Home  Regio  wetteren  wetteren blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wetteren?
Laat het weten aan:
Marc
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Brandweer en politie triomferen

Wetterenhulpdiensten003

De anonieme brandweer- en politieman hebben het gehaald in onze eerste verkiezing van "Wetteraar van het Jaar". En met glans, dat is duidelijk. Een straat voorsprong hebben de hulpdiensten. Politiechef Germain Vercruyssen en brandweercommandant Dirk Auman voelden zich in een eerste reactie heel vereerd: "Deze bekroning is een teken dat de Wetteraars ons werk appreciëren. Dit doet heel veel deugd."

Bedankt, lezers, voor de vele stemmen. We kijken nu al uit wat 2008 zal brengen.

Prettig eindejaar en tot snel in de krant of op de blog!

Aanpassing: Verkiezing Wetteraar van het Jaar

Op verzoek van de heer Walter Govaert hebben wij zijn naam uit de poll voor Wetteraar van het Jaar geschrapt.

Mijnheer Govaert meldt dat hij 'in het verleden steeds zeer duidelijk afstand genomen van dergelijke spelletjes of andere entertainmentsvormen, ook al brengt dit mogelijk populariteit mee voor sommigen'  en dat hij geen nood heeft aan dergelijke opvoeringen om 'schamele verkiezingsresultaten' te verdoezelen.

Mijnheer Govaert benadrukt: 'Ik heb daaraan geen behoefte, wil daarentegen zoveel mogelijk sereniteit houden en mij enkel door de kiezer laten afwegen voor mijn politiek werk en inzet voor onze gemeente of voor Vlaanderen'.

We betreuren dat mijnheer Govaert geen kandidaat is voor de titel maar houden rekening met zijn wensen. Want dit druist in tegen het positief signaal en de appreciatie die deze verkiezing wenst uit te drukken voor bijzondere Wetteraars.

Wij verontschuldigen ons bij lezers die hun stem al hebben uitgebracht. Het is de wens van mijnheer Govaert dat deze niet meetellen in de verkiezing. De overige resultaten blijven ongewijzigd.

Brandweer en politie nemen ruime voorsprong

Wetteraar_ok
Na anderhalve dag stemmen voor de "Wetteraar van het Jaar" heeft de anonieme brandweer- en politieman een enorme voorsprong genomen. Al van bij de start van de poll zijn de hulpdiensten ontsnapt. Al anderhalve dag lang behouden ze die riante uitgangspositie. Het wordt met andere woorden tijd voor de troepen van Walter Govaert, Anne Marie Hoebeke en Marc Gybels om het geschut in stelling te brengen. Zij moeten zonder meer een tandje of twee gaan bijsteken.

Toch nog een tip: we merken dat nog steeds mensen hun stem uitbrengen op de blog zelf (onder de knop "reageer" bij een van de vorige berichten). Dat is nu niet meer verstandig. We tellen immers alleen de stemmen die u uitbrengt op de poll op www.nieuwsblad.be/wetteren, in de rechter kolom.

Succes ermee!

De 4 genomineerden zijn gekend!

Ziezo! U hebt gekozen!
De vier genomineerden voor "Wetteraar van het Jaar" zijn gekend.

In een - voor Wetteren - turbulent politiek jaar heeft u vooral politiek gestemd. De herverkiezingen van 15 april, waarbij Wetteren even het middelpunt van de wereld leek te zijn, toen televisieploegen mekaar verdrongen op de Markt, zullen daar natuurlijk niet vreemd aan zijn. De hoofdrolspelers van toen, zijn dat ook nog op het einde van het jaar.

Maar er is toch nog iets opmerkelijks: u heeft veel bewondering voor het werk van brandweer en politie. U kunt het best wel erg appreciëren dat deze mensen dag en nacht beschikbaar zijn.

Tijdens de laatste uren nestelde Anne Marie Hoebeke zich nog comfortabel in de top van de genomineerden. Een verrassing was dat. Blijkbaar hebben haar sympathisanten helemaal tot op het eind gewacht om een tandje bij te steken. Vanop een anonieme plaats buiten de Top 10 schopte ze het uiteindelijk tot een plaats bij de vier genomineerden.

Hierbij nog kort wat uitleg over de genomineerden. Ze staan in willekeurige volgorde vermeld. De plaats in het rijtje geeft met andere woorden geen enkele indicatie over de voorkeur van de Wetteraar voor een van de genomineerden. Met z'n vieren beginnen ze nu vanaf nul, met gelijke kansen. Het is aan u om ze uw stem te geven.

