Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gratis boek voor 7-jarigen

Gratis boek  Heb je een kind dat dit jaar zeven jaar wordt of geworden is? Dan kun je in de bibliotheek het GRATIS boek 'Voor nu en nog heel lang' afhalen.

Dit kadert in een initiatief van het Ministerie van Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap dat 63.000 exemplaren (zoveel als er 7-jarigen zijn in Vlaanderen) van dit boek liet drukken.

Leerkrachten die les geven in het eerste leerjaar kunnen boeken afhalen voor hun ganse klas.

Je kunt er meer over lezen op deze website.   

Studiekeuze op maat van mijn kind

School  Ouders hebben dromen voor hun kinderen: opgroeien tot fijne volwassenen, een hobby waar ze hun ding in kwijt kunnen, een plezante vriendengroep, vast werk, een beroep dat bij hen past...

Voor het echter zo ver is moet er echter eerst een studie-en schoolkeuze gemaakt worden, geen evidente opdracht. Hoe kun je als ouder je kind begeleiden in het maken van die keuze?

VZW KVLV organiseert op donderdag 19 maart om 20 uur hierover een gespreksavond in CC De Poort, Markt 27 te Wetteren. 

Gastspreekster is Mieke Van Hecke, Directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO).

KVLV-leden en hun gezin betalen 2,50 €, niet-leden 5 €. Inschrijven kan via e-mail bij Lvandriessche@kvlv.be of telefonisch op het nummer 09/230 25 24. Hou die datum alvast vrij!

Bron: KVLV vzw.

   

Algemene vormingsreeks voor volwassenen in CC De Poort

Logo_vormingplus_2Vormingplus Waas-en-Dender organiseert een algemene vormingscursus voor mannen en vrouwen Om de twee weken komt men samen met een ontmoetingsgroep: in een informele sfeer 'blijft men bij' op verschillende terreinen van het leven: actualiteit, politiek, mens en maatschappij, kunst en cultuur, psychologie, gezondheid, ...

Deskundige gastsprekers diepen de diverse thema’s uit en ieder trimester zet men samen ook een stapje in de wereld voor een cultureel of informatief bezoek. Voor elk onderwerp start men vanaf het begin: voorkennis is niet vereist en zin om in groepsverband te discussiëren is gewenst!

Vormingplus staat in voor een professionele begeleiding op mensenmaat; suggesties van de deelnemers worden zoveel mogelijk opgenomen bij de invulling van het programma.

Deze cursus is een aanrader voor iedereen die wil bijblijven mét en bijleren over onze steeds veranderende maatschappij. Vraag vrijblijvend naar inlichtingen en naar het gedetailleerd programma bij Vormingplus.

Data: - vrijdag 23/01/2009: van 09u00 tot 12u00. - vrijdag 06/02/2009: van 09u00 tot 12u00. - vrijdag 13/02/2009: van 09u00 tot 12u00. - vrijdag 20/02/2009: van 09u00 tot 12u00. - vrijdag 27/02/2009: van 09u00 tot 12u00. - vrijdag 06/03/2009: van 09u00 tot 12u00.

Praktische info: Code: 09 01 23A.

Standaardprijs : € 30 Kortingsprijs: € 15.

Adres: CC Nova Molenstraat 2B, 9230 Wetteren, tel 09/365 20 20.

Begeleiding: Gastsprekers en Ellen Sijmons.

Neem ook een kijkje op de website van Vormingplus Waas en Dender.

Basisschool Scheppers moet het na de vakantie zonder meester Marius doen

Marius2't Zal niet meer hetzelfde zijn na de kerstvakantie in Basisschool Scheppers.

Na ruim 32 jaar lesgeven ging meester Martin Marius op de laatste schooldag immers met pensioen.

Hij werd door zijn leerlingen en collega's uitgebreid in de bloemetjes gezet. Het ga je goed Martin en geniet ervan...

Marius1_2

Marius3

Bron & foto's: Geertrui Verdonck       Basisschool Scheppers

Solliciteren? Je kan het leren

Werkwinkel

De Werkwinkel Wetteren-Laarne-Wichelen organiseert een gratis workshop solliciteren gedurende één voormiddag in januari. Zowel de brief, het curriculum vitae als het sollicitatiegesprek komen aan bod.

Je kan kennismaken met de kunst van het solliciteren of je vaardigheden bijschaven. Je hebt de keuze uit twee data/locaties: 20 januari 2009 van 9u tot 12u in de voormalige Pastorie, Dorp 19, 9260 Schellebelle of 22 januari 2009 van 9u tot 12u in Lokaal A aan de Bibliotheek, Keistraat 5, 9270 Laarne.

Wens je aan een van deze sessies deel te nemen, schrijf je dan in vóór 14 januari 2009. Dit kan schriftelijk: Werkwinkel, t.a.v. An Schepens, Molenstraat 81, 9230 Wetteren of per mail: an.schepens@werkwinkel .be Of telefonisch: 09/365.75.21 (enkel op woensdag en donderdag) Vermeld je naam, adres, telefoonnummer en de locatie van je voorkeur. Deelname is gratis.

Bron: An Schepens         Lokale diensteneconomie.

De Vanhauwermeirsmolen in Massemen richt zich tot scholen

Molen

De Van Hauwermeirs(water)molen te Massemen richt zich specifiek naar scholen voor een educatief programma.

Wat valt er zoal te beleven?

