Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Fotospecial: Intrede van de Sint

Dsc02553

Gisterenmiddag omstreeks 14u30 kwam de Sint per boot aan in de haven van Zelzate. Zijn pieten waren hem reeds voorafgegaan, en deelden gretig snoepjes uit aan de meer dan 250 enthousiaste kinderen.

Nadien maakte de heilige man een ritje met de koets rond de markt, om vervolgens plaats te nemen in de feestzaal van het Gemeentehuis. Meer dan 400 kinderen kwamen de Sint en zijn pieten hun tekeningen en verlanglijstjes afgeven.

Natuurlijk had de goede Sint hen niet vergeten, en kregen de kinderen tussen 2 en 8 jaar allemaal een zakje lekkers.

bekijk hier de fotospecial


Update: KVV Zelzate: voorbeschouwing

Dit weekend neemt KVV Zelzate het op tegen De Pinte. Na de afgelaste wedstrijd van vorige week, trainden de jongens op hun elan door.

Kristof Janssens moest gisteren wel vroegtijdig de training stopzetten, en is nog onzeker, Gaetan Copermans begint volgende week met looptraining.

Verder kan de gehele spelerskern worden gebruikt, er is niemand geschorst.

Intrede van de Sint

Morgen zal de Sint zijn intrede doen in Zelzate. Hij zal rond 14u15 aankomen in de haven, waarna hij een ritje door de havenlaan en rond de markt zal maken.

Daarna zal hij afzakken naar het zaaltje in het gemeentehuis, zodat de kinderen niet in de kou hoeven aan te schuiven.

Bekijk morgen ook de foto's

4e Menswetenschappen op bezoek bij de burgemeester

Naar aanleiding van een studioproject in verband met politiek, interviewden de leerlingen van het KA Zelzate Burgemeester Freddy De vilder (sp.a).

Na plaats te hebben genomen aan de grote tafel van de burgemeester, die trouwens ook een ex-leerling van de school is, vuurden ze de ene vraag na de andere af, onder andere over de verdienste, wat hij het liefst doet,etc.

Na het spervuur van vragen werden de leerlingen rondgeleid in het gemeentehuis, waar ze onder andere leerden waar ze een rijbewijs kunnen afhalen, of een aangifte kunnen doen.

De dag erna gingen ze ook de gemeenteraad bijwonen, onder toezicht van mevr. Fontana, welke ze met hoge verwachtingen afwachtten.

De debatten verliepen echter niet zoals verwacht, er werd immers meer vuur verwacht. Toch werd de honger een klein beetje gestild bij een debatje tussen burgemeester Freddy De Vilder (sp.a) en Oppositieraadslid Frans Van Acoleyen (pvda).

Al bij al een leerrijke ervaring voor de leerlingen van het 4e jaar menswetenschappen, misschien dat enkele van hen nu zelf ook wel politieke ambities koesteren...

Eindejaarswedstrijd: versier uw huis en win

Schepen van feestelijkheden Kurt Van Weynsberghe (sp.a) roept iedereen op om Zelzate tijdens de feestperiode zo fleurig mogelijk te maken. De schepen pakt daarom ook uit met een wedstrijd.

We gaan op zoek naar de mooist versierde huizen en tuintjes, waar dan een foto van genomen zal worden, en een 4-koppige, onafhankelijke jury zal oordelen wie in de prijzen valt.

De eerste prijs mag zich verblijden met een cheque ter waarde van €250 bij het Shell tankstation in de Burgemeester Chalmetlaan, plaats 2 en 3 krijgen elk een cheque van €50.

Laat uw fantasie en creativitei de vrije loop, slingers, een kerstboom in de voortuin, rendieren, een kerststalletje,etc; alles is toegelaten.

Wie wenst deel te nemen dient zich wel vooraf in te schrijven, dit kan door een schrijven te richten aan het gemeentebestuur ter attentie van Kurt Van Weynsberghe of een mailtje te sturen naar kurt.vanweynsberghe@zelzate.be

Zelzate in cijfers: Huwelijken - echtscheidingen

In het eerste deel van Zelzate in de cijfers gaan we de verhoudingen tussen huwelijken en echtscheidingen bekijken van 2001 - 2006 met uitzondering van 2003. Deze cijfers werden ons medegedeeld door STATBEL.

