Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mira in trio in CC Nova op vrijdag 6 maart

MiraMira stelt haar tweede CD 'Stukken van mensen' voor. Ze doet dat met de piano als trouwe metgezel én met Toon Offeciers en Jonas Van den Bossche, twee bijzondere muzikanten. Ze zetten mee hun tanden in Mira's bitterzoete levensliedjes die nu eens pijnlijk herkenbaar, dan weer vrolijk bevreemdend zijn.

€ 10,00 (basis) - € 9,00 (-26,+55) - € 8,00 (abo) - 1 stempel (jeunova) locatie: Theaterzaal Nova - Organisatie: cc Nova. Tickets kun je bestellen via cc.nova@wetteren.be.

Bron: Wim Breydels   CC Nova    Foto: Website Mira 

Uniek concert bij KFO Volksopbeuring Massemen

Tessy1Op 7 maart organiseert muzikante en bestuurslid KFO Volksopbeuring, Tessy Baele, een uniek, innoverend en experimenteel concert, 'When Sax meets brass', in het muzieklokaal van de vereniging.

Dit concert kadert binnen haar Masterproef en maakt tevens ook deel uit van haar scriptie ‘Adolphe Sax; de socio-culturele evolutie van zijn instrumenten’.

Tessy is laatstejaarsstudente aan het conservatorium van Gent, uitvoerend muzikant saxofoon. Graag zou ze haar saxofoon eens gebruikt hebben binnen een brassband, en vandaar ook het idee om een brassband concert te organiseren met haarzelf als soliste. Zij zal solowerken voor typische saxhoorns vertolken op de overeenkomstige soorten saxofoons. Dit gaande van sopranino-sax, over sopraan-, alt-, tenor- tot en met bariton-sax.

Tessy zal aantonen dat doorheen de jaren de verschillende instrumenten van Adolphe Sax hun eigen leven en ontwikkeling hebben geleid. Enerzijds is dit te horen op het concert op gebied van klankkleur, techniek,… maar aan de andere kant blijft het duidelijk dat ze dezelfde origine hebben.

Als begeleidende brassband heeft ze gekozen voor BrassBand Hageland, een bevriende brassband uit het Hageland onder leiding van Tim Van Medegael.

Aanvang concert : 20h00 Kaarten vvk : 5€ --> via Tessy 0498/16 89 92 , kassa : 6€

Download hier de affiche.

Tessy2 

Bron & foto's: Gert Vlaeminck   KFO Volksopbeuring Massemen.

SnoWhites treden op in Lede

Snowhites1Vroeger waren ze bekend onder de naam 'Varili' maar tegenwoordig gaan ze door het leven als 'SnoWhites' (nee, het is geen typfout).

Even voorstellen:

Sam Van Heddeghem, gitarist uit Wetteren. Klaas Tomme, bassist uit Avelgem. Sam Van Renne uit Laarne, keyboard & vocals. Zijn broer Bert (ook uit Laarne uiteraard), gitaar en lead vocals. Mozes Cosijn uit Bavegem is de drummer van de band. Sam en Bert Van Renne zijn de zonen van Marc Van Renne die zelf in de formatie 'Amazing Bear' speelt.

Vorig jaar namen ze in 'd Oude Wasserij op Kapellendries een live-CD op. In juli 2007, tijdens de Gentse Feesten waren ze de winnaar van het 'Jonge Wolven' concours in het Baudelopark. In november van hetzelfde jaar werden ze winnaar van 'De Avonden' in het Cultureel Centrum In Liedekerke en in april 2008 wonnen ze het 'Logical Choice Rockfestival'. De groep speelt enkel eigen nummers. Dirk Blanchart is de producer van de band, ook Miguel Wiels was enthousiast.

Op 20 maart spelen ze in concertzaal 'Intermezzo' in de Kasteelstraat in Lede waar ook hun eerste single 'Someway somehow' voorgesteld wordt. Na dit optreden mag pa Van Renne met 'Amazing Bear' zijn kunsten tonen. Voor € 20 krijgt u een gesigneerde CD en twee tickets voor het optreden. Download hier de affiche.

U kunt telefoneren naar 0496/164 566 (Marc), 0473/373 207 (Sam) of 0494/615 506 (Bert). Boekingen, contacten etc: Peter-jan@cpibookings.be.

Snowhites2 

Snowhites3 

Bekijk hier een repetitie van 'SnoWhites'. 

'Bakelietjes' in cc Nova

Bakelietjes Wie herinnert zich nog de gezellige tijden waar iedereen gekluisterd zat aan dat bakelieten doosje dat radio heet?