Hulpdiensten01_3

De ANONIEME BRANDWEER- EN POLITIEMAN staat volgens de Wetteraar dag en nacht klaar, in weer en in wind. In dikwijls zware omstandigheden staan ze vaak hulpbehoevende mensen bij, met hun kunde, expertise en geduld.

Govaert_walter02_5WALTER GOVAERT bleef als kopman van Respect stemmenkanon bij de gemeenteraadsverkiezingen, en zorgde vervolgens - samen met compaan André D'Hauwe - voor herverkiezingen. Na die herverkiezingen hield hij Wetteren nog maanden in de ban met nieuwe klachten en bezwaren. Uiteindelijk toch in de oppositie met Respect.


Hoebeke_anne_marie_3ANNE MARIE HOEBEKE - Vlaams parlementslid voor Open VLD, kon zowel bij de aanvankelijke verkiezingen van oktober 2006 en de herverkiezingen van 15 april 2007 met haar partij voldoende kiezers achter zich scharen om met CD&V een meerderheid te vormen. Sindsdien eerste schepen.Gybels_marc_03_6MARC GYBELS haalde het in oktober 2006, werd opnieuw burgemeester, maar moest in april 2007 nog eens campagne voeren bij de herverkiezingen. Haalde het toen weer, met glans. Zal uiteindelijk - als alles volgens plan verloopt - 20 jaar burgemeester geweest zijn van Wetteren.
U kan nu stemmen via www.nieuwsblad.be/wetteren

Klik op deze link - kijk in de rechterkolom - en breng uw stem uit!

Foto's: Hendrik De Rycke

We sluiten af!

Goed gedaan, Wetteraar!

U hebt de voorbije uren nog flink gestemd voor de genomineerden voor de "Wetteraar van het Jaar". Maar nu sluiten we onherroepelijk af. U kunt geen namen meer doorgeven voor de nominaties. Gekozen is gekozen. De 4 genomineerden zijn gekend. U leest er morgen alles over in uw krant en vanaf morgen kan u ook stemmen op uw favoriet bij de genomineerden.

We kunnen alvast verklappen dat er nog een behoorlijk grote verrassing in de nominaties geslopen is.

De (voorlopige) top 10!

Wetteraar_ok


We zitten zo'n beetje in de laatste rechte lijn van het eerste deel van onze verkiezing van de "Wetteraar van het Jaar". Uit de vele reacties die ons via mail, gsm, op straat en via brief werden meegedeeld kunnen we een voorlopige "Top 10" opmaken. U hebt nog tot 16 december de tijd om iets aan de leiders op dit moment te wijzigen. Daarna maken we de definitieve lijst van 4 genomineerden bekend. Uit die vier kiest u dan de uiteindelijke "Wetteraar van 2007".

Dit is - in alfabetische volgorde - de (voorlopige) Top 10:
- Anonieme brandweer- en politiemensen
- Wim De Corte (voetbaltrainer)
- Jeugdauteur Paul De Moor (jeugdauteur)
- Albert De Geyter (politicus)
- André D'Hauwe (politicus)
- Frank Fiers (sportman skeeleren en schaatsen)
- Walter Govaert (politicus)
- Marc Gybels (politicus)
- Lieselot Malfait (sportvrouw basket)
- Paul Van Autreve (politicus)

Uw favoriete kandidaat zit nog niet in het rijtje? Geen paniek. Laat ons weten wie u verkiest. En dan gooit u misschien nog wel roet in het eten van de voorlopige Top 10. Reageer hieronder. Of bel ons op 0475 24 64 34.

Namen noemen...

Wordt u stilaan ook nieuwsgierig naar de namen die de ronde doen voor de nominatie van "Wetteraar van het Jaar"? Dat kunnen we best begrijpen. Er zijn al een pakketje namen bij ons binnengebracht of doorgebeld. Voorlopig doen zo'n 23 verschillende namen mee aan de race naar de titel. En wie zijn dat dan, vraagt u zich af? Natuurlijk zitten er de obligate "flauwe plezante" tussen, zoals "ikzelf", "mijn schoonmoeder" en "mijn minnares". Maar de meeste namen zijn stuk voor stuk te verwachten en "normaal". Vooruit, dan maar: ik kan me niet meer houden! Hier zijn al wat proevertjes: Johan Schatteman, Paul De Moor (als auteur), André D'Hauwe, Frank Fiers, Wim De Corte, Etienne Van Steenberghe, Walter Govaert, Marc Gybels, Sophie Nicque, Anne Marie Hoebeke, de politie, ...
Uw favoriet zit er (nog) niet tussen?
Geen nood.
Laat het ons weten!
Klik op "Reageer" en vertel ons wie u ziet zitten als "Wetteraar van het Jaar".
U hebt nog de tijd tot het einde van de week, dan worden de 4 supergenomineerden bekend gemaakt.

