Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kwiskampioenschap in Massemen op 13 maart

Kwis KFO2   Op vrijdag 13 maart organiseren de Landelijke Gilde en KFO Volksopbeuring het Massemse Kwiskampioenschap 2009. Download hier de affiche.

Iedereen is hartelijk welkom vanaf 19u30 in het muzieklokaal Volksopbeureing, Dorpsplein 5 te Massemen.

Info en inschrijven bij Patrick de Maesschalck. Tel. 09/368.12.91 - Gsm: 0496/922.967. Naast de vermaarde titel van kwiskampioen 2009 zijn er ook talrijke waardevolle publieksprijzen te winnen !

Bron: Gert Vlaeminck   KFO Volksopbeuring Massemen

De virtuele Ronde Van Vlaanderen op 4 april

Virtuele ronde   Pieter De Neef, laatstejaarsstudent lichamelijke opvoeding en economie en Matthias Dermout, eveneens laatstejaars maar dan lichamelijke opvoeding en informatica moeten dit jaar hun eindwerk indienen.

Via via kwamen ze bij 'Wetteren Dorp van de Ronde' terecht en het leek hen wel leuk om op de vooravond van de échte Ronde een virtuele uitgave ineen te boksen.

Zin om mee te doen? Je kunt er alles over lezen op deze website.


Bron: Pieter De Neef & Matthias Dermout   Laatstejaarsstudenten LO Hogeschool Gent. 

Quizzen met het ACV

Quiz ACV 

Deelnemen kan in groepjes van minimum 3 en maximum 5 personen en kost 1euro per persoon. Naast de mooie prijzen voor de winnaars, wordt ook een prijs uitgereikt voor de meest originele groepsnaam!

Inschrijven kan t.e.m. 4 maart via edewaele@acv-csc.be, via 09 369 18 25 of door de inschrijfstrook binnen te brengen in het ACV-dienstencentrum, Molenstraat 2A, Wetteren of in één van de ACV-brievenbussen: - Laarne, Molenstraat 6 - Kalken, Vaartstraat 45 - Wichelen, Margote 86.

Download hier de inschrijfstrook.

Bron: Elke De Waele   ACV

Komaan Wetteraars, help eens een handje!

Van Landuyt  We hebben het gekund met 'Fata Morgana' en met het 'Zonnedak' van Koen De Geyter, massaal onze stem uitbrengen als Wetteraar.

We moeten dit nogmaals kunnen want het bedrijf T.V.L Van Landuyt op de Kalkensteenweg is door Unizo Waas-en Dender genomineerd als 'Beste Bedrijf', laat ons niet vergeten dat deze onderneming aan heel wat Wetteraars werk verschaft in deze moeilijke tijden.

U kunt nog stemmen tot en met 13 maart a.s.

Uw stem uitbrengen kunt u hier, een voorstelling van T.V.L Van Landuyt (foto's en een videoclip) kunt u hier bekijken.Bron: Unizo en T.V.L Van Landuyt

Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart

Logo Dorp van De RondeWil je je kennis over de Ronde testen? Geniet je graag van een leuke avond waarin het wielrennen centraal staat? Dan moet je zeker inschrijven voor de Ronde van Vlaanderen-quiz.

De prijzenpot is alleszins de moeite waard. Het winnende team krijgt een exclusief VIP-arrangement in Wetteren op 5 april 2009. Voor elke deelnemer is er een origineel Dorp van de Ronde-aandenken.


Inschrijven voor de quiz kan tot en met 2 maart 2009 bij de dienst toerisme & evenementen, Markt 27, Wetteren, tel. 09/366 31 04 of via toerisme@wetteren.be. Er wordt ingeschreven per team van 2 personen. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 5 per team.

Bezoekers kunnen gratis de quiz bijwonen. De quiz vindt plaats op zaterdag 7 maart om 20.00 uur in De Poort, Markt 27, Wetteren.