Ann Van den Broeck, Goele de Raedt, Kirsten Cools, Dimitri Verhoeven en een 4-koppige band brengen deze periode terug. Met heel veel liedjes uit de jaren '30, '40 en '50 wordt ‘Bakelietjes’ een nostalgische muzikale voorstelling om van te genieten en om in jouw hart te sluiten. Zondag 1 februari om 15 uur.

LAATSTE TICKETS € 12,00 (basis) - € 11,00 (-26,+55) - € 10,00 (abo) - 1 stempel (jeunova) locatie: Theaterzaal Nova - Tickets bestellen: cc.nova@wetteren.be Organisatie: cc Nova

Zingen rond de kerststal in Massemen

Kerstliedjes Het was echt guur vrijdagavond, een bijtende oostenwind en een temperatuur net boven het vriespunt. Geen weer om er een hond door te jagen dus...

Toch verzamelden een hele hoop mensen op het dorpsplein van Massemen om kerstliedjes te zingen rond de kerststal, dit op uitnodiging van het Davidsfonds.

Ondanks de kou was het er wel gezellig, er stonden kraampjes met spijs en drank en aan de manden met hout die stonden te branden kon je je rug toch eens warmen. De bedoeling van dit alles: de kerstboodschap niet verloren laten gaan en de mensen, ongeacht rang, stand, overtuiging, huidskleur etc samen brengen om een echt moment van vrede op aarde te beleven...

Kerstliedjes1

Kerstliedjes3

Foto's: Christine Eloot

Davidsfonds nodigt uit: Zingen rond de kerststal

KerstboomDavidsfonds Wetteren nodigt iedereen uit om op vrijdag 26 december om 17 uur op het dorpsplein van Massemen sfeervol samen te zingen en gewoon 'samen te zijn', dit rond de kerststal aan de kerk.

Ondersteund door enkele muzikanten zullen de mooiste kerstliedjes aan bod komen.

Er wordt gezorgd voor: een stemmige kerstsfeer, een zangboekje met bekende kerstliedjes, stalletjes met spijs en drank waaronder warme wijn, warme chocomelk, lekkere soep, jeneverdruppelken, bier, Hot-Dogs.

Om ook de allerkleinsten te laten meegenieten van dit Kerstzangfeest eindigt het samenzingen omstreeks 19 uur.

In het praatcafé 't Klooster kan men nog nagenieten.

Iedereen die van de Kerstsfeer houdt is welkom!

Download hier de affiche.

Bron: Dirk Portier       Davidsfonds Wetteren.

Johan Schatteman is begonnen aan een reeks kerstconcerten

Kerstconcert2 De Wetterse tenor Johan Schatteman is naar jaarlijkse gewoonte begonnen aan een reeks kerstconcerten die hem door heel Vlaanderen zullen voeren.

Alle info omtrent optredens of boekingen kunt u vinden op de website van Johan.

Klik op de foto's om te vergroten.

Bron: Jenny De Smet, PR verantwoordelijke Johan Schatteman.

Kerstconcert1

The Excello's in d'Oude Wasserij

Logo_oude_wasserij_2

Op zaterdag 13 december om 21 uur treedt de formatie 'The Excello's' op in d'Oude Wasserij op Kapellendries. The Excello's zijn een unieke groep muzikanten, hun stijl is deze van de 'Jump Blues' en 'Swing styles' uit de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw. Ze brengen, naast eigen nummers, covers van Willie Dixon, Little Walter, T-Bone Walker etc... Inkom zoals steeds gratis!

The_excellos

Neem ook eens een kijkje op de websites van The Excello's en d'Oude Wasserij.

Bron: d'Oude Wasserij   Foto: The Excello's

Koen en Henk zoeken een originele naam

Muzikale_verwennerij Koen en Henk, twee Wetterse muzikanten zoeken een originele naam voor hun ensemble.

Wie de beste naam uitbrengt wint een onvergetelijk optreden.

Download hier het volledige persbericht.

Bron: Henk Hollebeke.

Jo Lemaire in CC Nova op 8 november

Lemaire2

Une vie / Une voix

Jo Lemaire heeft een gevuld leven van muzikale experimenten achter de rug. Wie herinnert zich niet 'Je suis venu te dire que je m'en vais', 'Sur mon bateau' en zovele anderen...

In dit nieuw programma wandelt Jo opnieuw over het afgelegde parcours en deelt haar mooiste herinneringen in een brede retrospectieve van haar allerbeste songs. En misschien hoor je zelfs enkele nieuwe parels in primeur.

Thema: Muziek Type:Voorstellingen

Datum: Zaterdag 8 november.        Aanvang: 20 uur.   

Prijs tickets: 16 € (basis)

                    14,50 € (-26 of +55)

                    13 € (abo)

                    2 stempels (jeunova)

Neem een kijkje op de website van CC Nova

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!