Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Infonamiddag: Medicatie in de Kastanje

Deze middag werd in de Kastanje een infonamiddag gehouden in verband met medicatie.
Dit werd georganiseerd door de drugspreventiedienst ELZA (Evergem, Lochritsti,Zelzate, Assenede) en het dienstcentrum.

ELZA is een vereniging die werkt rond drugpreventie en vroeginterventie. Feit is dat ongeveer 10% van de Belgische bevolking regelmatig gebruiker is van slaap- en kalmeermiddelen.

Daarom startte ELZA een educatieve spelsessie 'Pili Pili', waarbij op een speelse manier gertracht wordt de mensen duidelijk te maken dat men voorzichtiger met medicatie moet omspringen..

Het spel is gebaseerd op vraag en antwoord, waaronder bijvoorbeeld de vraag waar je medicatie moet bewaren. De meeste mensen antwoordden gewoon in de medicijnenkast, maar toch is dit niet helemaal correct.

Sommige medecijnen dienen echter in d koelkast bewaard te worden. Dit staat steeds vermeld op de verpakking.

Verder is het ook steeds aan te raden de bijsluiter te lezen, want daar kunnen eventuele nevenwerkingen van het product instaan, alsook of het gebruik niet geschikt is voor kinderen of zwangere vrouwen.

Ook OCMW voorzitter Frank Bruggeman (open vld) woonde de infosessie bij.
'Het is jammer dat maar zo weinig mensen geïntereseerd zijn in deze sessie, want de mensen moeten weten wat verkeerd gebruik van medicatie kan teweeg brengen. Het gaat hier niet enkel om gebruik, maar ook over een aantal andere factoren die verband houden met geneesmiddelen en verzorging in het algemeen.'

Toch blijkt dat de aanwezigen (de meeste waren ouderen) toch redelijk goed op de hoogte waren over het correcte gebruik van medicijnen, en ze zijn er zich zeker goed van bewust dat ze verslavend werken.

Zo wisten ze dat het meest verkochtte medicijn slaap- en kalmeermiddelen zijn, en ook het bestaan van generische medicijnen werd door de meerderheid positief geëvalueerd.

AVS was tevens ook van de partij, en interviewde enkele personen. Het resultaat zal Woensdag te zien zijn in 'Kiosk' op AVS.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!