Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Leerlingen St-Laurensinstituut naar de Marollen

Tien leerlingen van het Sint-Laurensinstituut, campus Middelares te Zelzate, komen op donderdag 23 oktober 2008 op een wetenschappelijk manier kennis maken met de Brusselse volkswijk de Marollen. In het kader van de Vlaamse Wetenschapsweek organiseert de HUB (Hogeschool-Universiteit Brussel) een bezoek aan de Marollen.

De deelnemende scholieren maken kennis met het leven in deze bijzondere buurt. Meer specifiek zullen ze de socio-economische aspecten van de Marollen bekijken en hun bevindingen op een wetenschappelijk manier in kaart brengen.

Wetenschap kan verrassend, verwonderend en vernieuwend zijn. Dat kunnen scholieren zelf ontdekken tijdens de Vlaamse Wetenschapsweek.

Op de verschillende campussen van de HUB (Hogeschool-Universiteit Brussel) worden tal van workshops georganiseerd waarbij leerlingen van het secundair onderwijs kunnen proeven van wetenschappelijk of praktijkgericht onderzoek. De Wetenschapsweek motiveert jongeren om later voor een wetenschappelijke of een technische studierichting te kiezen.

De Marollen anders bekeken: Een van de door de HUB georganiseerde activiteiten is een bezoek aan de Marollen op donderdag 23 oktober 2008. Leerlingen van het Sint-Laurensinstituut, campus Middelares uit Zelzate zullen cartografisch en via digitale beelden de omgeving en het leven in de Marollen in kaart brengen.

Zo zullen ze de interculturele leefwereld en de renovatie van het gebied onder de loep nemen, maar schenken ze ook aandacht aan de stedelijke natuur. Die stedelijke natuur laat zich namelijk zien wanneer de specifieke bio-indicatoren geobserveerd en bestudeerd worden.

Hun bevindingen kunnen de scholieren op een wetenschappelijke manier verwerken door kennis te maken met de domeinspecifieke softwarepakketten.

Wetenschap in de kijker: Tijdens de Vlaamse Wetenschapsweek zijn scholieren wetenschapper voor één dag. Ook de HUB zet haar deuren wagenwijd open voor leerlingen van de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs.

Binnen een brede waaier aan praktische workshops maken de jongeren o.a. kennis met medische meetapparatuur, Basic Life Support, Ecoman, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, de ecologische voetafdruk of montagetechnieken.

Meer informatie over de Vlaamse Wetenschapsweek vindt u op de website www.wetenschapsweek.be.

Reacties

Laat een reactie achter


Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!