Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Voetbal: KVV verliest door doelpunt in voorlaatste minuut

Banner 'KVV' Door een doelpunt in de voorlaatste minuut heeft Sleidinge de drie punten thuisgehouden tegen KVV. Noam Dierickx speelde een beresterke partij in de eerste wedstrijd waarin hij mocht starten, aangezien Tom De Neve gekwetst was. Stephen Cox pakte zijn derde gele kaart en is er volgende week in de uitwedstrijd op Oostakker niet bij.

Daardoor zakt KVV één plaats in de rangschikking. Het staat nu vierde met 42 punten. De topper in de reeks is gewonnen door Waarschoot. Het vernederde Merelbeke met duidelijke 2-7.

Daarmee loopt Waarschoot uit aan de top van de rangschikking; het telt nu 50 punten, zes meer dan het tweede Merelbeke (44), Nevele staat nu derde met 43 punten. Op de vijfde plaats volgt Ursel met 41 punten, Destelbergen heeft als zesde 40 punten.

In de derde periode leidt Nevele met het maximum van 9 op 9, Waarschoot, Ursel en Destelbergen hebben er elk 7, KVV staat daar op een elfde plaats met 3 op 9.

Alle uitslagen: Beervelde-De Pinte 1-1 / Adegem-Lembeke 4-1 / Merelbeke-Waarschoot 2-7 / Merendree-Nevele 0-2 / Sleidinge-KVV 1-0 / Ursel-Oostakker 2-2 / Drongen-Latem 0-0 / Destelbergen-Lochristi 0-0.

Morgen vind je hier een uitgebreid verslag.

Hé scheids, dat is fout hé !

Gisterenmiddag volgden we Frank Bruggeman (open vld) als scheidsrechter. Frank floot immers de match tussen KAA Gent en Standard bij de U17.

DSC01450

Lees het volledige verslag

Lees verder

Starts To Run, nu ook in Zelzate

090301 021 Deze morgen om 9u30 verzamelden 31 sportievelingen uit onze gemeente om de eerste sessie van Starts To Run af te haspelen. Deze looptrainingen verzekeren je dat je na 10 weken gerust aan de ’20 km van Brussel’ kan deelnemen.

Onder hen de jarige Burgemeester Freddy De Vilder –hij wordt er vandaag 54- cd&v gemeenteraadslid Carine Van Belleghem en sp.a ocmw-raadslid Sofie De Vilder.090301 018

De eerste sessie van deze training, onder leiding van sportfunctionaris Dirk Willems, bestond uit 1 minuut lopen, 1 minuut wandelen, nogmaals 1 minuut lopen, 1 minuut wandelen, 2 minuten lopen, 2 minuten wandelen, nogmaals 2 minuten lopen, 2 minuten wandelen en om af te sluiten 3 minuten lopen en 3 minuten wandelen.

Als je dit geleidelijk opbouwt met een ritme van 3 dagen per week (telkens ongeveer een halfuurtje), kan je na 10 weken gerust 30 minuten lopen, zo beschreef ook Evi Gruyvaert in haar boek.

Van tijd tot tijd zullen we nog verslag uitbrengen van deze sportmanifestatie in onze gemeente en zullen we ook mensen vragen naar hun evolutie.


090301 014 De traditionele groepsfoto (foto's ® koen.vanwaesberghe@skynet.be)

Wedstrijd: De mooiste winterfoto

Tot vannacht 00u kon je stemmen voor de mooiste winterfoto.

Foto 3 31 personen brachten hun stem uit en maar liefst 45,16% koos voor foto nr.3. Deze mooie winterfoto is een kunstje van Guido De Fleurquin. Proficiat Guido, de DVD is naar je op komst.

Op de tweede plaats staat een mooi staaltje fotografiekunst. Deze foto is van Marcel Van Hoecke is genomen op de Wachtebeekse Langelede en was goed voor 25,81% van de stemmen; ook voor jou proficiat Marcel, ook naar jou is een DVD op komst.

De derde plaats is voor Jozef Alliet met 16,13% van de stemmen. Proficiat Jozef, ook jij ontvangt binnenkort een DVD.

Eervolle vermeldingen zijn er ook voor Dominique Van Acker en Luc Vereecke voor hun fotokunsten.

Aan iedereen bedankt voor de foto’s en deze zomer doen we waarschijnlijk wel terug zo iets met foto’s.

Voetbal: Voorbeschouwing Sleidinge-KVV

Morgen om 15u vindt in de Herritakkerlaan de wedstrijd FC Sint-Joris Sleidinge-KVV Zelzate plaats. Zowel Thijs Wintein, Sven Saey, Bjorn De Groote als Kevin Druwé deden deze namiddag matchritme op met de reserven, de wedstrijd thuis tegen Sleidinge eindigde op 2-2.

