Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Omloop Het Nieuwsblad reed door Wetteren

Het is al koers wat de klok slaat in Wetteren de laatste tijd, we zijn niet voor niets 'Dorp van de Ronde'. De eerste uitgave van Omloop Het Nieuwsblad (tot vorig jaar Omloop Het Volk) reed rond de middag in een ideaal fietsweertje door de Wetterse straten, traditioneel het begin van het Belgisch wielerseizoen én van de lente. Op de brug was het al prijs: één van de eerste valpartijen, gelukkig zonder erg.

Het was een spannende koers, vier Fransen en een Belg (Wim De Vocht) waren al vroeg in de wedstrijd ontsnapt en namen zeven minuten voorsprong, ze werden echter uit koers genomen nadat ze een gesloten spoorwegovergang negeerden. Nooit gezien: vier renners van éénzelfde ploeg (Rabobank) met o.a. Nick Nuyens trokken ten aanval, de topfavorieten moesten alles uit de kast halen om de vier in te rekenen. 

De finale werd ontsierd door enkele valpartijen, de beresterke Noor, Thor Hushovd, spurtte zich in Gent naar de eerste plaats voor de Belg Kevyn Ista. Tweede Belg was Greg Van Avermaet op de vierde plaats, Tom Boonen was tiende. Klik hier voor de volledige uitslag. Bekijk de sfeerbeelden hieronder.

1 valpartij

Omloop 

Omloop1 

Omloop2 

Omloop3 

6 peleton

Omloop1 

Omloop2 

Omloop3   

Omloop4 

Foto's: Christine Eloot, Wesley Poelman, Hilde & Johan De Grauwe

De winnaars van 'De Ronde' in onze gemeente

Logo Dorp van De Ronde  De aankomstmeet van de Ronde Van Vlaanderen lag van 1928 tot en met 1941 en van 1945 tot en met 1961 in Wetteren. Tijdens WO II kwam ze ook een paar keer in Gent aan.

Het leek me wel interessant om de lijst van de winnaars in onze gemeente eens te publiceren. Daar zitten heel wat grote namen tussen.

Hier is ze, opgelet in deze lijst komt de naam van Achiel Buysse slechts twee maal voor alhoewel hij deze koers drie keer won. De derde overwinning was echter in 1943 toen de 'Ronde' aankwam in Gent.


1928 Jan Mertens, 1929 Jef Dervaes (Wetteraar), 1930 Frans Bonduel, 1931 Romain Gijssels, 1932 Romain Gijssels, 1933 Alfons Schepens, 1934 Gaston Rebry, 1935 Louis Duerloo, 1936 Louis Hardiquest, 1937 Michel D’Hooghe, 1938 Edgard De Caluwé, 1939 Karel Kaers, 1940 Achiel Buysse, 1941 Achiel Buysse, 1945 Sylvain Grysolle, 1946 Rik Van Steenbergen, 1947 Emile Faignaert, 1948 Briek Schotte, 1949 Fiorenzi Magni, 1950 Fiorenzi Magni, 1951 Fiorenzi Magni, 1952 Roger De Cock, 1953 Wim Van Est, 1954 Raymond Impanis, 1955 Louison Bobet, 1956 Jean Forestier, 1957 Alfred De Bruyne, 1958 Germain De Rycke, 1959 Rik Van Looy, 1960 Arthur De Cabooter, 1961 Tom Simpson.

Bron: Gemeentelijke website

Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren

Omloop Het Nieuwsblad1 Zaterdag 28 februari is het zover! Dan wordt het Belgische wielerseizoen 2009 op gang geschoten met de 64ste 'Omloop Het Nieuwsblad', het begin van de lente! 

Alle groten zullen er zijn en ze komen ook voorbij in onze gemeente. Rond 12u30 zullen ze via de Kalkensteenweg Wetteren binnenrijden om zich via Oosterzele en Zottegem richting Vlaamse Ardennen te begeven. Dit jaar staat de Muur van Geraardsbergen terug op het programma.

De uitgave 2008, die toen nog 'Omloop Het Volk' heette werd gewonnen door Philippe Gilbert.

Bekijk hier de roadmap en het uurrooster.

Bron & foto's 'Het Nieuwsblad' 

 

Omloop Het Nieuwsblad3

Zondag 22 februari is nationale wandeldag

Wandeldag2We willen allemaal graag aan onze conditie werken, maar de stap naar een actieve sportbeoefening vraagt meer dan enkel goede voornemens. We willen wel, maar toch hebben we altijd genoeg excuses om het niet te doen: ik heb geen tijd, ik ben niet sportief, het is te moeilijk, niet te combineren met het gezin, ...

Maar als er één sport is waarvoor al deze excuses niet opgaan dan is het wel de wandelsport. Geen enkele andere sport is zo toegankelijk als de wandelsport: jong of oud, 's morgens of 's avonds, in de stad of in de natuur, zomer of winter, ... Iedereen kan het, altijd en overal! Zet nu de stap naar meer bewegen! En kom zondag naar de Nationale Wandeldag van Aktivia, dé wandelsportfederatie!

