.

Download hier de inschrijfstrook.

Bron: Elke De Waele   ACV

Wetteren in de zestiende eeuw

Alva  De zestiende eeuw werd gekenmerkt door oorlogen en bezettingen, ook Wetteren onsnapte er niet aan. Fillips II zond de Hertog van Van Alva, bijgenoemd 'De ijzeren hertog' naar onze contreien.

Onmiddelijk na zijn aankomst op 30 augustus 1567 gaf Alva het bevel aan Don Allonza De Ulloa Gent binnen te trekken en er een garnizoen van 3000 soldaten te legeren. De soldaten verspreidden zich aanstonds in de stad en behandelden de burgers als overwonnenen.

Van toen af begonnen de wreedheden van de Spaanse krijgsknechten. Zo kwamen op 30 januari 1568 tweehonderd ruiters Wetteren binnengereden om er hun wreedheden bot te vieren. Als echte stropers traden ze de woningen binnen en deden er bovenmatige eisen: ze aten en dronken er alles wat er te vinden was, voederden hun paarden met de haver die ze in de stallen vonden en bedreven allerlei baldadigheden op de weerloze lieden. Ja, ze bestonden het zelfs de dochters te onteren en van hun ouders weg te voeren. Dergelijke strooptochten werden door andere opgevolgd en dompelden de gemeente in verslagenheid.

Onnodig te zeggen dat de wegen in die tijd zeer onveilig waren. De weg die van Wetteren naar Gent, langs duistere bossen liep, was voor reizigers zeer gevaarlijk. Het Doornlaarbos en 'Het Hol' in de omgeving van Kwatrecht waren een gevreesde schuilplaats voor dieven en baanstropers. Op 6 september 1571 werd de bode van Rijsel, die met veel geld uit Antwerpen kwam, door de struikrovers in Kwatrecht vermoord en bestolen. De bode van Doornik, die medeweten van de aanslag moet gehad hebben werd later in hechtenis genomen.

Uit 'De geschiedenis van Wetteren' van Jan Broeckaert.   Afbeelding: Google Pictures.

Davidsfonds nodigt uit op lezing over de Balkan

LOGO DF WETTEREN 2004

De Balkan is van oudsher een kruispunt van nationaliteiten en volkeren. In de recente geschiedenis was het tevens een broeihaard van conflicten en onlusten. Uiteindelijk leidde dit tot interventies van de Navo en de langzame, maar zekere ondergang van Slobodan Milosevic, die zich binnenkort voor het Oorlogstribunaal in Den Haag zal moeten verantwoorden.

Stefan Blommaert verbleef in opdracht van de Vlaamse Radio en Televisie geruime tijd in het voormalige Joegoslavië, waar hij de politieke ontwikkelingen op de voet volgde. Vanuit zijn eigen ervaringen geeft hij inzicht in de complexe situatie, die de Balkan overheerst.

Dinsdag 10 maart 2009 om 20 uur in CC De Poort, Markt Wetteren.

 Inkom: leden € 3.00 niet leden € 5.00.

Bron: Dirk Portier   Davidsfonds Wetteren

Neos presenteert 'Dierenartsen zonder grenzen'

Vereniging 

DZG

Met de dierendokters gaan we in Afrika op zoek naar de nomaden in de grote oppervlakten van Kenia, Soedan,…

Ook van andere landen worden foto’s getoond hoe mensen overleven samen met hun kudde dieren: koeien, geiten, kippen en dromedarissen. DZG zorgt voor de gezondheid van die dieren. Zij weten immers : 'Als de kudde gezond is, overleeft het dorp !'

De spreker Romain Poppe woonde, samen met zijn echtgenote, twee jaar in Congo.

Op vrijdag 27 februari komt Romain ons hierover een namiddag onderhouden.

Plaats : Intermezzo, Kattestraat,2 Wetteren. Uur : 14:30 u. Bijdrage : Leden 6 €, niet leden: 8 €, koffie en versnaperingen inbegrepen. Inschrijven door storting op het rekeningnummer: 979-5755218-19 van Neos Wetteren. Inlichtingen op tel 09/369 26 14 of 09/369 66 70.