Lees verder

Volleybal: De Woeste Tikkers

Volleybal is in onze gemeente op sterven na dood. De gouden jaren ’70 en ’80 toen zowel heren- als damesploegen uitkwamen in eerste en tweede provinciale liggen al lang achter de rug.

Toch zijn er nog drie ploegen die aantreden in de VOBOG-competitie. VOBOG is de afkorting van VOlleyBal Ons Genoegen, een competitie die je een beetje kan vergelijken met, sorry voor de uitspraak, cafévoetbal. De wedstrijd is echt het belangrijkste, trainingen zijn maar bijkomstig. Zelf heb ik 30 jaar volleybal gespeeld, van mijn 8 tot 38 maar de knieën en de rug willen niet meer mee.

Lees verder

Uilen bezorgen jong en oud een onvergetelijke namiddag

DSC01246 Dienstencentrum de Kastanje is goed op dreef.Deze middag konden vogel- en voornamelijk uilenliefhebbers hun ogen en oren de kost geven.

The Owl Barn kwam met maar liefst 9 uilen de volledig gevulde zaal van de Kastanje een voorstelling geven over deze wonderlijke dieren.

Niet alleen houden ze de muizen uit het huis, maar het zijn ook echt wel gezellige huisdieren. Zowel jong als oud liet zich overtuigen een uil op de hand, en sommigen zelfs op de schouder te nemen. Een ware belevenis voor velen, dat bleek ook uit de sfeer.

Voorzitter Frank Bruggeman (open vld) was zeer tevreden met de opkomst van maar liefst 120 mensen + nog eens 20 kinderen uit het opvangcentrum Tjeppe Tjoepe.
DSC01289Sportkampen in Zelzate

De vakantie zit er bijna op, maar de kinderen die deelnamen aan de sportkampen van de Zelzaatse sportdienst hebben zich zeker niet verveeld. Bowling, badminton, noem maar op.

Ook voor de allerkleinsten waren speciale activiteiten voorzien.

DSC01195

DSC01196

DSC01200

Wijziging textielomhaling in onze gemeente

Heb je het ook al gezien? De textielcontainers voor het verzamelen van gebruikte kleding zijn uit het straatbeeld verdwenen.Schatteman

‘Er zat heel veel afval in die containers die er niet in thuishoorden’, aldus Schepen van Leefmilieu Rony Schatteman (sp.a), ‘door deze uit het straatbeeld te halen verdwijnt deze aantrekkingspool, en wordt de service naar de inwoners verhoogd’. (foto ® kvw)

Want, bij wijze van proef, wordt de textiel vier maal per jaar aan huis opgehaald. Daarnaast kan je doorlopend terecht in de Kringloopwinkel in de Groenstraat 48.

De bedoeling is dat je het teveel aan textiel zelf verpakt in een stevige doos of zak en op de vooravond van de omhaling (vanaf 20u) op je stoep plaatst. Heb je geen stevige doos of zak, dan kan je er één afhalen aan het gemeentehuis vanaf half februari.

Wat kan er in? Huishoudelijk textielafval zoals kledij (textiel en leder), schoeisel, handdoeken, handtassen, beddengoed, woningtextiel (zoals gordijnen, overgordijnen, tafelkleden, servetten) waarvan de inwoner van Zelzate vanaf wil.

Wat kan niet? Bevuilde kledij en textiel, versleten schoeisel, vloerbekleding, ander afval!

De eerste maal dat deze omhaling georganiseerd wordt is dinsdag 10 maart, dan volgen nog 16 juni, 8 september en 15 december.

Heb je nog bijkomende vragen dan kan je terecht bij de milieudienst van onze gemeente in het gemeentehuis of op telefoon: 09/342.20.20.

Op maandag 9 maart vanaf 20u00 kan je dus je teveel aan textiel in een stevige zak of doos op je stoep plaatsen.

Voetbal: De Jeugd van KVV

Sommige ploegen van KVV hebben vorig weekend zwaar uitgehaald. Overwinningen zoals 5-0, 8-2, 9-0 of 6-1 waren normaal, al moeten we er eerlijkheidshalve aan toe voegen dat er ook serieuze nederlagen bij zaten, 14-0, 6-0, 5-0.

Eén van de opvallendste uitslagen dit weekend was de 5-0 overwinning van de duiveltjes U8A tegen Assenede-Boekhoute B. Een verslag, ons ingestuurd door de trainer, Tom Dierickx:

Lees verder

Resultaten Verkeerscontroles

Police_logo Dit weekend hield de politie alcohol- en drugscontroles. Zaterdagavond werden op de Kennedylaan 8 ademtesten afgelegd bij 21 bestuurders, waarvan 6 safe waren, 1 alarm en 1 bestuurder blies positief.

