Home  Regio  wevelgem  wevelgem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Wevelgem?
Laat het weten aan:
Carlo Dewinter
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Bib in Beeld

Regio_bibinbeeld_grDeze week selecteerde chef-bib vijf recente kijk- en luistertips uit de collectie van de bibliotheek.

Cd-tips

Campina Reggae: Vet en verstaanbaar

De groep Campina Reggae werd opgericht door Steven Van Gool, die als bassist bij Wawadadakwa, El Tattoo del Tigre en Raymond vh Groenewoud reeds zijn strepen verdiende. Van Gool brengt Nederlandstalige reggae in een Kempisch jasje en dat klinkt zo fris als een pint bier op een zwoele festivalweide.

Cd_septemberTheme Time Radio Hour with your host Bob Dylan

Op de Amerikaanse radiozender XM verzorgt Bob Dylan sinds 2006 wekelijks een radioprogramma . Daarin draait hij zijn favoriete nummers, telkens rond een bepaald thema: auto’s, regen, drank..enz..Vijftig van die nummers staan nu op deze dubbel-cd verzameld. Dylans enorme muziekkennis en brede smaak zijn opmerkelijk. Oude blues- & countrylegendes maar ook moderner werk als The White Stripes en The Clash komen aan bod.

FILM tipsFilm_september

‘Goya’s ghosts’ van Milos Forman

Regisseur Milos Forman (Amadeus, One flew over the cuckoo’s nest) schetst een historisch drama over Ines, de muze van de Spaanse schilder Goya. Ze wordt valselijk beschuldigd van ketterij, in de gevangenis geworpen en wanneer ze later vrij komt heeft de Spaanse geschiedenis een dramatische wending genomen. Met Javier Bardem als meedogenloos inquisiteur en Natalie Portman die schittert in de tragische rol van Ines.

‘Les témoins’ van André Téchiné

André Téchiné schetst een kroniek van vijf vrienden in de vroege jaren tachtig die een zorgeloos en ongebonden leventje leiden tot er eind 1984 een vreemde ziekte hun leven en de maatschappij op zijn kop zet. Meer nog dan een aidsdrama is Les témoins een film over het verlies van onschuld en het op de proef stellen van vriendschapsbanden. Gevoelige Franse cinema op zijn best die jammer genoeg de meeste Vlaamse bioscopen niet haalde. Reden genoeg om de dvd nu in de bib te lenen.

‘La sconosciuta’ van Giuseppe Tornatore

Irina, een Oekraïnse immigrante, vindt werk als kindermeisje bij een rijk koppel in een Noord-Italiaanse stad. Ze heeft echter een verborgen agenda en de reden waarom ze zich binnenwurmt in het leven van het echtpaar is duister en schokkend. Tornatore, die we nog kennen van Cinema Paradiso Biblogo maakte er een visueel beklemmende en intense thriller van.

Materialen uit de mediatheek kunnen ontleend worden met de gewone bibliotheekpas. Een cd lenen kost 0,25 euro (uitleentijd 1 maand), een dvd ontlenen kost 1,25 euro (uitleentijd 1 week).

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534a15f73970c Listed below are links to weblogs that reference Bib in Beeld:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Wevelgem blogt


  • Carlo Dewinter blogt over Wevelgem.

    Carlo (°1971) woont in het centrum van Wevelgem en werkt als ict-coördinator in Immaculata in Ieper. Hij is getrouwd met Adinda en vader van Siebert, Heinder, Gerben & Marit. Hij houdt van sport met de kinderen, actualiteit, (non-)fictie en nu en dan een quiz.

Zoeken

Nieuws uit wevelgem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!