Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen

Fuif - 21/02/2009: Chiro Overschelde - Fuif Barcode in de gemeentelijke Feestzaal.

- 06/03/2009: 100-dagen Fuif.

- 14/03/2009: Scouts en Gidsen Massemen - Scoutsfuif in het lokaal.

- 21/03/2009: Sint Jan - JIN-Fuif in de scoutslokalen.

- 28/03/2009: Chiro Hermeline - Fuif Bal Capone in de gemeentelijke Feestzaal.

Bron: Conny De Neve      Jeugddienst Wetteren. 

Playbackgroep 'The New Generation' nodigt uit

'The New Generation' nodigt uit op hun jaarlijkse playbackavond in het Parochiehuis te Wetteren-ten-Ede op zaterdag 28 februari of 7 maart, telkens om 20 uur.

Inkom 5 €, kaarten te verkrijgen bij de leden of op onderstaande telefoonnummers.

Tevens zijn er namiddagoptredens met koffietafel voorzien op 24 en 26 februari en op 3 en 5 maart, telkens om 14 uur. De kaarten voor deze optredens kosten 6 € en zijn te verkrijgen via '55 Plus.

Reservaties via Jenny De Smet op telefoonnummer 0496/555 461 of Eddie De Smet op telefoonnummer 0476/548 811. Bestel uw kaarten snel want de plaatsen zijn beperkt!

Playbackshow 

Bron: The New Generation      Foto: Wesley Poelman

Lidac bakt pannenkoeken

Pannenkoeken_2  Het LiDaC bestuur nodigt u samen met uw familie en kennissen uit op Zondag 8 februari 2009 vanaf 15.00 u in zaal De Korenbloem te Wetteren

Nelly De Bruycker: 'Wij zijn ervan overtuigd dat u uitkijkt om vrienden en kennissen terug te zien tijdens deze toch langdurende donkere en grijze periode. Laat u niet tegenhouden door de vrieskou, het is gezellig warm in de Korenbloem. En wij zullen jullie verwennen en bedienen met een lekker bakje koffie vergezeld van heerlijke pannenkoeken'.

Dit evenement is gratis voor de leden en kinderen tot 12 jaar. Niet-leden betalen 3 €. Inschrijven tot uiterlijk 04/02/2009 telefonisch bij onderstaande bestuursleden in dit doument of via e-mail lidacstars@hotmail.com.

Bron: Nelly De Bruycker       Open Vld Wetteren.

Lifestyletips, trips en hits uit onze buurt

Vrijuit_blog

Op zoek naar een lekker restaurant, knusse bioscoop of toffe kledingwinkel in onze buurt? Voortaan krijg je een pak lifestyletips in Vrijuit, een gloednieuwe bijlage van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vrijuit steekt elke vrijdag in de krant.

Wil je meer weten? Bekijk het filmpje.

Mosselen zoveel je wil bij F.C. Edeboys

Mosselen_2

Op zaterdag 13 december, vanaf 18u30 tot 20u30 richt voetbalclub FC Edeboys een mosselfestijn à volonté in. Dit gaat door in het Scheppersinstituut, Cooppallaan te Wetteren.

Na het eten is er discobar en een gratis live optreden van de top coverband 'La Cuenta'. Deuren optreden om 21u00.

Wie het optreden zonder mosselen wil bijwonen betaalt 4 € in voorverkoop of 5 € aan de kassa.

Op zondag 14 december vanaf 11u30 tot 13u30: gratis koffie en pannenkoek!

Prijzen: Mosselen à volonté: 23 € , < 12 jaar: 14 €.

             Vis of vleesschotel: 17 €, < 12 jaar: 12 €.

              Fricadellen: 10 €.

Kaarten te verkrijgen vóór 11 december in de kantine van Edeboys: tel 09/252 32 83 of in café 't Safierken, tel: 09/252 10 55 of 0496/79 50 79. Via e-mail safierken@telenet.be of via spelers en bestuur: tel: 0475/28 42 71 of 0477/27 81 35 of 0472/58 73 45.