Voor de eerste en tweede graad basisonderwijs:

'Red de molenaar Joannes': een interactieve les in en rond de watermolen waarbij de kinderen alle facetten van de molen leren kennen, proeven van het graan en het versgemalen meel, proefjes rond waterkracht enzovoort... Ze gaan op zoek naar de molenaar, die is weggetoverd door de boze heks Mariende. Gelukkig heeft de molenarin hulp van de wijze uil, de sluwe vos en haar trouwe ezel om haar te helpen in haar zoektocht naar haar geliefde.

Voor de derde graad basisonderwijs en de eerste graad humaniora:

Een rondleiding door de molenaar in de werkende watermolen. Hoe bouwde men in vroeger tijden een watermolen? De verschillende functies van zo'n molen. Waar komt de vistrap? Welke soorten vissen zitten er in het Molenbeekwater? Water: een eeuwige energiestroom etc...

Het Informatiepunt Europa Direct lanceert een nieuwe publicatie voor leerkrachten: 'Europa in je buurt'. De publicatie is een informatief boekje met een overzicht van Europese projecten in Oost-Vlaanderen die het bezoeken waard zijn met de klas.

Het boekje is in eerste instantie bedoeld voor leerkrachten van het 5de en 6de leerjaar, maar bij uitbreiding ook voor het ruimer publiek. 'Europa in je buurt' wil aldus op een originele en vernieuwende manier kinderen in contact brengen met wat de Europese Unie, Vlaanderen en het provinciebestuur doen en hen confronteren met concrete realisaties van het Europese beleid in hun directe buurt.

De publicatie is opgebouwd uit fiches per project. Deze fiches bevatten voor de leerkracht overzichtelijke informatie. De publicatie is gratis te verkrijgen bij het informatiepunt Europa Direct op onderstaand adres en telefoonnummer en bij de deelnemende partners:

Informatiepunt Europa Direct , W. Wilsonplein 2, 9000 Gent , tel. 09 267 70 17.

Info en reservaties voor klasbezoeken kun je vinden op de website van de Vanhauwermeirsmolen of rechtstreeks op het het adres Watermolenstraat, 64 te 9230 Massemen.

Bron & foto: Agnes Bellemans

Feest voor de grootouders op basisschool Scheppers

Grootouders3_2 De kleuters en de grootouders van basisschool Scheppers konden vrijdagnamiddag genieten van een schitterend optreden van clown Rocky.

Groot en klein was geboeid tijdens het spetterende optreden.

Nadien konden de oma's en opa's genieten van een lekker kopje koffie. Ze ontvingen ook allemaal een zelfgemaakt geschenkje van hun kapoen.

Kortom, een namiddag om niet vlug te vergeten.

Bedankt aan iedereen die erbij was, en clown Rocky... tot de volgende keer?

Oma en opa: jullie stoel staat alvast klaar voor volgend jaar!

Grootouders2_5 Grootouders4_3

Grootouders1_2

Klik op de foto's om te vergroten.

Bron & foto's  Geertrui Verdonck    Basisschool Scheppers Wetteren

Openklasnamiddag in Basisschool Scheppers

Openklasnamiddag1 Basisschool Scheppers, Cooppallaan 128 zet zijn deuren open op woensdag 26 november van 15u00 tot 16u30.

Deze openklasnamiddag is bedoeld voor nieuwe peuters, kleuters en hun ouders. De ouders krijgen de kans kennis te maken met de juf, de klasgewoontes en de klaspop 'Jules'. Het stoeltje voor de nieuwe peuters en kleuters staat alvast klaar!

Inschrijven die dag is zeker mogelijk.

Bij interesse, graag een seintje op het nummer van de basisschool (09/369 79 80). Meer info op de website van Basisschool Scheppers.

Nog iets wat ik wil vermelden: aanstaande vrijdag, 7 november, zetten de kleuters hun grootouders in de bloemetjes. Om 14u00 worden ze uitgenodigd voor een leuk optreden (wie komt, verklappen we nog niet)! Daarna kunnen ze genieten van een lekker kopje koffie en mogen ze het zelfgemaakte geschenkje van hun hartedief in ontvangst nemen. Het zal zeker en vast een onvergetelijke namiddag worden voor groot en klein!

Op vrijdag 12 december van 18u00 tot 22u00 organiseert de ouderraad van de basisschool een kerstmarkt. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje in een gezellige kerstsfeer.

Openklasnamiddag2

Openklasnamiddag3

Openklasnamiddag4

Klik op de foto's om te vergroten.

Bron & foto's: Geertrui Verdonck   Basisschool Scheppers.

Toerisme in de kijker bij Sint-Jozef

ImagesDe leerlingen van het Sint-Jozefinstituut uit de Wegvoeringstraat, weten alles van Toerisme.

De klassen van de 5de Handel en de 5de Boekhouden-Informatica zijn op zoek gegaan naar de toeristische mogelijkheden van Wetteren. Ze voerden een martkonderzoek uit en gingen op zoek naar typische Wetterse gerechten.

Al deze gegevens zijn de leerlingen nu aan het verzamelen en op de OPENDEURDAG VAN DE SCHOOL op 18 MEI zullen ze de resultaten voorstellen. Wat de toeristische troeven zijn van Wetteren, kom je te weten van 14 tot 18 uur in de school zelf. Intussen werkt de gemeente Wetteren ook volop aan de ontwikkeling van een toeristische brochure.

Wat vindt u de troeven van Wetteren? Waar mogen we fier op zijn?

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!