2001: 59 huwelijken, 35 echtscheidingen
2002: 60 huwelijken, 40 echtscheidingen
2004: 41 huwelijken, 37 echtscheidingen
2005: 33 huwelijken, 34 echtscheidingen
2006: 55 huwelijken, 40 echtscheidingen

in totaal hebben we dus 248 huwelijken (2003 niet meegerekend) en 186 echtscheidingen (alsook 2003 excluus).

Dit wil echter niet zeggen dat 65% van de huwelijken mislukken.

Het gaat immers niet over dezelfde personen (een koppel dat in 2006 trouwt scheidt misschien pas in 2023). Bovendien kunnen mensen ook verhuizen naar een andere gemeente en daar pas scheiden, etc.KVV Zelzate - Waarschoot: Afgelast

Deze middag werd de wedstrijd tussen KVV zelzate en Waarschoot net na de rust terecht afgefloten door de scheidsrechter door de hevige sneeuwval.

KVV begon wel zeer goed aan de wedstrijd met in de 3e minuut reeds de kans op de openingstreffer, maar de bal van Tom De Neve belandde tegen de lat.

In de 20e minuut was het dan toch raak: mooie aanval van op links, welke beheerst werd afgewerkt. 1-0 voor KVV.

Het begon echter harder te sneeuwen en de scheidsrechter vroeg zelfs om een oranje bal. KVV liet de leider niet in zijn spel komen, en creëerde nog een aantal kansen, maar door het slecht bespeelbare veld was het uitkijken naar de rust.

Tot in de 40e minuut Dominique D'Hooghe de gelijkmaker tegen de netten prikte. 1-1 leek ook de ruststand te gaan worden, maar daar besliste Tom De Neve anders over. Een prachtig genomen vrije trap werd in de netten gekopt, 2-1.

Tijdens de rust werd het veld zo veel mogelijk vrijgemaakt, echter veel was daar aan het begin van de 2e helft niet meer van te zien. De scheidsrechter besliste dan ook terecht de match stil te leggen.

Of de wedstrijd volledig zal moeten herspeeld worden of enkel de 2e helft valt nog af te wachten, die beslissing ligt bij de voetbalbond.

Dsc02195

Lily Castel in de Kastanje

Vrijdagmiddag werd in de Kastanje als afsluiter van de seniorenweek een optreden van Lily Castel georganiseerd. Zowel jong als oud liet zich meeslepen op de muziek.

Een mooie afsluiter van een mooie, geslaagde week.

Dsc02145_2

Dsc02154

Dsc02175
Update: grootouderfeest St-Laurens

Vrijdag traden de kleuters voor de laatste maal op in cc de Brug ter gelegenheid van het grootouderfeest.
Deze maal waren de mama's en de papa's uitgenodigd om hun kleutertjes aan het werk te zien.

Traditiegewijs werden de ouderen van dienst, juf Anja en juf Hilde, met enkele fratsen van het oudercommité getrakteerd, zoals de fietsen ingevet, en een speelkaart tussen de wielen.

De kleutertjes, doch moe van hun puik geleverde prestaties de afgelopen week, gaven toch voor de laatste keer het beste van zichzelf.

In 'een ritje met de fiets' wou men iedereen aanzetten meer te bewegen.

We vertrokken met de fiets in Zelzate, en reden richting Gent. Onderweg werd eens stop gehouden bij de bibliotheek, het circus, Het Gravensteen, de snoepwinkel, de cinema, het zwembad, de carwash en de brandweer.


Lees verder

Oproep: Gestolen kinderfiets

In de nacht van donderdag 20/11 op vrijdag 21/11 is tussen 00.30 en 07.30 een fiets van een kind uit de tuin gestolen. De fiets stond aan het tuinhuis in de tuin achter een huis in de Roger Coolsstraat te Zelzate.
Het betreft een nieuwe zilvergrijze city-bike (type Aldi-fiets) met 7 naafversnellingen.

Wie meer info kan verschaffen over deze fiets kan met onze redactie contact opnemen via zelzate@nieuwsblad.be

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!