Na verdere controle bleek de bestuurder 1,08 promille in zijn bloed te hebben, met onmiddellijke intrekking van het rijbewijs als gevolg.

Zondagnamiddag werden op de grote markt 6 ademtesten afgenomen bij 12 bestuurders. Ook daar bleek 1 positie te zijn, en met 0,84 promile mocht ook deze bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Gratis spaarvarkentje voor marktbezoekers

Een tiental aanhangers van het Vlaams Belang hebben maandagmorgen actie gevoerd op de markt van Zelzate. In het kader van de campagne 'Vlaams Geld in Vlaamse Handen'  werd elke bezoeker van de markt en spaarvarkentje aangeboden.

Clip_image002

Gemeenteraad van 24 februari 2009

Banner 'uit de gemeenteraad' Op de gemeenteraad van vanavond is unaniem beslist een politiereglement goed te keuren die het mogelijk maakt een snelheidsbeperking van 50 km/uur in te voeren over de ganse Kennedylaan die zich in onze bebouwde kom bevindt.Verkeersbord 50

Het zou dus gaan om het stuk 100 m. voor de Kerkstraat (komende van Sidmar) en dat tot 100 m. voorbij het kruispunt met de Assenedesteenweg (richting Rieme).

Dit politiereglement kan pas in voege treden na ministeriële goedkeuring of na het verstrijken van de termijn waarbinnen de goedkeuring zou moeten worden verleend.

Ook op de gemeenteraad vroeg PVDA+ raadslid Dirk Goemaere om de boetes die onbetaald zijn gebleven wegens het niet betalen van de parkeerboetes, zowel op de Grote Martk als op de parking aan de Vredekaai, kwijt te schelden.

De meerderheidspartijen, open-VLD en sp.a, wilden daar niet op ingaan omdat de wet nu eenmaal de wet is, die zomaar niet kan ontweken worden. 'Diegene die ze wel betaald heeft zou zo benadeeld worden', aldus de meerderheid. Wat betreft de parking aan de Vredekaai stelde Burgemeester De Vilder (sp.a) dat ook daar betalend parkeren geldt.

Ook zal men onderzoeken welke vrachtwagens daar parkeren, want eigenlijk is het de bedoeling dat die parking gebruikt wordt door chauffeurs die in Zelzate wonen en niet in hun straat kunnen parkeren. Het is niet de bedoeling dat die parking gebruikt wordt als opslagruimte voor vrachtwagenbedrijven en zeker niet voor het stationeren van opliggers met gevaarlijke chemische middelen.

Frank Bruggeman (open-VLD) zei dat daar wel vrachtwagens kunnen parkeren die ergens in Zelzate gelost hebben en daarna hun rij- en rusttijden dienen te respecteren en zo gebruik maken van de plaatselijke middenstand.

'Ontploffing' blijkt straaljager die door geluidsmuur vloog

F16 Zelzate, Oostakker, Evergem en de Gentse Kanaalzone werden rond 14 uur opgeschrikt door een reeks enorme knallen. Heel wat mensen dachten aanvankelijk dat er in hun buurt iets was ontploft of dat er een ramp was gebeurd bij ArcelorMittal. Bij de Oost-Vlaamse 100-centrale liepen tientallen klachten binnen, en ook onze redactie werd gecontacteerd door ongeruste Zelzatenaars.

Uiteindelijk bleek het te gaan om straaljagers van het Belgische leger die door de geluidsmuur waren gegaan. Die waren uitgestuurd omdat een vliegtuig geen gevolg gaf aan instructies van de luchtverkeersleiding. De twee straaljagers, F16's, kwamen uit Florennes. Ze hadden de opdracht gekregen om een burgervliegtuig waarmee geen contact mogelijk was, te begeleiden. Dat zegt Ingrid Baeck, de woordvoerster van Defensie. 'Gevallen waarin er geen communicatie mogelijk is, worden altijd beschouwd als een mogelijke dreiging. Hier was uiteindelijk geen sprake van een dreiging. Boven de Noordzee werd het contact met het vliegtuig hersteld. Een verkeerde frequentie lag aan de basis van het communicatieprobleem', aldus Baeck. Het vliegtuig, dat op weg was naar Engeland, kon zijn reis zonder problemen voortzetten.

Bent u ook geschrokken of heeft u zelfs schade geleden door de knal? Laat het ons weten.

