Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wielertoeristenclub (WTC) De Katte

Elke maand willen we met Zelzate Blogt een (sport)vereniging in de kijker zetten. Om het jaar 2009 goed in te zetten, gaan we van start met Wielertoeristenclub De Katte.

Dsc00388_2

Deze club werd in 1990 opgericht om hoofdzakelijk deel te nemen aan fietstochten die ingericht worden door clubs die aangesloten zijn bij de WBV (Wielerbond Vlaanderen), de Vlaamse tak van de KBWB (Koninklijke Belgische Wieler Bond).

Het bestuur bestaat uit Jozef De Koeyer (voorzitter), Robert Antheunis (ondervoorzitter), Guido De Fleurquin (penningmeester), Gino De Meester (secretaris) en 5 bestuursleden waaronder Willy Van Den Hoecke die ook afgevaardigde is bij de WBV.

In 2008 had deze club 61 leden waarvan de leeftijd varieert van 7 tot 75 jaar. De meesten zijn boven de 40 maar toch zijn er ook enkele jeugdige leden die voornamelijk deelnemen aan tochten voor Kids.

Dsc00390 Jaarlijks organiseren zij enkele fietstochten waaronder de ‘Fietstocht De Katte’ waar deelnemers 40, 70 of 110 km. kunnen afhaspelen. Verder zijn er 2 permanente routes, zijnde de Grenspalenroute van 105 km. en de Mauritsroute van 50 km.

Tijdens de maand november organiseren zij hun Turfstekers rit van 15 (voor kinderen), 25, 35 en 47 km. Dit is een mountainbike rit die je door Zelzate, Sas-van-Gent, Zuiddorpe, Moerbeke en Wachtebeke leidt en je langs plaatsen voert waar je in Zelzate nauwelijks met de fiets rijdt. (wie kent de smalle weg van OCAS tot aan Sint-Jan Baptist evenwijdig met de expressweg?) Iedereen, ook niet aangeslotenen, kunnen er aan deelnemen. Bewijs hiervan is dat in november 2008 er maar liefst 973 personen er hebben aan deelgenomen.Dsc00389

WTC De Katte stelt zich ook ten dienste van de Sportdienst Zelzate, de Sportraad van Zelzate en het Feestcomité De Katte om hen te helpen bij het organiseren van wielerevenementen.

Heb je ook de fietskriebels te pakken, dan kan je terecht in hun lokaal: Café De Moedige op de Assenedesteenweg 193 in Zelzate. Ook bij hun secretaris, Gino De Meester in de Assenedesteenweg 164 in Zelzate krijg je alle informatie.

Wil je uw club of vereniging ook eens in de kijker zetten, dan kan je ons altijd via mail contacteren.

Reacties

Woaw, meer dan 900 deelnemers op één evenement dit is meer dan het vermelden waard.
Hoetje af voor de mensen van WTC De Kate, om zo iets te organiseren.

 BLIKJE op 30 december 2008 om 08:48

De reactie van 29 december 2008 om 14:22 werd verwijderd. Gelieve uw aan de spelregels te houden die u vindt op www.nieuwsblad.be/forum. Anonieme, kwetsende reacties of valse beschuldigingen worden verwijderd, en bij herhaling wordt de auteur verbannen.

Nieuwsblad Online op 30 december 2008 om 17:29

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!