Edeboys

Neem eens een kijkje op de blog van FC Edeboys

Bron: Luc Flieberge    Foto's FC Edeboys.

Halloween in Wetteren en Massemen

Jawel, ook in Wetteren en Massemen gaat Halloween niet onopgemerkt voorbij. Je kunt kiezen tussen 2 wandelingen:

In Massemen organiseert voetbalclub 'Eendracht Massemen' een Halloweenwandeling op vrijdag 31 oktober. Start: tussen 19 en 20 uur in feestzaal 'Parking', Lambroekstraat. Volwassenen betalen 10 €, kinderen 5 €. Kaarten verkrijgbaar in 'De Parking' of de kantine van 'Eendracht Massemen'. Onderweg stopt men vier keer, de eindstop is in de kantine van 'Den Eendracht'.

In Wetteren zelf organiseert feestcomité 'Wetteren Boskant 66' eveneens een Halloweentocht op 31 oktober. Je kan starten tussen 19u30 en 20u30 aan de taverne 'Bloemenlust'. De tocht van zo'n 8 km gaat langs boswegen en paadjes. Griezelmomenten en versnaperingen zullen elkaar afwisselen. Wie verkleed deelneemt maakt kans op mooie prijzen via de gratis wedstrijd. Deelname kost 8 € voor volwassenen en 6 € voor kinderen. Kaarten? Op telefoonnummer 0486 / 12 73 20 of bij de start.

Op de wandelingen is er een grote kans dat jullie deze twee engerds ontmoeten, ze hebben ondertussen reeds een paar jaar ervaring om de mensen de stuipen op het lijf te jagen!

Hoe is Halloween nu eigenlijk ontstaan? Lees onder deze foto.    

Halloween_2007_025_2

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen 'trick or treat' (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen).

De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. De naam 'Halloween' is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november). Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers.

Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden.

In de negende eeuw van onze tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest. Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden zielencake (brood met krenten). Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen. Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong.

Jack

Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks 1840 massaal naar Amerika te vluchten. En zoals vaker voorkwam onder migranten: in den vreemde zoekt men contact en steun bij elkaar. Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken. In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween.

Bron: Eendracht massemen, Feestcomité Boskant Wetteren, Foto's: Christine Eloot.

31 augustus: Een wandeling doorheen de magische geschiedenis van bomen

Oude bomen genieten aanzien en werden van oudsher vereerd. Eeuwenlang hielden volksstammen vergaderingen, rechtspraak en erediensten onder één of andere boom. Bomen hadden magische kenmerken. Ze waren een bron van kracht, of van angst…

Op 31 augustus kan u wandelen door die magische tijd en fragmenten aanhalen, die vandaag nog tot onze verbeelding spreken. Verhalen van vroeger komen terug tot leven tussen de bomen van nu.
U zal ook even stil bij de eeuwenoude hakhoutstoven nabij Den Blakken en bij hun rol als zaadleverancier.

Praktisch: De wandeling start om 14u bij de ingang van Den Blakken, Wegvoeringstraat 308, 9230 Wetteren.

Organisatie: provinciebestuur Oost-Vlaanderen en gemeentebestuur Wetteren (dienst Toerisme & Evenementen)

Info en inschrijvingen: Inschrijven voor de wandeling is noodzakelijk en kan ten laatste drie dagen op voorhand bij de dienst Toerisme & Evenementen, Markt 27, T 09 366 31 04, toerisme@wetteren.be. Deelname is volledig gratis. Info op www.wetteren.be.

Den_blakken_1

Voor het nieuwe schooljaar nog eens uit de bol: Wackorock!!


Wie het toch niet kan laten om op het einde van de vakantie zich nog eens goed te laten gaan, kan dat opnieuw op Wackorock, het knotsgekke festivalletje in De Warande. Nog even afwachten, en het is zover.


