Home  Regio  zaventem  zaventem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zaventem?
Laat het weten aan: Kathleen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geen sneeuwklassen meer voor Zaventemse scholen

Tijdens de gemeenteraad van 20 oktober werd een klein paragraafje goedgekeurd met grote gevolgen voor de scholen.

Het gemeentebestuur van Zaventem ziet zich genoodzaakt om de sneeuwklassen af te schaffen voor het schooljaar 2009-2010. Dit als directe gevolg van de invoering van de maximumfactuur door de Vlaamse overheid. Over de hele loopbaan van kinderen in de basisschool mogen de kosten voor de ouders maximaal 360 euro bedragen, een gemiddelde van 60 euro per jaar.

Sneeuwklassen_2008029Alhoewel niet alle Zaventemse scholen dergelijke sneeuwklassen organiseerden, zullen sommige leerlingen van het zesde leerjaar binnenkort wel hun lievelingsactiviteit moeten missen.

Vele jongeren hebben in het verleden de sneeuwklassen al mogen meemaken. Een week doorbrengen met leerkracht en klasgenoten in een hotel in de bergen, omringd door sneeuw. Voor sommige de eerste kennismaking met de skisport. Dit schooljaar gebeurt dat in Zaventem dus voor de laatste keer.

Schepen van onderwijs en waarnemend burgemeester Ingrid Holemans betreurt deze hele zaak. ‘Het is niet gemakkelijk om dergelijke beslissing te moeten nemen, maar we kunnen niet anders. Er kan slechts een bepaald bedrag aan de ouders gevraagd worden voor naschoolse activiteiten. Alle scholen organiseren nu al minder of goedkopere uitstappen of schrappen gewoon bepaalde naschoolse activiteiten. Bij ons verdwijnen de sneeuwklassen. Andere openluchtklassen, zoals de boerderijklasjes en bos- en zeeklassen blijven wel bestaan.’

De scholen verkrijgen weliswaar extra subsidies van de Vlaamse overheid ter waarde van ongeveer 130 euro maar die subsidies worden door de scholen aangewend voor andere naschoolse activiteiten zoals theatervoorstellingen of tentoonstellingen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535badfb9970c Listed below are links to weblogs that reference Geen sneeuwklassen meer voor Zaventemse scholen:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zaventem blogt


  • Kathleen Gijsels is webcorrespondente voor Zaventem

    Kathleen (°1979) ging in Zaventem wonen om van het fileleed verlost te zijn. Dit zou tijdelijk zijn maar al snel was ze verkocht aan deze luchthavengemeente. Ze is steeds te vinden voor een gezellig etentje met vrienden, een goed glas wijn en een levendig gesprek over verre reizen, politiek of de lokale jetset. Als advocaat had ze graag het laatste woord. Nu ze werkt als bedrijfsjurist kan ze zich vastbijten in sociaal-rechtelijke aangelegenheden en fiscale lectuur.

Zoeken

Nieuws uit zaventem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!