Bron: Stijn Vandeplas          Dienst toerisme Wetteren

Quiz: Wetteren, dorp van De Ronde

Logo Dorp van De Ronde Test je kennis in de Ronde van Vlaanderen-quiz. Geniet je graag van een leuke avond waarin het wielrennen centraal staat? Dan moet je zeker inschrijven voor de Ronde van Vlaanderen-quiz!

In deze quiz gaat men op zoek naar de beste ‘Ronde van Vlaanderen’ kenner.

Men graaft diep in de geschiedenis van de Ronde en gaat op zoek naar de historische banden van Wetteren met De Ronde.

Vragen over Achiel Buysse mag je logischerwijs ook verwachten. Het winnende team krijgt een VIP-arrangement in Wetteren op 5 april 2009, de dag dat de renners in Wetteren zullen passeren.

Inschrijven voor de quiz kan tot en met 23 februari 2009 bij de dienst toerisme & evenementen, Markt 27, Wetteren, tel: 09/366 31 04, via e-mail toerisme@wetteren.be.  

Er wordt ingeschreven per team van twee personen. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 5 per team.

Bezoekers kunnen de quiz, die plaatsvindt op zaterdag 7 maart om 20.00 uur in De Poort, Markt 27, Wetteren, gratis bijwonen.

Bron: Stijn Vandeplas        Dienst toerisme gemeente Wetteren. 

Winnende loten van de eindejaarsactie 2008

Logo_wetteren Op donderdag 8 januari 2009 vond de trekking van de eindejaarsactie 2008 plaats in de hal van het gemeentehuis. De trekking gebeurde onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.

Naast de winnende nummers werden ook een aantal reservenummers getrokken. Voor de reservenummers geldt de volgorde van hun trekking. De uitslag van de trekking vind je in dit bijgevoegde document .

Wie een winnend lot of één van de reservenummers bezit, moet zich voor 26 januari 2009 melden bij één van de onderstaande personen: Eric De Waele, Stationsstraat 12 te Wetteren, tel. 09 369 62 41 of Brigitte Winckels, Stationsstraat 6 te Wetteren, tel. 09 369 15 25

Als jouw winnend lot na 26 januari niet bekend is bij deze personen, zijn enkel nog de reservenummers geldig in de volgorde van hun trekking.

De overhandiging van de prijzen vindt plaats op donderdag 29 januari om 20u in de hal van het gemeentehuis van Wetteren. Niet afgehaalde prijzen blijven eigendom van de organisatie. De gewonnen waardebons kunnen niet omgeruild worden in speciën en zijn alleen geldig bij de deelnemende handelaars.

De waardebons kunnen gebruikt worden tot 30 april 2009. Voor meer informatie kan je terecht bij de bovenstaande personen of op de dienst Lokale economie op het nummer 09 365 66 99.

Bron: Gemeente Wetteren.

Dichter op de fiets

Logowetterendorpvanderonde Fiets je graag? Speel je graag met woord en taal? Ben je een fan van Tom Boonen? Lees je af en toe een gedicht? Hou je van wielrennen? Ben je een dichter? Heb je nog nooit een gedicht geschreven, maar wil je wel iets op papier zetten over 'de fiets'? Als je op één van deze vragen 'Ja' kan antwoorden, dan moet je zeker meedoen met de poëziewedstrijd 'Dichter op de fiets'.

Je schrijft een gedicht over 'de fiets' en je kan er leuke prijzen mee winnen. Je gedicht kan over het wielrennen gaan, of over je eigen fiets, of over de Ronde van Vlaanderen, of over de wielen van je fiets of, waarom niet, over de bel van je fiets.

Laat je fantasie de vrije loop. Laat de woorden rollen. Fietsen doet (bijna) iedereen, dus dat dichten zal zeker op wieltjes lopen. Je kan je gedicht nog indienen tot 31 januari 2009.

Download hier het volledige persbericht, het reglement kan je hier downloaden.