35d3_2
Op 30 augustus komen een reeks jonge, veelbelovende groepen naar de parking van het zwembad De Warande.

Op het programma: Blue Caravan, Look & Trees, The P.F. Project, Varili, Crazy Bionic Sounds, Insecure en als afsluiter Backbeat Rumble.

Als special act treden de dansende meisjes van Made2Move op.

Alles begint om 17 uur.

Kaarten kosten aan de kassa 5 euro, in voorverkoop 4 euro, leden van het JOC betalen 3 euro.

Om compleet in de sfeer te blijven is er ook een tentoonstelling over ... Wetterse bieren.


Op de catwalk? Modeshow in het centrum!

Op 23 augustus vindt in de Wetterse centrumstraten de derde koopzaterdag plaats. Dit keer draait de koopzaterdag rond een centraal thema. Vanuit de Raad voor Lokale Economie groeide het idee om een modeshow te organiseren waarbij handelaars de nieuwe wintercollectie kunnen promoten.

De wintercollectie werd daarbij als een ruim gegeven opgevat. Niet alleen kleding, maar ook schoenen, brillen en handtassen zullen op de catwalk verschijnen.

Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar en in navolging van Fata Morgana eind juni is het thema van de modeshow ‘Back to school’. André De Smet staat in voor de regie van de show.

Concreet zullen er op drie locaties in het Wetterse centrum catwalks geïnstalleerd worden.

Zo zal er een podium staan in de Stationsstraat, de Florimond Leirensstraat en op het pleintje van de Hekkerstraat/Kerkstraat. Per locatie werken een aantal handelaars mee aan de op te voeren show.

Praktisch:
Het hele gebeuren start in de Stationsstraat. De eerste show wordt daar opgevoerd om 14u30 en de volgende handelaars zullen eraan deelnemen: Van De Walle, Bo Gest, Optiek Robbe en Trento Fashion.

Vervolgens verplaatst de show naar de Florimond Leirensstraat. Het gebeuren vindt er plaats om 15u30 in samenwerking met Miss Pink Club, Bobo’s, Ingrid, Optiek Karel Maudens, Lingerie Marie-Paule, Schoenen Michiels en Elysée.
Tot slot vindt de laatste modeshow plaats op het pleintje van de Hekkerstraat met de Kerkstraat. Om 16u30 showen de volgende winkels hun wintercollectie: Meritee, Optiek Frank Props, Oosterlinckids, Etoile, Kleding Cryns en Mode Liba.

Na de modeshow blijven de deelnemende winkels open tot 20u.

Dorien is de nieuwe rozenprinses

Nog maar net terug uit het snikhete Malaga, en al onmiddellijk in mooi gezelschap: Dorien Tondeleir uit Schellebelle. Want zij werd in den Boskant de nieuwe rozenprinses...

De organisatoren van Feestcomité Boskant 66 konden zich in de handen wrijven. Ze hadden niet alleen Firmin, den bokser - de enige echte, zelfs - kunnen strikken. Er kwamen ook 9 jonge vrouwen naar de verkiezing van de nieuwste rozenprinses.

"Dat is een groot succes", vertelde Georges Balthazar (links op de foto), tijdens de grote barbecue van daarnet, op zondag. "Er hadden zich zelfs 11 meisjes ingeschreven, maar er zijn er twee niet komen opdagen." De kandidates mochten zichzelf voorstellen, een aantal vragen beantwoorden en een bloemstuk maken. De negen deelneemsters kwamen uit Wetteren, Massemen, Serskamp, Schellebelle, maar ook verder weg uit Sint-Pieters-Leeuw en Waarschoot.

Uiteindelijk haalde Dorien Tondeleir (° 24 augustus 1990) uit de Hekkergemstraat in Schellebelle het. Zij mag een heel jaar lang ambassadrice worden van de Wetterse roos.

(foto Carla Van Riet)

Roos

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!