Wandeldag1 Een vroege vogel? 's Ochtends om 9u geeft Kris Peeters, Vlaams Minister-President, het startschot in Puurs (provincie Antwerpen) voor een prachtige wandeldag met vele duizenden deelnemers.

Wil je liever begeleiding bij je eerste wandelpassen? Kom dan tegen 11u naar de Gemeentehallen van Merelbeke (Oost-Vlaanderen). Daar stelt Evy Gruyaert samen met Bert Anciaux, Vlaams minister van Sport, haar nieuwste boek 'Start to Walk' voor. Om 11u30 kan je dan ineens samen met Evy en Bert starten aan je eerste wandeling.

Wil je 'puur natuur'? Dan ben je welkom in het O.C. Kleine Beer van Beernem (West-Vlaanderen) waar je kan wandelen door en in de buurt van de mooiste 'Bossen van Vlaanderen'!

De practische zaken zoals vertrektijden, afstanden etc kan je hier bekijken. Een artikel over de wandeling in Merelbeke, geschreven door collega André Vlerick kun je hier vinden.   

Bron: Wandelsportfederatie Aktivia      Foto's: Google pictures 

Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009

Beste speler.be is het gala voor de niet-professionele voetballer van derde klasse tot en met tweede provinciale voor gans Belgie, het wordt mede ingericht door 'Het Nieuwsblad'. Lees er hier meer over.  

Er zijn twee reeksen: nationale (3de en 4de klasse) en provinciale (1ste en 2de provinciale). In elke reeks zijn er vijf categorieën: grootste talent, great old, betrouwbaarste doelman, trainer van het jaar en beste speler.

In de eerste stemronde (1 t.e.m. 31 januari) vielen er niet minder dan drie genomineerden van Standaard Wetteren uit de bus: Wim De Corte als trainer van het jaar, Jan De Langhe als beste speler en Preben Delclef als grootste talent. De tweede stemronde loopt van 1 t.e.m. 30 april).

Standaard Wim De Corte Standaard Jan De Langhe   Standaard Preben Delclef        

Lees hier het volledige persbericht. Bezoek hier de website van Standaard Wetteren.

Bron: Het Nieuwsblad & Beste speler.be     Foto's: Website Standaard Wetteren 

Badminton Club Challenge houdt toernooi in de sporthal

BC Challenge Wetteren 

Op 7 en 8 maart 2009 organiseert de club, B.C. Challenge, een belangrijk badmintontoernooi in de Sporthal De Warande te Wetteren. Het toernooi, gesteund door de Provincie Oost-Vlaanderen en tal van Wetterse handelszaken, zal zo'n 270 Vlaamse deelnemers verwelkomen.

Voor wie interesse heeft in badminton is dit het ideale moment om kennis te maken!

Meer inlichtingen? Mail naar ronald.baetens@skynet.be of naar gertdewaele@hotmail.com.

Download hier het volledige persbericht en neem ook eens een kijkje op de website van B.C. Challenge Wetteren.

Bron: Ronald Baetens     B.C. Challenge Wetteren       Foto: B.C Challenge Wetteren 

Trofeeën sportverdienste 2008 uitgereikt

Trofee sportverdienste

Zaterdagavond werden in CC Nova de trofeeën voor sportverdienste 2008 uitgereikt en werd er tevens een ambassadrice voor 'Wetteren Dorp Van De Ronde' verkozen. Opmerkelijk: één van de genomineerden 'sportindividu' was het zwaar gehandicapte meisje Kathy De Greef die 'Boccia' (een soort van pétanque voor mensen met een handicap) beoefent. Ze won in de nationale competitie zowat alles wat er te winnen viel.

Nova1   

De trofee voor sportcarrière ging naar volleybalspeelster Daisy De Coen die o.a. in eredivisieclubs Temse, Gent, Herentals en Charleroi speelde. Ze won met deze teams vijf maal de beker van Belgie en drie nationale kampioenschappen. Daisy kon er niet zelf bij zijn zaterdagavond want ze was aan het volleyballen met Brantano Real, het Wetterse team waarbij ze nu aangesloten is. Haar trofee werd afgehaald door haar broer die voetballer is bij Standaard Wetteren.

De trofee voor sportindividu was voor duathlonatleet Pieter Bracke. Hij werd vorig jaar Belgisch kampioen winterduathlon, werd tweede op het Nationaal kampioenschap duathlon voor ploegen en behaalde een hele reeks ereplaatsen in binnen-en buitenland.

De trofee voor sportclub ging naar damesvolleybalclub Brantano Real Wetteren, een zeer actieve club met 100 aangesloten leden. De hoofdploeg promoveerde vorig jaar naar eerste divisie. Naast de hoofdploeg spelen ze ook nog met een ploeg in tweede en één in derde provinciale.

