Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gemeenteraad van 29 december 2008:

Op vraag van sp.a, open VLD en cd&V, heeft de voltallige gemeenteraad een motie goedgekeurd voor de steun aan alle werknemers in Vlaanderen en in het bijzonder de Gentse kanaalzone, die getroffen worden door de economische crisis.

De integrale tekst kan u lezen als u op lees verder klikt:

'De gemeenteraad van Zelzate, in vergadering bijeen op maandag 29 december 2008, deelt de bezorgdheid met alle werknemers in Vlaanderen en in het bijzonder in de Gentse Kanaalzone, die door de huidige economische crisis in hun tewerkstelling en werkzekerheid bedreigd en reeds getroffen zijn. De gemeenteraad vraagt aan het college van Burgemeester en Schepenen om op zeer korte termijn samen te zitten met de representatieve vakbonden om samen een standpunt in te nemen en dit als krachtig signaal aan de federale en Vlaamse regering over te maken.’

Meer info over de gemeenteraad van vanavond kan u natuurlijk lezen op de regionale bladzijden van uw krant.

Reacties

Deze motie kwam tot stand op basis van agendapunt 25, ingediend door PVDA met "Voorstel voor steunmotie voor de vele 1000en werknemers en hun families in de Gentse Kanaalzone die als vasten + externen betrokken zijn bij de Economische Werkloosheid en afbouw tewerkstelling bij Arcelor-Mittal Gent(Sidmar)" We wilden benadrukken, dat de aandeelhouders van Mittal 3 Miljard Euro dividenden worden betaald, en tegelijk de arbeiders op tijdelijke dop worden gezet,en hier in Gent alleen al 987 jobs sneuvelen op 3 jaar + honderden bij de externe bedrijven(die dikwijls "vergeten" worden). SPa,VLD en CD&V stelden een alternatieve motie voor,wij hadden geen enkel probleem om die motie breder te zien dan Arcelor-Mittal, en die dus te steunen:wij waren vooral blij, dat de gemeenteraad nu wel inzag, dat deze problematiek wel degelijk “van gemeentelijk belang” is.
Voor ons was het vooral te doen om het geven van een signaal vanuit de Zelzaatse Gemeenteraad naar de bedrijfswereld en de overheid. Dat via ons agendapunt 25 een dergelijke motie vanuit de Zelzaatse gemeenteraad kan vertrekken, om de getroffen werknemers en hun vakbonden te ondersteunen, dat is voor ons belangrijk.

 Dirk Goemaere op 30 december 2008 om 11:59

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!