Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

aftellen naar het nieuwe jaar

Overal in de wereld is het aftellen naar het nieuwe jaar. In Australië zijn ze nu al een klein half uurtje aan het vieren, terwijl wij nog druk bezig zijn met voorbereiden.

Wij zijn natuurlijk ook van de partij, we gaan verschillende etablissementen op de markt rond en zullen foto's nemen van de feestgangers. Deze komen dan in onze rubriek geflitst: uit in zelzate, fotospecial van oud naar nieuw.

Gemeenteraad van 29 december 2008:

Op vraag van sp.a, open VLD en cd&V, heeft de voltallige gemeenteraad een motie goedgekeurd voor de steun aan alle werknemers in Vlaanderen en in het bijzonder de Gentse kanaalzone, die getroffen worden door de economische crisis.

De integrale tekst kan u lezen als u op lees verder klikt:

Lees verder

Smogalarm

Vanaf morgenochtend 6u. wordt op de meeste snelwegen en ringwegen een maximumsnelheid van 90km. per uur ingevoerd.

Dit komt omdat een periode met hoge luchtverontreiniging wordt verwacht. De verontreiniging wordt in de hand gewerkt door de lage windsnelheden en een temperatuursinversie.

De intergewestelijke cel voor het Leefmilieu (IRCEL) verwacht dat dinsdag en woensdag de concentratie van fijn stof de alarmdrempel van 70 microgram per kubieke meter zal overstijgen.

De hoogste concentraties worden verwacht in de grote agglomeraties en industriezones.

Bron: www.nieuwsblad.be

Wielertoeristenclub (WTC) De Katte

Elke maand willen we met Zelzate Blogt een (sport)vereniging in de kijker zetten. Om het jaar 2009 goed in te zetten, gaan we van start met Wielertoeristenclub De Katte.

Dsc00388_2

Lees verder

Geflitst: Uit in Zelzate (2)

Gisterenavond (lees vannacht) zijn we er weer op uit getrokken om het zelzaatse uitgaanders te flitsen.
De nieuwe foto's zijn in het oude album onderaan bijgeplaatst, voorzien van datum zodat je niet alle foto's moet afzoeken.

het album vind je hier.

Op oudejaar gaan we natuurlijk ook weer op pad om de feestende menigte te flitsen.

De eindejaarsvraagjes!

Zoals zoveel tijdschriften doen, zouden wij van Zelzate Blogt ook eens uw mening weten over 2008 en 2009 en dit door 3 simpele vraagjes.

Header_brug

afbeelding : www.zelzate.be

Klik gewoon onderaan op ‘reageer’ en vul uw antwoorden in.

1) Wat vond u de belangrijkste gebeurtenis in 2008 in Zelzate?
2) Wie vond u de belangrijkste persoon in 2008 in Zelzate?
3) Wat verwacht u van 2009 in Zelzate?

Klik onderaan op ‘reageer’ en u kan uw antwoorden online zetten.

Prettige feestdagen

Untitled1

Onze beste wensen aan al onze lezers , en een voorspoedig 2009 toegewenst vanwege het Zelzate Blogt team.

Jongeren geneeskunde voor het volk steunen music for life

Gisterenavond ging een delegatie van de jongeren van de geneeskunde voor het volk naar Gent om de actie Music for Life van studio Brussel te steunen.

Sanne, Tina, Martijn, Jan en Hans gingen de sfeer in Gent opsnuiven en na enkele uren wachten konden ze hun van €200 in het glazen huis deponeren.

Dat is een deel van de opbrengst van hun welbekende jaarlijkse 'don't break the dance' fuif.

Ook vorig jaar hebben we Music for Life gesteund, nu het eens dichter bij huis was, leek het ons het uitgelezen moment om met een aantal jongeren langs te gaan en onze bijdrage persoonlijk af te geven
.

Music for life gaat dit jaar eens niet door in Leuven, maar aan het Woodrow Wilsonplein (het zuid) in Gent.
3 DJ's (Thomas de Soete, Sisca Shoeters en Sofie Lemaire) sluiten zich zes dagen lang op in een glazen huis, om 24/24 verzoekplaten te draaien.

Dit jaar is dat het vluchtelingenprobleem, meer bepaald de miljoenen moeders die met hun kinderen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Miljoenen moeders zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Geef ze opnieuw een thuis. Want een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Na de ‘vergeten’ drama’s van de landmijnen (2006) en het gebrek aan zuiver drinkwater (2007), staat Music For Life dit jaar in het teken van de moeders op de vlucht voor oorlog en geweld. Miljoenen moeders zonder dak boven hun hoofd, overal ter wereld, van Afghanistan over Afrika tot Colombia. Presentatrice Ayco Duyster reist als ambassadrice van het project naar Oeganda om ter plekke (de moeders in) de vluchtelingenkampen te bezoeken en verslag uit te brengen over hun precaire situatie.

1
vlnr. Martijn, Tina, Sanne, Jan en Hans aan het zuid in Gent.

Identiteitskaart kwijt?

Is uw identiteitsdocument verloren of gestolen?

Docstop_2

Vanaf nu kan je, 24u op 24u, 7 dagen op 7, gratis terecht op DOC STOP. Dit is een dienst van de Federale Overheidsdienst van Binnenlandse Zaken.

Lees verder

Exclusief gesprek met John Schenkels, manager van KVV

Dat KVV ambitieus is dit seizoen, hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. ‘We gaan resoluut voor de titel’. Uw reporter had een exclusief met Sportief Manager van KVV Zelzate, John Schenkels.Logo_kvv

‘Met thuiswedstrijden tegen de eerste en tweede van de stand, respectievelijk Waarschoot en Merelbeke, staat we voor de belangrijkste periode van het seizoen’. Zo luidt de reactie van John Schenkels, 1 dag na de 1-3 overwinning op Beervelde.

Lees verder

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!