Bron: Stijn Vandeplas     Dienst toerisme Wetteren.

Feest in de Kriephoek

Kriephoek6_2 Zoals eerder gemeld was Koen De Geyter uit Massemen vorige week één van de drie winnaars van een zonnedak.

Zaterdagavond was het feest, Koen had al zijn 'stemmers' uitgenodigd voor een drink op zijn hoeve die hij wil verbouwen tot Bed & Breakfast.

Er was heel wat volk komen opdagen en er werden heel wat gluhwijntjes en borreltjes geschonken.

Er is nog heel wat werk aan de winkel maar Koen ziet het zitten, hij hoopt ergens in 2010 zijn B&B te openen.

De laatste weken waren slopend vertelt een dolgelukkige Koen, telkens hij een beetje op voorsprong kwam kwamen ook de concurrenten in actie. Enfin, het is gelukt en Koen loopt op wolkjes.

Zijn moeder, een schat van een mens, had zelfs per dag een rijmpje geschreven dat verband houdt met de wedstrijd. Koen had ook beloofd dat, indien hij tot de laureaten zou behoren, hij vijf waardebons t.w.v. 100 € zou verloten onder zijn 'kiezers', en zo geschiedde. Een onschuldige kinderhand trok de volgende vijf namen uit de bokaal:

Tom Michiels, Isabelle De Clercq, Jef Geldof, Els De Pourcq en Mercedes Zahedyfar. De winnaars worden door Koen verwittigd.

Kriephoek8 

Kriephoek1

Kriephoek2

Het huis heeft nog heel wat charme uit vervlogen tijden, o.a. de lambrizeringen en de metershoge deuren zijn prachtig, het is dan ook de bedoeling dat deze intact blijven.

Kriephoek7

Deze mevrouw heeft haar jeugd gesleten op de hoeve bij haar grootouders. In het tumult ben ik jammer genoeg haar naam kwijtgespeeld...

Koen heeft zijn 'Zonnedak'

Burgemeestershoeve2 Enkele weken geleden riepen we op om uw stem uit te brengen voor Koen De Geyter die via een wedstrijd, uitgeschreven door een groot internationaal bedrijf, een dak met fotovoltaïsche cellen kon winnen. Zulk dak kan hij heel goed gebruiken want hij is volop bezig de oude 'Burgemeestershoeve' te Massemen aan het verbouwen tot Bed & Breakfast.

De bedoeling was om zoveel mogelijk stemmen ingestuurd via e-mail achter zijn naam te krijgen, en zie: mede dankzij de lezers van deze blog is het gelukt. Koen is één van de drie gelukkigen die eerstdaags zijn prijs in ontvangst mag gaan nemen.

Dat hij overgelukkig is hoeft geen betoog. Hij wenst iedereen die hem steunde hartelijk te danken en het verhaal krijgt nog een staartje:

Koen: 'Yes yes yes, we hebben gewonnen! Dankzij jullie overweldigende steun ben ik bij de overgelukkige winnaars. Om dit te vieren en om jullie te bedanken geef ik nu zaterdag 20 december vanaf 16u een bedankings & Kerstdrink op de hoeve (Kriephoekstraat 25 te Massemen/Wetteren).

Iedereen is welkom! Vertel dit a.u.b. aan iedereen die je kent of tegen komt. Tijdens het feestje zullen ook de vijf gelukkigen die een waardebon winnen uitgeloot worden.

Trek een warme jas aan, schoenen die mogen vuil worden, en kom een kijkje nemen naar de werf waar heel binnenkort een zonnedak zal op pronken, dankzij jullie!

Groetjes, dank, en hopelijk tot zaterdag , heel graag een seintje terug zo dat ik min of meer kan inschatten hoeveel gluhwein Ik moet klaarmaken'.

Je kunt koen mailen via kdegeyter@telenet.be.

Burgemeestershoeve1

Bron: Koen De Geyter

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!