SPORT EN POLITIEK

De Wetteraar houdt van sport en is sterk geïnteresseerd in politiek. Dat is een heel voorzichtige conclusie nadat de eerste namen bij ons binnenkwamen voor de verkiezing van de "Wetteraar van het Jaar". In onze brievenbus en onze mailbox vonden we al de namen van voetbaltrainers en jonge wielrenners, maar ook van enkele politici. Dat Wetteren het voorbije jaar (heel eventjes) het middelpunt was van het politieke leven, ten tijde van de herverkiezingen zal hier natuuurlijk niet vreemd aan zijn.

In ieder geval: onze zoektocht naar "De Wetteraar van het Jaar" is begonnen.

We kijken uit naar uw reactie. Vanaf nu kan u trouwens ook namen aanbrengen door op "Reageer" te drukken onderaan dit stukje.

Succes ermee!

Wie is de Wetteraar van 2007?

Wetteraar_ok

De tijd van de eindejaarslijstjes is aangebroken! En natuurlijk willen we op onze blog niet achterblijven. Daarom gaan we op zoek naar "De Wetteraar van het Jaar"! En dat kunnen we alleen met uw medewerking, dat spreekt voor zich.

Hoe gaan we alles organiseren?

1. Tot 16 december krijgt u de tijd om uw "Wetteraar van het Jaar" te nomineren: is het uw vrouw, uw man? Is het een politicus? Een kunstenaar? Een sportman? Is het uw buurman of buurvrouw die zich belangeloos voor u heeft ingezet? Is het de voorzitter van een vereniging? Is het een leraar of lerares? Kortom: laat ons weten wie het volgens u verdient om "Wetteraar van 2007" te worden. U geeft natuurlijk best een korte motivatie bij uw keuze.

2. U kan ons de naam op verschillende manieren bezorgen:

- U brengt een geschreven bericht binnen in de brievenbus van uw verslaggever: Stationsstraat 7/ 31 in Wetteren
- U mailt ons op filip.osselaer@skynet.be
- U belt op 0475 - 24. 64. 34 (elke dag tot 16 december tussen 9 en 10)

3. Op 17 december brengen we uitgebreid verslag over de nominaties.

4. Vanaf 17 december organiseren we de grote eindejaarspoll, met de 4 super-genomineerden. We stellen hen uitgebreid aan u voor. Tot 29 december kunt u op deze blog uw stem uitbrengen.

5. In uw krant van de laatste dag van het jaar krijgt u een uitgebreid interview met de "Wetteraar van het Jaar".

We wachten vol ongeduld op uw namen!

Dat de beste, mooiste, hardwerkendste, liefste, grootste (of kleinste, natuurlijk), zorgdragendste, lekkerste, snelste moge winnen!

Oudere berichten:
> Wetteren aan de Schelde
> LDD & Respect nodigen uit
> Curieus organiseert drie activiteiten
> Rogeetjen
> Volgende week is het zo ver: de koers passeert in Wetteren
> Wetterse Uitzet
> Komaan Wetteraars, help eens een handje!
> Inschrijven voor de quiz 'Wetteren Dorp Van De Ronde' kan nog tot 2 maart
> Zondag 22 februari is nationale wandeldag
> Binnenkort 'The Birds' van Hitchcock in Wetteren?
> Wetteren heeft drie finalisten in 'Beste speler' 2009
> Anne Marie Hoebeke pleit voor een betere aanpak duivenoverlast
> AGB houdt geen rekening met mindervaliden volgens Piet Van Heddeghem
> SnoWhites treden op in Lede
> Activiteiten Wetterse jeugdverenigingen
> Infoavond: Fair Trade, wat, hoe en waarom
> 'Curieus' nodigt uit
> Inschrijven voor De Ronde Van Vlaanderen quiz kan nog t.e.m. 2 maart
> Gemeenteraad 18 februari
> Carnaval in Wetteren

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Wetteren blogt

  • Marc Poelman blogt over Wetteren.

    Marc (°1955) is geboren en getogen in Wetteren en werkt in een grote Gentse autofabriek waar hij de kwaliteit van het spuitproces opvolgt. Zijn hobby's zijn reizen, film, lezen en de natuur. Hij houdt van stevige rockmuziek, zodat je hem geregeld op een optreden kunt tegenkomen.

Zoeken

Nieuws uit wetteren

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!