Bron: Jozef Van der Heyden   Neos Wetteren       Foto: DZG

Verordening van provincie Oost-Vlaanderen met betrekking tot Dorp van de Ronde

Logo Dorp van De RondeOp 5 april 2009 passeert de Ronde van Vlaanderen door Wetteren. De publieke belangstelling voor dit evenement blijft groeien en niet in het minst omwille van de unieke sfeer die er rond het parcours hangt. De talrijke kraampjes en VIP-arrangementen die voor deze sfeer zorgen, zijn tegelijk een bijkomende risicofactor voor de veiligheidsdiensten.

De federale diensten van de gouverneur van Oost- en West-Vlaanderen stellen daarom sedert 2007 een model van politiereglement ter beschikking van de lokale besturen (zie deze bijlage), die initiatiefnemers verplicht om: -een activiteit op privéterrein te melden -een vergunning te hebben voor een activiteit met gedeeltelijke iname van de openbare weg Vorig jaar hebben alle Oost-Vlaamse gemeentebesturen dit reglement overgenomen in een politieverordening. Het laat de veiligheidsdiensten (politie, medische) toe hun dispositieven efficiënter in te zetten.

Belangrijk: alle vergunningen moeten aangevraagd worden voor 1 maart bij de Burgemeester, Markt 1, Wetteren, om tijdig overleg te kunnen plegen met FOD volksgezondheid, brandweer, politie, leefmilieu enz...

Bron: Frederick Boone   Gemeente Wetteren

Uniek concert bij KFO Volksopbeuring Massemen

Tessy1Op 7 maart organiseert muzikante en bestuurslid KFO Volksopbeuring, Tessy Baele, een uniek, innoverend en experimenteel concert, 'When Sax meets brass', in het muzieklokaal van de vereniging.

Dit concert kadert binnen haar Masterproef en maakt tevens ook deel uit van haar scriptie ‘Adolphe Sax; de socio-culturele evolutie van zijn instrumenten’.

Tessy is laatstejaarsstudente aan het conservatorium van Gent, uitvoerend muzikant saxofoon. Graag zou ze haar saxofoon eens gebruikt hebben binnen een brassband, en vandaar ook het idee om een brassband concert te organiseren met haarzelf als soliste. Zij zal solowerken voor typische saxhoorns vertolken op de overeenkomstige soorten saxofoons. Dit gaande van sopranino-sax, over sopraan-, alt-, tenor- tot en met bariton-sax.

Tessy zal aantonen dat doorheen de jaren de verschillende instrumenten van Adolphe Sax hun eigen leven en ontwikkeling hebben geleid. Enerzijds is dit te horen op het concert op gebied van klankkleur, techniek,… maar aan de andere kant blijft het duidelijk dat ze dezelfde origine hebben.

Als begeleidende brassband heeft ze gekozen voor BrassBand Hageland, een bevriende brassband uit het Hageland onder leiding van Tim Van Medegael.

Aanvang concert : 20h00 Kaarten vvk : 5€ --> via Tessy 0498/16 89 92 , kassa : 6€

Download hier de affiche.

Tessy2 

Bron & foto's: Gert Vlaeminck   KFO Volksopbeuring Massemen.

Professor Bouckaert vertegenwoordigde Wetteren bij voorstelling LDD in Brussel

LDD1  Onder grote belangstelling werden er te Brussel in Concert Noble (naast het Europese parlement) de nieuwe boegbeelden van Lijst Dedecker voorgesteld. Wetteren was vertegenwoordigd door professor Boudewijn Bouckaert, voorzitter 'Denktank Cassandra'.

Het Boegbeeld voor de Europese verkiezingen Derk Jan Eppink, is een man met een grandioos verleden zowel in de pers als op politiek vlak, deze ‘Belgische’ Nederlander is thuis in de complexe materie de Europese Unie.

Een andere nieuwe figuur voor Vlaams Brabant is Anne De Baetzelier, zij is al 20 jaar actief in de media en nieuwsdienst.

Gastsprekers waren:

Jean-Marie Dedecker : Voorzitter LLD, Boudewijn Bouckaert: Voorzitter Denktank Cassandra, Mirek Topolanenk: Eerste minister Tsjechische Republiek, Geoffrey Van Orden: MEP UK, Derk Jan Eppink: Boegbeeld LLD Europese verkiezingen.

LDD3  LDD5   


LDD7   

Bron & foto's: Winnie Meus   Respect

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!