De trofee van de toekomst tenslotte ging naar eerstejaars nieuweling wielrennen James Baeyens. Zijn palmares in 2008 liegt er niet om: eerste plaats in The Kerry Youth Tour in Ierland en elke dag de eerste plaats in het klimklassement 'King of the hills', eerste plaats in een internationale wedstrijd in Ronchin (Frankrijk) en eerste plaatsen in Armentières en Denderleeuw. Verder behaalde hij nog vier tweede plaatsen, waaronder in de Grote Prijs Rik Van Looy in Hulshout en werd hij derde in het Nationaal Kampioenschap. In Parijs-Roubaix eindigde hij als zesde van 102 renners, een talent om te volgen dus...

Dorp ven de ronde proef2

Als ambassadrice voor 'Dorp van de Ronde' werd Kristina Coolens verkozen. Kristina is wielrenster bij het Wetterse MD-CT team.

De deelneemsters moesten als laatste proef een aankomst van De Ronde becommentariëren, in Kristina's geval was dat de eindfase in 1994 waar Gianni Bugno won voor Johan Museeuw. Eerder deze week legden ze reeds praktische en theoretische proeven af.

Felicitaties aan de laureaten!


Foto's: Christine Eloot

 

Nova

 

Wouter Fack kreeg zijn nieuwe fiets

Wouter Fack

Belofte Wouter Fack van het MD-CT wielerteam ontving vrijdagavond uit de handen van het voltallige bestuur van supportersclub De Woutervrienden zijn gloednieuwe racefiets in café 't Safierken op Ten Ede.

Zondag vertrekt Wouter samen met zijn ploegmaats naar Benidorm om er een week te trainen (zijn sympathisanten grapten dat het een kwestie is van een beetje gebruinde benen te hebben aan de start van het nieuwe wielerseizoen). 

Zijn eerste wedstrijd dit jaar rijdt hij op 22 februari in Strijpen. Een week later, op 1 maart, begint het serieuze werk met Brussel-Opwijk.

Zijn doelstellingen voor het nieuwe seizoen: zoveel mogelijk top-10 plaatsen binnenrijven en natuurlijk een overwinning behalen. Verder hoopt hij dit jaar de Oost-Vlaamse selectie te halen en wil hij een glansrol vertolken in de twee wedstrijden op de kermissen van Ten Ede in juni en september.

We wensen hem alle succes!

Sven en Lien Joos schaatsten zich in de kijker

Op zaterdag 31 januari vonden de Vlaamse Kampioenschappen shorttrack plaats in Brugge. De Wetterse Sven Joos en zijn zus Lien Joos hebben zich in de kijker geschaatst. Sven haalde verdienstelijk een zilveren medaille in de catogorie E, Lien werd Vlaams kampioene in haar catogorie F.

Shorttrack is een spectaculaire tak van snelschaatsen, er worden verschillende afstanden gereden: bvb. 220 meter, 333 meter, 500 meter en 1000 meter. Sven (° 10/07/1997) en Lien (° 22/09/1999) zijn lid bij de shorttrack club Kristallijn in Gent waar ook drie maal per week de trainingen plaatsvinden.

Felicitaties aan de jonge sportievelingen!

Lien Joos    Sven Joos    

Bezoek hier de website van de club. 

Bron: Hans Van Gastel     Foto's: Short Track Club Kristallijn Gent

Opnieuw een ijspiste in Wetteren?

Ijspiste1_2 Het is alweer een tijdje geleden dat de Wetteraars konden genieten van de ijspiste op 'Den Dries' (en later op de Zeshoek).

Schepen Lieve De Gelder wil daar verandering in brengen en had een schitterend idee. De rolschaatspiste aan sporthal De Warande ligt in een soort kuipvorm en kan daardoor makkelijk onder water gezet worden, een soort natuurlijke ijspiste dus. Bijkomend voordeel is dat het water uit het buitenzwembad kan gebruikt worden, dat is momenteel slechts twee graden en zou dus zeer vlug bevriezen. Bovendien is de sporthal zeer dichtbij, kunnen de schaatsers gebruik maken van de toiletten en er is ook een EHBO-post om kleine ongevalletjes te verzorgen.

Ijspiste2Wel is er nog een praktisch probleem, de voorraad zand waarover de gemeente beschikt is namelijk zo bevroren dat ze niet in zandzakjes kan gevuld worden (om zo voor een dijk te zorgen), bij bouwfirma’s in de buurt was ook al navraag gedaan maar die zitten met hetzelfde probleem.

Woensdagnamiddag ondernam de brandweer met hulp van de gemeentearbeiders al een eerste poging om het skatepark af te zomen met zandzakjes en onder water te zetten. Het terrein helt echter af en het water liep te vlug weg. Toch bleef er een paar centimeter ijs liggen dus als men morgen nog eens probeert, zou dit al kunnen zorgen voor een solide ondergrond. De gemeente is nu massaal op zoek naar droog zand en doet daarom ook een oproep naar alle burgers: wie denkt een oplossing te hebben of zich geroepen voelt om mee zandzakjes te komen vullen kan naar de gemeente bellen op het nummer 09/369 34 15.

Ijspiste3_3 

Deze jonge snaken zagen het alvast zitten!

Bron: Sportdienst Wetteren     Foto's: Wesley Poelman

Klik op de foto's om te vergroten.

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!