En nog carnaval in Zelzate

In deze donkere dagen is carnaval DE uitlaatklep voor velen. Dat werd nog maar eens bewezen door de talrijke opkomst bij de verschillende carnavalsfeesten in Zelzate.

Naast de Eurohal was ook Diensencentrum De Kastanje een vat van carnavalisten. Ruim 100 mensen vonden de weg naar het dienstencentrum om er samen met DJ Jurgen een waar feest van de maken.

DSC01145

De verkleedde ouderen en medewerkers van De Kastanje: Een recordopkomst zegt de organisatie, en dit alles hebben we te danken aan een goede en vlotte samenwerking onder de medewerkers.

DSC01155


Natuurlijk waren er ook prins en prinses verkiezingen.

DSC01161

Carnaval in Zelzate

Kindercarnaval Zo'n 1300 feestvierders, waaronder 385 kinderen hebben gisteren feest gevierd op het kindercarnaval in onze gemeente.

Schepen van feestelijkheden Kurt Van Weynsberghe (sp.a) is dan ook in zijn nopjes. 'Alle records zijn gebroken, nog nooit hadden we zoveel carnavalisten'.

Na het optreden van de Raf Violi Disco Show kregen alle kinderen een grote zak snoep.

Langs deze weg wil de schepen alle medewerkers van het Gemeentelijk Feestcomité bedanken.

Ingezonden foto

De mooiste winterfoto

Banner winterfoto Zoals je wel weet hebben we deze winter een wedstrijd georganiseerd: "De mooiste winterfoto'. In januari hebben we dan een oproep gedaan om je mooiste winterfoto's door te sturen en daarvan kan er sinds begin deze maand uit vijf foto's gekozen worden.

Heb jij al gestemd? Het kan nog tot 28 februari om middernacht. Dan wordt de wedstrijd onherroepelijk afgesloten. Diegene met het meest stemmen krijgt een recente DVD. Stemmen kan nog op www.nieuwsblad.be/zelzate.

Het mysterie van het groene ei

Wat een groen ei allemaal niet teweeg kan brengen. Natuurlijk was ik de persoon die het groene ei had, en ondertussen heb ik er al 4.

Ik heb, na het artikel in Het Nieuwsblad van zaterdag, redelijk veel reactie gehad. Nu blijkt dat die groene eieren niet zo een uitzondering zijn als iedereen wel dacht. In Kaprijke en Bassevelde zouden er ook verschillende mensen zijn die zo'n eieren kweken.

Of het cholesterolarme eieren zijn, weet ik niet. Een collega op het werk heeft me deze morgen wel gezegd dat je ze niet zou kunnen gebruiken om bvb een cake te bakken. Anderen zeggen dat ze heerlijk zijn van smaak.

Wat er ook van aan is; het ene ei heb ik een broeikas gelegd en de andere eieren zullen rond de paasdagen aan consumptie toe zijn, niet alvoor ze eerst zullen gebruikt worden als decoratie.

Oh ja, de regionale televisie AVS is hier ook op bezoek geweest. Hieronder zie je het filmpje uit de rubriek 'Kiosk'.

Voetbal: Jeugduitslagen KVV

Niettegenstaande het een vrij weekend was, zijn er toch -mede door de strenge winter- heel wat inhaalwedstrijden gespeeld bij de jeugd van KVV.

We geven je een overzicht van kvv de binnengekomen uitslagen:

U6: KVV-Maldegem 0-14 / U8: KVV A-Assen./Boekh. A 5-0 / U9: Laarne/Kalken-KVV C 2-8 / U10: KVV-Ertvelde 9-0 / U13 (Miniemen): Bassevelde-KVV B 6-0 / KVV C-Knesselare 2-0 / U15 (Knapen): KVV A-Oostakker 6-1 / Sleidinge-KVV B 1-3 / U19 (UEFA-junioren) KVV-Sint Denijs 1-1 / Reserven: Nevele-KVV 5-0.

Woensdag volgt een uitgebreid verslag van de wedstrijd bij de U8 tussen KVV A en Assenede/Boekhoute A.

090222 016Precious Mogbeyiteren van KVV schiet op doel, maar doelman Jens Verweire van Assenede/Boekhoute staat paraat.

foto: ® kvw

Geflitst: Fruit your night

Gisteren gingen we dus flitsen op Fruit your night.

Voor de 2e maal werd deze fuif in de voormalige parochiezaal, georganiseerd door de laatstejaars van KAZ.

Laten de foto's voor zich spreken: Een ding is zeker: Flitsen op fuiven is en blijft een gevaarlijke combinatie...

Untitled-1


Ben jij ook geflitst ? Kijk snel op onze Fotopagina of je erbij bent

 
Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!